Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důstojník Tom Farrell pracuje v Pentagonu. Na večírku se seznámí s přitažlivou Susan Atwelovou. Po vášnivé noci se však dlouhou dobu nesetkají. Až o několik měsíců Farrell zjistí, že je milenkou jeho nadřízeného, tajemníka ministerstva obrany Davida Birce. Ten po hádce Susan zabije. Jeho oddaný pobočník Pritchard nastraží falešné stopy. Obavy má však i Farrell, policii se dostaly do rukou negativy, na kterých je spolu se Susan. Podaří se mu odhalit vraha dříve než ho zatknou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli hledáme sovětského špiona bez FBI a CIA, bude bengál." Až jednou budu vrahem pověřen, abych vypátral vraha, kterým jsem a nejsem já, tak si ještě jednou pustím film Bez východiska. Ten se mi sice pokusil nabídnout nějaké řešení, ale spíše mi to připomínalo politováníhodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let. Já bych se zkrátka odhalil, dopadl, odsoudil a popravil s vědomím, že kapitán Farrell alias Tom alias Jurij alias Jevgenij tuto hru sehrál lépe, napínavěji a s poměrně nepřesvědčivou koncovkou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kevine, máš ty vůbec představu, kolik dá práce vyčistit koženou sedačku limuzíny od zaschlého ejakulátu..? Costner jako "Insider" nejen v klíně S.Young lítá po budově Pentagonu jako hadr na holi, hraje si tam s kolegy na schovávanou a nechá si tisknout haldy papírů podobně jako Ing.Zachariáš variace Hubero Kororo v Rumburakovi. Podle toho, co jsem napsal, to asi bude znít divně, ale Donaldsonův No Way Out je docela obstojný thriller dle pravidel staré školy a stahováním smyčky kolem hlavního hrdiny předvádí zdatnou práci se stupňováním napětí. Samotný závěr sice svádí třeba Faidru k myšlence, že se měl před scénáristou zamykat alkohol, ale já si naopak myslím, že to byl právě zavřený bar a abstinenční příznaky po rodné Stolichnaje, co vedlo jeho psací brk tímhle směrem. Mimochodem, dvojice náměstek Hackman a 4% poradce Patton mi velmi připomínala duo správců springfieldského jádra Burns & Smithers, kdy ten druhý jmenovaný má rozpracovaného šéfa na 50 %, tzn., že on ho chce a Monty ho ne.. ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

Velice slušný thriller s Kevinem Costnerem, kterému nechybí zajímavá zápletka, napětí a dobré herecké výkony ( mj. Sean Young coby moderní osudová žena Susan nebo Will Patton v roli padoušského ministrova pobočníka ). Jen se nezbavím dojmu, že ten úplný závěr, si tvůrci už mohli docela dobře odpustit. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Thriller, kterému rozhodně nechybí napětí. Po spoustě let jsem se na to rád podíval. Podle mě asi první nejvýraznější role Kevina Costnera, tentokrát ve slušivé bílé námořní uniformě. Najít si milenku, která je zároveň milenkou nového nadřízeného, to není jen tak. Posledních pár minut v podstatě celý příběh posune úplně do jiné roviny. 70% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ne moc zajímavý thriller, který je v první polovině lepší než ve druhé. Překvapivě od momentu, kdy film začíná nabírat na obrátkách, moje spokojenost upadala. Ta linka s "milostným" trojúhelníkem byla dobře natočená i vypointovaná. Díky skvělýmu Costnerovi si film ale udržuje úroveň i během honbě za špionem. Závěr je sice fajn, ale pokud znáte tvorbu Donaldsona (Test), dokážete celkem brzo odhalit závěrečnou pointu. Celkem dobře to odsýpá, herci hrají svůj standart, ale za nějaký čas o filmu nebudete vědět. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (6)

  • Filmári nedostali povolenie natáčať vo vnútri Pentagónu, ale len vo vstupnej hale a aj to pod podmienkou, že to bude natočené rýchlo. Preto sa na zábere Tom Farrell (Kevin Costner) tak veľmi ponáhľa. (beso74)
  • Kevin Costner (Tom Farrell) na väčšinu nebezpečných scén nepotreboval dabléra. Na zdesenie poisťovne, u ktorej boli predstavitelia poistení, Costner natáčal scény, pri ktorých šoféroval, bez predpísaných okuliarov. (beso74)
  • Filmovanie prebiehalo v Annapolise, Marylande, Arlingtone, Virginii, Baltimore, Washingtone DC a v Aucklande na Novom Zélande. (beso74)

Reklama

Reklama