Reklama

Reklama

Královské výstupy

(neoficiální název)
  • USA King Lines
všechny plakáty
Trailer
USA / Kanada, 2007, 64 min

Obsahy(1)

Další kolaborace produkčních společností Big Up Productions a Sender Films nám ukazuje profil jednoho z nejlepších lezců současnosti - Chrise Sharmy. Vydejme se spolu s jeho lezeckými partnery na Mallorcu, kde si za svůj projekt vybral 20 metrů vysokou sklaní bránu vyčnívající přímo z moře. Ochutnejme, jaké je lezení na bizardních skalních útvarech v neprobádaných končinách Venezuely, 2-3 dny chůze od nejbližší civilizace. Na trochu klasického sportovního lezení se podíváme do Francie a amerického Utahu. (Saku)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Velmi poučný dokument, kde vidíte, kam to člověk může dotáhnout s dobrou pílí a nějakým tím smyslem pro akci, a kde my lezci ztrácíme naději, že bysme někdy mohli dosáhnout takové třídy jako Chris. První polovinu filmu jsem jen nevěřícně kroutil hlavou a sledoval, jak se tenhle chlapík snaží dosáhnout svých cílů nekonečným opakováním určitých tras, se kterými prostě nepřestane, dokud je nezdolá a jestli sháníte něco, co vás nakopne k cvičení, tak jste určitě narazili na ten správný filmek. Škoda jen, že netrvá déle :-). 100%. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

film o jednom horolezci, který je prostě úžasný, k tomuto filmu opravdu nemůžu nic vytknout, je to prostě borec, ačkoliv jsem nikdy nezkoušela horolezectví, musí to být neskutečný adrenalin a zažití velkého dobrodružství, a ten kdo jednou zkusí lézt na skálu nejspíš tomu už navždy propadne a bude chtít zkoušet dál až nad lidské možnosti, on nám to plně dokazuje, že to prostě funguje a jde to, i když je v tom obrovské sebezapření a dávka štěstí. ()

Reklama

Platom 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem zajímavější exteriéry, větší propojení s divákem = lepší atmosféru + adrenalin v žilách. Dostal jsem v rámci žánru jen průměrnou podívanou, kterou doprovázelo celých 64 minut plných hekání a řvaní... Chápu, že je horolezectví náročné, ale pokud to jedni zvládnou bez podobných akustických výlevů, pak věřím tomu, že i ti druzí by to zvládli také. Tato věc byla na filmu dosti rušivá, ale i přesto se mi podařilo usnout. ()

NALBERTik 

všechny recenze uživatele

Lezecké výkony bezesporu unikátní, je to asi nejlepší skokan ( on si asi záměrně vybírá cesty, kde je třeba dlouhého skoku na vzdálený chyt ) současnosti :) Ale vadily mi tam ty krásné dlouhé romantické záběry na Chrise Charmu jak kouká z okna, jak kouká na svah, jak si bez trička skotačí na sněhu... WTF ?! SKoro by se to mohlo jmenovat Šarm Chrise Šarmy ! ()

DoubleJo 

všechny recenze uživatele

Nadherna priroda, skaly a brala od vymyslu sveta, utesy trciace z mora a na nich typek v sortkach, lezuci ako spiderman bez lana a ineho istenia. Musite mat radi adrenalin, aby ste si nieco take zamilovali. Pre mna, ako cloveka, ktory sa boji vysok, sa staci na to len pozerat, aby som mal z toho zazitok. Zaujimavy dokument o typkovi, ktory patri medzi tych najlepsich, cestuje po celom svete a robi to co ho bavi najviac. Sledovat ako posuva moznosti cloveka ako takeho stale dalej je naozaj zazitok. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Film vyhrál Grand Prize a Best Climbing Film na třech festivalech. (Saku)

Reklama

Reklama