Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tvrdohlavá dcera konzervativních tureckých emigrantů, usazených v Kodani, se snaží vyhovět snům svých prostých rodičů o její velké budoucnosti a zároveň zůstat věrná své osobní vášni – kung-fu. Toto výborné drama určené adolescentnímu publiku sází na sympaticky svéhlavou hrdinku a na působivé scény bojového umění v choreografii Xiana Gao (Tygr a drak). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem se bála, aby z toho nebyla nějaká mlátička. Ale byla jsem velmi mile překvapaná tím, čím snímek je. Velmi civilní a tím pádem hodně věrohodný, jako by to vyprávěla vaše nová sousedka. Vyhovoval mi i pomalješí styl vypravování příběhu. Líbila se mi choroegrafie soubojů, nic bláznivého. Zpomalovačky k tomu sedly přesně akorát. Já jsem byla ve finále spokojená. Občas neuškodí se na podobný snímek, jako je právě tento podívat. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, který z vysoka shlíží na všechna bojová/taneční/romantická cosi made in USA. Seveřané se nemusí ani příliš snažit, aby i ze stokrát zpracované zápletky dokázali udělat něco jediněčně svýho, co vypadá a zní přirozeně. Důkazem, že to oravdu funguje je moje osoba, která si vybudovala hluboce zakořeněný odpor k čemukoli, co je bojové/taneční/romantické cosi made in wherever. Do týhle záležitosti jsem tak šla jen s minimální nadějí, že by to nemusel být zas až takový crap, když se do toho pustili seveřané, a hle, on to skutečně takový crap nebyl, ba co víc a světe div se, bavilo mě to. Určitě by šlo vyjmenovávat mouchy o velikosti ováda hovězího, které se vztahují ke kvalitě filmu, ale navzdory tomu to celkově působilo dost dobře, abych tomu mohla dát 4 překvapivé csfeďácké hvězdy. Nicméně i tak si nemohu odpustit nezmínit nedotaženost konce (asi se jednalo o záměr, který ovšem mě osobně vůbec nesedl) a stejně tak mi přišlo trochu moc okaté a nepřirozené poukazovat na sociální problémy pomocí koníčka, který i když měl hrát hlavní roli ve filmu, byl nešetrně odsunut na veldejší kolej, aby vynikl právě onen sociální kontext. Trochu škoda, ale i tak, celkově dost dobré a zajímavé. ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Aicha je turecká přistěhovalka, která chodí na střední školu a jejíž největší vášní je Kung-fu. Trénuje jej, kde se dá, a odnáší to jak popelnice, tak poličky. Bohužel tato láska neodpovídá ideálům náboženských tradic a tak ji musí před svou rodinou tajit. Kromě hezkého tréninku a několika efektních soubojů nabízí film silnou dramatickou linii o vztazích v turecké komunitě. Díky tomu se mohou ti méně znalejší i něčemu přiučit. Tak povedený kosmetický kabátek bych od Dánů neočekával a stejně tak potěšily i herecké výkony. Jen dořešení všech linií mi trochu scházelo. Zábava skvělá. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Bum, prásk, leh. Perfektní naplnění škatulky mlátivého filmu se všemi potřebnými útrapami, tvrdými tréninky a vyhecovanými zápasy. Ta kulturní rozpolcenost hlavní hrdinky v kombinaci s perfektně natočenými akčními scénami prostě chytne. Jak já bych chtěl ten soundtrack napchaný božími tureckými rytmy. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Cette Aisha n´écoute pas!! Veľmi zaujímavý kríženec. Fighter - Bojovník, aj keď v tomto prípade ja príhodnejší preklad Bojovníčka kombinuje témy dospievania dievčaťa v tureckej rodine mimo Turecka a dospievania a hľadania samej seba ako takých. Na jednej strate stojí jej rodina a zvyky komunity, na strane druhej jej túžba ísť svojou cestou - nebyť kópiou svojho brata, môcť mať rada ne-Turka, môcť byť bojovníčkou kung-fu. Hoci jednotlivé témy sa variujú v rôznych filmoch v rôznych podobách (od Karate Kid po Persepolis) (dobre, trochu preháňam. možno.), ich kombinácia poskytuje veľmi zaujímavý výsledok, v ktorom sa kung fu klub stáva miestom, kde každý zápasí s každým, aby v konečnom dôsledku bojoval so sebou. Fighter je nakrútený so zmyslom pre rytmus, či už ide o samotný obraz, alebo jeho kombináciu so zvukom (ergo strih obrazu a zvuku), s veľmi pôsobivým výsledným mixovaním tréningov, cvičení či zápasov na tureckú / arabskú hudbu. Film veľa získava aj vďaka hlavnej predstaviteľke, Semre Turan, ktorá nielenže vie udierať, kopať a skákať a ešte veľa vecí, ktoré ja neviem, ale má i veľmi prirodzený herecký prejav a pôsobí veľmi príjemne na kameru (vlastne ani to mi celkom nejde ;-). Fakt, je dobrá a má neuveriteľné oči. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama