Reklama

Reklama

Královské výstupy

(neoficiální název)
  • USA King Lines
všechny plakáty
Trailer
USA / Kanada, 2007, 64 min

Obsahy(1)

Další kolaborace produkčních společností Big Up Productions a Sender Films nám ukazuje profil jednoho z nejlepších lezců současnosti - Chrise Sharmy. Vydejme se spolu s jeho lezeckými partnery na Mallorcu, kde si za svůj projekt vybral 20 metrů vysokou sklaní bránu vyčnívající přímo z moře. Ochutnejme, jaké je lezení na bizardních skalních útvarech v neprobádaných končinách Venezuely, 2-3 dny chůze od nejbližší civilizace. Na trochu klasického sportovního lezení se podíváme do Francie a amerického Utahu. (Saku)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

DannyVlk 

všechny recenze uživatele

Dokument o lezení, který musí bavit i nelezce, kteří mají alespoň trochu cit pro přírodu. Sharma je jak jinak než úplně skvělej a taky proto se řadí mezi mé nej lezce. (Kam se na něj v jeho pohodářství hrabe uřvaný Ondra - doporučuji La dura dura)... Tak ještě aby nám něco natočil než ho úplně předběhne nynější generace mladých lezců, kteří jsou zase o fous lepší než on. Venga, venga! :) ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

O těchto sportovních výkonech si "normální" člověk může jenom zdát. Tohle je přesně ten dokument u kterého člověk může jenom litovat nad tím, že nikdy něco takového nedokáže. Slovo nedokáže, ale berte s nadhledem, protože tohle už není tak úplně sport, ale životní filosofie. Každopádně takovéto lidi uznávám a to z důvodu jejich životního postoje, kdy si dělají co je baví a dělají to dobře, o práci ale v tomhle smyslu rozhodně mluvit nejde. Dost ale teoretických rozprav a zpět k filmu. Výkony jsou neuvěřitelné a přírodní scenérie člověka uchvátí, přesně to bych od podobně laděného dokumentu očekával a přesně to jsem dostal. Mě to ke spokojenosti stačilo. ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

božský Chris Sharma nám ukazuje, že lezení je jedním z nejkrásnějších sportů na světě.. jako příležitostnému lezci amatérovi mi zůstává rozum stát nad tím, jaké neskutečné prasárny je tenhle sympaťák schopen vylézt.. klobouk dolů!!! P.S.: škoda, že ta kamera tak zkresluje.. nedokážu si představit, jak ty šílené převisy vypadají na vlastní oči.. ()

DoubleJo 

všechny recenze uživatele

Nadherna priroda, skaly a brala od vymyslu sveta, utesy trciace z mora a na nich typek v sortkach, lezuci ako spiderman bez lana a ineho istenia. Musite mat radi adrenalin, aby ste si nieco take zamilovali. Pre mna, ako cloveka, ktory sa boji vysok, sa staci na to len pozerat, aby som mal z toho zazitok. Zaujimavy dokument o typkovi, ktory patri medzi tych najlepsich, cestuje po celom svete a robi to co ho bavi najviac. Sledovat ako posuva moznosti cloveka ako takeho stale dalej je naozaj zazitok. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

film o jednom horolezci, který je prostě úžasný, k tomuto filmu opravdu nemůžu nic vytknout, je to prostě borec, ačkoliv jsem nikdy nezkoušela horolezectví, musí to být neskutečný adrenalin a zažití velkého dobrodružství, a ten kdo jednou zkusí lézt na skálu nejspíš tomu už navždy propadne a bude chtít zkoušet dál až nad lidské možnosti, on nám to plně dokazuje, že to prostě funguje a jde to, i když je v tom obrovské sebezapření a dávka štěstí. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Film vyhrál Grand Prize a Best Climbing Film na třech festivalech. (Saku)

Reklama

Reklama