Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důstojník Tom Farrell pracuje v Pentagonu. Na večírku se seznámí s přitažlivou Susan Atwelovou. Po vášnivé noci se však dlouhou dobu nesetkají. Až o několik měsíců Farrell zjistí, že je milenkou jeho nadřízeného, tajemníka ministerstva obrany Davida Birce. Ten po hádce Susan zabije. Jeho oddaný pobočník Pritchard nastraží falešné stopy. Obavy má však i Farrell, policii se dostaly do rukou negativy, na kterých je spolu se Susan. Podaří se mu odhalit vraha dříve než ho zatknou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

5150 

všechny recenze uživatele

Velice slušný thriller s Kevinem Costnerem, kterému nechybí zajímavá zápletka, napětí a dobré herecké výkony ( mj. Sean Young coby moderní osudová žena Susan nebo Will Patton v roli padoušského ministrova pobočníka ). Jen se nezbavím dojmu, že ten úplný závěr, si tvůrci už mohli docela dobře odpustit. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na malém prostoru překvapivě dobře konstruovaný thriller, který se sice z počátku tváři jako nudná milostná story, ale postupem času se opasek utahuje a Kevin Costner v hlavní roli čelí nepříjemnému spiknutí přímo v budově pentagonu, která se každou další minutou mění v past, ve které se nahání kočka s myší. Sean Young je velice charizmatická dáma a Costner s Hackmanem podávájí svůj standart. Konec mohl být možná mírnější, ale v polovině filmu byly některé situace přímo infarktové. Donaldson je dobrý řemeslník a ačkoliv není film ničím vyjmečný, pokoukání je to kvalitní. Především se tomu nedá upřít fakt, že to má hlavu a patu, což je v dnešní době stále méně vídaný prvek. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Krimi thriller šmrcnutý špionážní zápletkou, který se rozjíždí možná až příliš pomalu, vzhledem k tomu, že během prvních pětačtyřicet minut se nestane téměř nic, co by nešlo rozehrát během úvodních pěti minut. Pak se ovšem Tom Farrell dostane do úzkých a jak se mu čas krátí a smyčka se kolem něj stahuje, nabírá vyprávění příjemně na obrátkách, napětí houstne a tempo tvrdě graduje až k nečekané parádní pointě. Až na ten dlouhý vzlet tedy zručně vystavěné vyprávění s řadou skutečně napínavých momentů, nečekaných zvratů a infarktově stupňovaných komplikací, z nichž mnohé si o patnáct let později zopakoval Denzel Washington v podobně vystavěné Presumpci viny. Kladem jsou bezpochyby také sympaťák Kevin Costner a zejména pak skvělý padouch Will Patton. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Díky No Way Out jsem si ujasnila několik věcí: 1/ Kevinovi Costnerovi bílá námořnická uniforma proklatě sluší nebo mu aspoň slušela před dvaceti lety, 2/ u milostné scény v taxíku je třeba počítat s tím, že vám ji dříve či později někdo zparoduje, 3/ začít si s ministrovou milenkou a myslet si, že se z toho už nějak vykecáte, je omyl, 4/ pokud něco vymňouknete, je vždycky možné hodit vinu na agenta cizí mocnosti, 5/ přinejmenším během psaní závěrečné scény by se před scénáristy měl zamykat alkohol. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cevin Kostner v roli agenta KGB Jurija Jevgenija vo filme No Way Out. Reziser Roger Donaldson /neskor natocil V Zajeti rychlosti s Hopkinsom a November Man s Brosnanom/ natocil vsak len priemerny film, ktoreho vacsia cast sa odohrava v Pentagone. Film ma dobre a slusne tempo a dej, takze sa divak rozhodne nebude nudit, naopak, stale sa najde nejaky ten strhujucejsi moment a nuda rozhodne nehrozi. Hlavne, ked si pripomenieme hercov ako Gene Hackman /Francouzska Spojka, Superman, Rozhovor/, a Willa Pattona /Po Zavírací Dobe/. Nahanacky su len po chodbach Pentagonu, ale to az tak nevadi, lebo su dobre natocene. Ovsem, Cevin Kostner mal za rok 1987 este lepsi film na konte, a to Neuplatni s istym Seanom Connerym. 66 % ()

Galerie (76)

Zajímavosti (6)

  • Kevin Costner (Tom Farrell) na väčšinu nebezpečných scén nepotreboval dabléra. Na zdesenie poisťovne, u ktorej boli predstavitelia poistení, Costner natáčal scény, pri ktorých šoféroval, bez predpísaných okuliarov. (beso74)
  • Námořníci v baru v Manile popíjejí filipínské pivo San Miguel Pale Pilsen. (Chicharron)
  • Filmári nedostali povolenie natáčať vo vnútri Pentagónu, ale len vo vstupnej hale a aj to pod podmienkou, že to bude natočené rýchlo. Preto sa na zábere Tom Farrell (Kevin Costner) tak veľmi ponáhľa. (beso74)

Reklama

Reklama