Reklama

Reklama

Osmadvacetiletý Brian Weathersby (Paul Dano - hvězda oscarového dramatu Až na krev) rozhodně není obyčejný muž. Živí se jako prodavač vysoce kvalitních švédských matrací, a coby bratr dvou velice úspěšných sourozenců ví, jaké to je, být v něčem pozadu. Jeho práce ho nebaví ani neuspokojuje. Navíc se právě upnul na myšlenku, že při hledání svého místa v životě by mu nejvíce pomohlo, kdyby adoptoval čínské dítě. A k tomu ho ještě sleduje jakýsi podivný bezdomovec, který zjevně nemá zrovna nejčistší úmysly. Ale Brian není v nezávislé romantické komedii, jež byla debutem režiséra Matta Aseltona, jediným neobvyklým patronem. Do obchodu totiž přichází Harriet s tváří Zooey Deschanelové a jen už svým ulehnutím a usnutím na jedné z vystavených postelí dává jasně najevo, jak moc do tohoto příběhu zapadá. Každopádně Brian se do dívky okamžitě zamiluje. A jeho city nepoleví ani v momentě, kdy kráska, která si nechává přezdívat Happy, se při zmínce o adopci malého asijského drobečka téměř pozvrací děsem. Je zjevné, že je zde pár věcí, na kterých bude nutné zapracovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Taková odpočinková nezávislá pohodovka. Bylo zde předesláno slovíčko weird, které i používají postavy. Dal by se tak označit celý film motivace lidí k některým činům je občas lehce zarážející či nepochopitelná, ale když se člověk nechá unést proudem pohodové hudby a klidné kamery, která se občas neobtěžuje ani hýbat, když zrovna herec odběhne mimo záběr, dostane se mu v míře vrchovaté relaxační atmosféry podobně jako kdyby diváci leželi na jedné z těch švédských postelí. Z herců nikdo extra nevyčuhuje, snad by se jen hodilo zmínit, že tento film nejspíš obsahuje první filmovou scénu nahé Zooey Deschanel. Jako režisérský debut hodnotím za 3*, být to nějaký zavedený režisér, asi bych šel níže. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento typ filmů. Obyčejní lidé obtěžkaní neobyčejnými životními břemeny. Se svými vlastními životními cíly, se svým vlastním náhledem na svět a svým vlastním způsobem, jak se s tím světem vypořádat. Už jen samotná Zooey Deschanel je vždy zárukou nějakým způsobem zajímavého filmu nebo přinejmenším zajímavé role a ani zde jsem nebyl zklamán. Otázky, proč hlavní hrdina zrovna chce adoptovat čínské dítě, proč jeho brácha nevěří ženám, proč jeho táta nechápe, že někdo nemá sekretářku, proč otec jeho přítelkyně chodí stále k doktorovi se zády i když s nimi údajně nic nemá a další podobné, mi přijdou absolutně mimo. Každý z nás je jiný, má své vlastní obavy a své vlastní myšlení. Jsem rád že se takové filmy stále točí. Dávají člověku pocit, že ne každý musí být normální(Ona taky většina lidí není, i když by si to třeba zoufale přála), že se s tím dá žít a že to ve skutečnosti nemusí být něco špatného. Jen je potřeba se nesmířit s osudem, který vám ostatní přidělí a pokusit se "plavat". Jediné co mě mrzí, že to nebylo pořádně dotažené. Spousta náznaků a načrtnutých cest, ale žádné pořádné vyvrcholení. Ale možná už jsem pouze zblblej z průměrné filmové tvorby a klasické hollywoodské výstavby příběhu, tak, jak se na mě každodenně hrne ze všech stran. // 70% ()

Reklama

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma oslovil skvelým obsadením a chutným plagátom, ma nakoniec dosť sklamal. Nevedela som čo mám pri jeho pozeraní skorej. Či sa mám smiať alebo byť dojatá alebo zhrozená. Fakt, trochu to celé nedomysleli. Zooey vyzerala najskôr ako sympatická dievčina a Paul ako taký podivín. Ich prvá spoločná scéna s matracom bola jedna z tých milších a vtipnejších. Zvyšok filmu potom nejako nedával zmysel. Ani romantické mi to 2x neprišlo. Pusa na líce!? Po tom, čo spolu mali tí dvaja, by som čakala trochu vrúcnejší prejav lásky. Vlastne som si ani nevšimla, že by boli zaľúbení. Chvalabohu, na začiatku to celé zachránil John Goodman so svojimi historkami. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Lze souhlasit s názory, že Gigantický je opravdu divný film, a myslím tím divný v dobrém i špatném smyslu slova. Především zde chybí z pohledu diváka ten správný náboj. Jedná se o další nezávislárnu, kterou svým kouzlem povytáhla skvělá Zooey Deschanel a spolu s ní i výborný John Goodman. 50% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám zajímavý a kvalitní americký nezávislý film. Tento film vlastně pojednává o normálních a běžných věcech ze života, které se mohou přihodit každému z nás, a právě v tom je jeho síla, v jeho civilním a příjemném podání, kdy víte, že něco podobného vás může v reálném životě potkat úplně stejně jako to potkalo hlavního hrdinu. Zkrátka tohle je malý film o malých věcech, a právě to z něj činí kvalitní dílko, které mi bude řekl bych ještě docela dlouho rotovat v hlavě. Všechny postavy jsou maximálně sympatické, velice milé a svým způsobem se dá říci i kouzelné, každá z těch postav má prostě své charisma, a i to je ve filmech vzácné, aby mi byly sympatické všechny postavy bez výjimky. Jistě za to může i vynikající herecké obsazení, kterému jednoznačně vévodí Zooey Deschanel, a jen v nepatrném závěsu za ní jsou vynikající výkony Paula Dana a Johna Goodmana, který byl v tomto filmu obzvláště kouzelný. A mít takovou rodinu, jakou má v tomto filmu hlavní hrdina, bych si rozhodně přál mít také, starostliví bratři, chápající a milí rodiče, zkrátka tomuhle filmu není z mého pohledu takřka co vytknout, tohle je vynikající nezávislák, který si zaslouží nadprůměrné hodnocení. Váhám mezi čtyřmi a pěti hvězdami, ale asi zůstanu prozatím u těch čtyř hvězd a časem se mi to třeba rozleží. Zatím tedy hodnotím čtyřmi hvězdami, v procentech je to potom 90%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Príbeh je založený na skutočnom Aseltonovom detskom želaní, aby si jeho rodičia adoptovali čínske dieťa. To sa síce nestalo, ale jeho mladší brat si takéto dieťa skutočne adoptoval neskôr. (Arsenal83)
  • Paulovi Danovi sa zapáčil scenár a bol jedným z prvých hercov, ktorí prijali rolu v tomto filme. Jeho účasť potom prilákala ďalších. (Arsenal83)
  • Aselton si vybral názov Gigantický, pretože „v [slove] je nevinnosť“ kvôli jeho používaniu malými deťmi na opis niečoho fantastického. (Arsenal83)

Reklama

Reklama