Reklama

Reklama

Henjelgwa geuretel

Trailer

Obsahy(1)

Eun-soo nabourá se svým autem nedaleko lesa, kde chvílí bloudí, ale zanedlouho potká dívku, která ho dovede k domu uprostřed lesa, ve kterém bydlí se svými rodiči a dvěma sourozenci. Rodina působí na první pohled až pohádkově idylicky, je velmi milá, nabídne mu jídlo, nocleh. Ale dostat se zpátky k silnici, aniž by zabloudil, se zdá nemožné. A hlavně děti nejsou ani trochu nakloněny, aby odešel. Eun-soo začíná pochybovat o jejich úsměvech a nevinnosti… (Mertax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Len veľmi obtiažne som prichádzal na chuť tomuto filmu. Kórejské, Japonské, Čínske " JING - JANG " filmy si ma získavajú len veľmi ťažko a ani pri tomto diele to nebolo inak. Prvých 70 % sa mi neskutočne vlieklo ale zvyšných 30 % mi vynahradilo všetko ostatné. Herecké výkony detí boli pre mňa neskutočne nadštandardné. Rozhodne však nešlo o horor ale skôr psychologickú drámu v ktorej sa vykresľuje príbeh troch sirôt v dome na samote u lesa v ktorom rozhodne nejde o to, že by mizlo omšové víno .. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pohádkový horror pro odrostlejší děcka, horrorová pohádka pro dospělé či rodinný snímek o bandě sirotků a kouzlu Vánoc? Nevím, je tam vlastně od všeho trochu. A i přes výrazně lepší první polovinu, nemám moc co vytýkat. Stačí, když si vzpomenu na ten neprostupný hvozd (nenapadá mě film, kde by byla působivější lesní atmosféra) a hnedka mám chuť vyrazit někam k Boubínu a tam si najít tu svou "Perníkovou chaloupku". ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Temná, a přesto božsky barevná fantasy pohádka volně inspirovaná slavnou Perníkovou chaloupkou. Snímek se může pochlubit precizní vizuální stránkou, ve které se klade velký důraz nejen na vánoční atmosféru: na první pohled šťastná rodinka, svítící stromek, kupa dárků, hořící krb, za okny padající sníh... přesto tu něco smrdí. A tou mrtvolou, skrytou na půdě, to nebude. Z podivného lesa nejde utéct, caparti se ukážou jako schopní citoví vyděrači, a vám začne hrabat na majáku. Hudba lahodí, kamera kouzlí, zkrátka radost sledovat. Největším nepřítelem se tak bohužel ukázala dvouhodinová stopáž, která nedokázala zcela udržet mou pozornost, jakou si tahle látka jistě vyžaduje. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla opravdová pecka. Je pravda, že pohled na zubožené, týrané děti je opravdu snad největší horor, jaký si dokážu představit. Dokonalé dialogy typu: "Proč nás chceš opustit? My jsme hodné děti" opravdu způsobují mrazení po celém těle. Zasvěcená prezentace dětského myšlení, rozdílného světa dětí a dospělých a to vše je dokresleno skvělou hudbou a výtvarným pojetím. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vnímam tu jeden podstatný problém. Tento snímok je akosi zbytočne naťahovaný a spomaľovaný vatou, ktorá chce z neho urobiť niečo s presahom. Možno som chcel len jedno, aby to bola svižná žánrovka ( čo v mnohých momentoch aj je ) a nie filozofické dielo, ale proste som nebol pripravený na nič náročnejšie. Ale hovorím, ak príde na to orechové, je to chuťovka. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Z gramofonu hraje „Little Child Of Mary“ od Edwina Schneidera. (Duoscop)
  • Těsně před tím, než Eun-soo (Jeong-myeong Cheon) otevře ledničku, tak má plnou pusu chleba. Po otevření ledničky už má ale pusu prázdnou. (Duoscop)

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama