Reklama

Reklama

Josefína Mutzenbacher: Jak to skutečně bylo... díl 1.

  • Česko Josefína Mutzenbacherová: ...jak to skutečně bylo 1. díl (festivalový název) (více)
Pornografický / Komedie
Západní Německo, 1976, 95 min

Obsahy(1)

Josefina Mutzenbacher je mladé nezkušené a zvídavé děvče, které jednou v noci přistihne svého masturbujícího bratra při sledovaní souložících rodičů. Náhlou vzniklou situací je samozřejmě sama vrušena natolik, že svého bratra svede a navzájem se orálně uspokojí. Ať už zní scénář jakkoli absurdně, je tento úvod pouze rozjezdovou dráhou pro film, který se tak nese v odlehčeném duchu. Josefina "prolomila ledy" a objevuje postupně další a další tajemství sexu, jehož náznaky jsou všude kolem ní. Incesty s otčínem, hříchy s farářem i ještě více nezvyklá a odvažná témata se nebojí naťuknout (vlastně úplně otevřít) toto na svou dobu nadčasové dílo, které vás s partnerkou nejen příjemně naladí, ale i nenásilnou formou pobaví. (aR3Zz)

(více)

Recenze (105)

misstake 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle nebo nějaké pokračování neměl na začátku devadesátých let ve své videotéce, ten to tam má dodnes :-). 100% kult. Dějové péčko dokazující, že němci jsou naprostí šílenci. Snad 20 scén v každém díle, neskuteční bobři na všech částech těla, šerednější herečky a menší mužské vybavení v jiném P- ani normálním filmu opravdu neuvidíte. ()

MP17 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nejlepší péčko vůbec. Patricia Rhomberg podle mě nikdy nic nehrála, přirozenost a její opravdové vzrušení je patrné na první pohled a to je podle mě ten nejzajímavější aspekt podobných filmů. Herci a herečky nejsou sice na první pohled tak esteticky povedení, jako současná herecká garnitůra, ale otázkou zůstává, zda je pro diváka zajímavější sledovat přehrávající opálené štětky s umělýma kozama s přesolárkovanými kulturisty v situacích, do kterých se drtivá většina lidí nikdy nedostane, nebo jestli je zajímavější sledovat "lidi jako my" při (relativně) běžných sexuálních praktikách. Já se rozhodně řadím do té druhé skupiny. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

No co, všechno má svůj vývoj i klasické péčko:-) Tolik jsem se těšil, nakonec jsem byl zklamán a příjemný večer se tedy nekonal. Krom několika málo opravdu humorně vtipných (někdy směšných) dialogů v původním dabingu, starých klasických aristokratických interiérů s přelomu století, a kostýmů to bylo o ničem..ps: bobra vážně nebrat ale "HERZOG" je prostě "KULT" ale zas jak pro koho:-)! ()

Oxik49 

všechny recenze uživatele

Tenhle film už je prostě klasika a legenda. To, co před 30 lety plnilo funkce, jaké dnes plní různé weby, dnes skvěle plní funkci komedie (a mnohdy lépe než leckterý současný film, který přímo opouští filmové studio s nálepkou "komedie"). V rámci obou dvou žánrů, které se zde (z dnešního pohledu) mísí, nabízí něco nevídaného a originálního. A to jsem ještě nezmínil nesporný historiologický přínos tohoto filmu... Ale dost už přemoudřelé filmové kritiky. Kdo se chce pobavit, jistě si Josefínu pustí. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Oldschool německé péčko s bobrama. Zlaté sedmdesátky! Nenechte se ale odradit touto perverzí, protože je to zábava k popukání! Když se řekne Josefína, tak si hned vybavím scénu s fotografováním, protože při jejím sledování pokaždé sletím ze židle! Abych maličko zasvětil. Pan fotograf na ulici osloví Josefínu a nabídne ji, že může pózovat u něj doma. Jako další aktéry tam má svoji ženu a nějakého nýmanda. Jde mu hlavně o umění a povedené fotky, takže si svou nahou ženu stále hlídá jesti nelumpačí. Nazí jsou tam všichni a nevinné pózování se pokaždé ve chvíli nesledování manžílka zvrhne. Chudák tak pokaždé běsní jak o život: "Ale jenom špičku!!! Vždyť ty šou**áš potvoro!!!" :-D Těch absurdit je tu ale mnohem více. Jestli budete mít na tenhle humor naladěné lidi, tak udělejte projekci, stojí to za to! :-D ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film bol zakázaný v Nórsku (1971-2003). (Paldiny)
  • Pikantní je, že za jednoho z možných autorů předlohy je považován Felix Salten, jehož jiná práce inspirovala Disneye k Bambimu (1942). (DruidKarel)
  • Literární předloha se dočkala i českého překladu – „Josefina Mutzenbacherová neboli Paměti vídeňské holky, jak je sama vypravuje“. (kondor77)

Reklama

Reklama