Reklama

Reklama

Síla pomsty

  • Česko Pomsta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bývalého agenta vojenskej rozviedky povolajú do služby, keď jeho najlepšieho priateľa, politika Larryho Richarda, prepadla a takmer zabila skupina militantných rasistov The Pentagle. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Koncom osemdesiatych rokov minulého storočia patril medzi mojich obľúbencov aj herec Michael Dudikoff. Rodičia kúpili prvé video a ja som ako správny adolescent na ňom vkuse čumel na akčné americké filmy. Michael Dudikoff ma zaujal v snímkoch "Americký ninja" (American Ninja), "Veliteľ čaty" (Platoon Leader) a ešte v tom filme, kde v bažinách prchal pred zvrhlou partiou lovcov ľudí. Dlho som si lámal hlavu ako sa to volalo. Až som na to po rokoch prišiel, spomenul som si. Je to snímok z roku 1986, ktorý nesie názov "Sila pomsty" (Avenging Force). Ihneď som si ho zohnal a po dlhom čase som si ho znova pozrel. Občas si rád takto pripomeniem niektoré staré zabudnuté tituly z čias nekvalitných VHS. "Sila pomsty" vo mne vzbudila silu nostalgie. Padlo mi to vhod. *** ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako malý parchant jsem shlédl kdejaký akční film. Na spoustu z nich si dnes už ani nevzpomenu. Tento jsem viděl jen jednou jedinkrát kdesi před jednadvaceti lety a utkvěl mi v paměti dodnes. Tak jsem ho dal znovu a není to vůbec špatný. Nějak extra dobrý sice taky ne, ale ty naháněcí scény v lese a kompletní vyvraždění jedné rodiny, jsou pořád dobré. A vlastně celý film je minimálně o jednu až dvě třídy lepší než poslední čtyři Američtí ninjové. ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice nostalgická záležitost, kterou si pamatuji ještě z VHSek dabovanou jedním hlasem takového divného pána... Tehdy, bylo mi snad sedm osm, jsem se těch gentlemanů v maskách nahánějících v bažině své kořisti, docela bál. Teď po letech: příběhově i akcí velice solidní béčko a Dudikoff je prostě sympaťák. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší film M. Dudikoffa. Bizarni masky zabijáků loveckého spolku Pentagram jsou super, stejně jako myšlenka lovení lidí v hustém pralese, který sám o sobě působí děsivě, otázky ultrapravice a rasismu. Úvodní lov rozehrává hru, která nemůže skončit jinak než střetem Matta Huntera s tajemnou organizací, již není dobré zkřížit cestu. Perfektní přestřelka se odehrává i v přístavišti, kde osvědčená dvojice Dudikoff - James ukazuje, jak si na béčkovém plátně sedla. Samozřejmě nadsazené jsou závěrečné bojové scény (působí však velmi syrově a naturalisticky, což potěší), ale celkově výborná podívaná s poněkud neuzavřeným koncem. Nedostatky: 1) Matt Hunter jde na závěrečnou loveckou hru v bílém triku. Několikrát se (i nechtěně) vyválí v blátě, resp. špinavé vodě, avšak vždy, když trochu uschne, je jeho triko poměrně čisté (nepočítám krvavé skrvny). Sami dobře víte, jak těžko se špína z bílé barvy dostává (např. při jízdě na kole po dešti bez blatníku). 2) Když Matt dorazí do rezidence Glustenberryho, tak si všimněte, že Elliot prakticky vůbec nekulhá na pravou nohu, do níž mu Hunter bodl v lese nůž. - To se tak rychle zotavil? ()

anderson 

všechny recenze uživatele

NOVA = 24.1.2001 (premiéra s novým dabingom) - réžia českého znenia (NOVA 2001) = Július Matula, Dudikoffa dabuje Roman Hájek, J. P. Ryana dabuje Jan Přeučil + MARKÍZA = 13.3.2009 (premiéra so slovenským dabingom), Dudikoffa dabuje Tomáš Maštalír - Najlepší surviving movie a najlepší Dudikoffov film vôbec. Štýlové masky zabijakov (najmä ten ninja je cool), priamočiary príbeh, dokonca sociálno-kritický podtón (odsúdenie fašistických a rasistických tendencií). A koniec bez klasického happyendu. Vďaka Firstenberg ! Na pirátskych kazetách z NSR pod názvom NIGHT HUNTER. (20.10.2004) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Kravatu, ktorú Michael Dudikoff nosí vo filme, si po skončení natáčania ponechal ako spomienkový predmet. (m.a.t.o.)
  • Počas útoku na sprievod bojuje Larry (Steve James) s útočníkom, ktorému v prestrihoch mizne a znovu sa objavuje fialová polokošeľa. (johnsnow)
  • Chuck Norris se původně měl vrátit opět k hlavní roli Matta Huntera, ale bohužel už předem podepsal smlouvu k jinému filmu Delta Force, také od společnosti Cannon. Izraelští producenti se tedy rozhodli obsadit do hlavní role Michaela Dudikoffa a to na základě úspěchu filmu Americký ninja, který ho proslavil. (tequilla)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno