Reklama

Reklama

Mamut

Trailer

Příběh nového filmu Lukase Moodyssona (Láska je láska, Lilja4ever) se točí kolem úspěšného newyorského páru – Leo (Gael García Bernal) a Ellen (Michelle Williams). Leo je tvůrcem vzkvétajících webových stránek a vkročil do světa peněz a velkých rozhodnutí. Ellen je oddanou lékařkou na pohotovostní chirurgii a obětovala své dlouhé pracovní směny zachraňování životů. Jejich osmiletá dcera Jackie tráví většinu času se svou filipínskou chůvou, což je situace, která nutí Ellen se zamyslet nad svými prioritami. Během pracovní cesty do Thajska Leo bezděčně spustí řetězec událostí, které budou mít dramatický dopad na všechny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že film nebyl laciná záležitost, ale dělaný poctivě, že to nebylo "pseudoumění". Film na mě udělal poměrně silný dojem. Co ale na mě dojem neudělalo, jsou některé tamnější komentáře. Ale to, co zde k tomu napsala KevSpa, jedna z "celebrit" zdejší databáze, u které by člověk čekal, že nenapíše nic slaboduchého, mě vážně vytočilo. Dovolím si parafrázovat její komentář: Průměrná uživatelka, která se tváří vážně, a snaží se ukázat jak filmu (filmům) rozumí, a jak nám ostatním divákům prokazuje laskavost svým názorem. (Jako bychom my ostatní vlastně byli mimina, která potřebují "doporučení" od takto "vyspělé" uživatelky ). Hluboký dojem ale (její komentář) ve mně nezanechal. Příště bych všem těm rádobychytrákům doporučil, ať mluví jen a jen za sebe a nikoliv za "diváky". Protože co "divák", to naprosto jiný pohled a jiný názor. Mě konkrétně toto generalizování docela vadí. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Mamut rozhodně není film pro každého. Také ale nemůžeme jeho seriózností omlouvat pomalé tempo, které po čase začne nudit. Bergmanovy filmy taky nejsou žádní rychlíci, přesto si je ale budete dlouho pamatovat. Zasáhnou vás a Smrťáka hrajícího šachy se budete tajně bát, až dokud ho sami na sklonku života nepotkáte. Mamut ale vcelku není nic extra. Jedná se o výborné drama, které nám ovšem nemá co víc nabídnout, než co už jsme viděli ve stovce jiných provedení. Pro fanoušky evropské tvorby zajímavý počin, pro diváky, co očekávají víc akce, nepříjemný zážitek. (Ano, já jsem fanoušek evropské tvorby…) ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je rozhodne ničím priemerný ani obyčajný. Myslím, že vnímavému divákovi odhalí stránky života, ktoré väčšinou zostávajú nevidené a donúti vás k zamysleniu. Nehraje si na nič a ani vás netlačí do kúta nejakými lacnými rádoby emóciami, či citovým vydieraním, proste vám len ukáže niektoré, nie vždy krásne, stránky života a je na vás, ako sa k tomu postavíte. Núti vás hľadať správnu cestu a prehodnotiť svoj rebríček hodnôt. Trochu snáď aj provokuje a práve to je to, čo sa mi na ňom páči. Musím ešte poznamenať, že herecké obsadenie je vynikajúce. Mammoth si zaslúži plných 5*. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Mammoth by si tu čtvrtou hvězdu i zasloužil, nebýt však té druhé poloviny filmu. Snímek je totiž zbytečně natahován a námět několika propojených životních příběhů, zde navíc kontrastujících mezi bohatstvím a chudobou spojenou s láskou ke svým dětem, je už také trochu ohraný. Na Mamuta se sice příjemně kouká a někdo se dokonce může několikrát během sledování filmu i vrtět v rytmu elektronické hudby: Ladytron - Destroy Everything You Touch, ale není dostatečně důrazný nebo šokující a neobsahuje dokonce žádné zvraty. Je to jen sociální odraz dnešní konzumní kapitalistické společnosti odvrácených stran naší planety. Na druhou stranu jsem však rád, že není dílem tak depresivním jako byla Lilja 4-ever z roku 2002. Nenáročným divákům se bude jistě líbit, mě však nechal celkem chladným, nezanechal hlubší otisk a tak si vysloužil jen slušné tři hvězdy. (6/10) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Lukas Moodysson není žádný Guillermo Arriaga a Mamut tedy prohrává zejména zjevnými paralelami s Babelem. Vysoustružit podobný scénář není nic jednoduchého a tenhle je dobrý spíš v drobnostech, ale jako celek je roztažený, až nudí. Celé to pak zachraňuje jednak Moodysson jako režisér a hlavně výborní herci, lépe řečeno herečky. Film je totiž hlavně o matkách, které nemají čas na své děti, protože se starají o cizí. Gael García Bernal tedy nemá moc možností s ženskými kolegyněmi soupeřit, a vlastně je z něj jen další zbytečná připomínka mistrovského Babelu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Názov filmu súvisí s drahým perom, ktoré dostane Leo. Má hodnotu 3 tisíc dolárov a je vyrobené z mamutieho kla. (Very_kuul)
  • Filmovalo sa v Thajsku, USA, na Filipínach a taktiež i vo Švédsku. (MikaelSVK)
  • Ve filmu často zaznívají skladby od elektropopové kapely Ladytron z Liverpoolu. (keebl)

Reklama

Reklama