Reklama

Reklama

Temné vzpomínky

  • Česko Vzpomínky pošetilce (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšná hollywoodská hvězda Joe Scott (Daniel Craig) tuší svůj konec v herní branži... Smrt Scottova nejlepšího kamaráda z dětství ho nutí bilancovat – na cestě z pohřbu se probírá vzpomínkami, což pořádně zahýbe s jeho zdánlivě neotřesitelným egem. (WarholsC)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Chasm 

všechny recenze uživatele

Krásná práce s kamerou (vůbec celý film si hodně zakládá na audiovizuálním provedení) napravuje jakousi unylost vzpomínkové části filmu. Děj je řidší a filmu by pomohlo prostříhat, nicméně za práci s kamerou a hudbu jsou to slabší čtyři... 70% "When I was a child, I thought being brave meant that you had to take action. That to have a dream or get forward in life, you needed courage. But the only thing you need courage for is standing still." ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Craig si odskočil od bondovky, ale ten výraz si narozdíl od kvádra naneštěstí nesundal, takže podle mých očekávání největší klad filmu se stal jeho největší slabinou. Název "Vzpomínky pošetilce" je opravdu výstižný - melancholická část z minulosti, zahrnující v sobě jeden opravdu drsný zvrat, ze kterého mi spadla čelist, je téměř perfektní, zbytek je doslova tak trochu pošetilý. Ovšem závěr za doprovodu skvělého kousku od Roxy Music je příjemně civilní. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Daniel Craig na začátku rozehraje příběh, který není diváku lhostejný, pak se ale na většinu stopáže odmlčí, aby se na závěrečné minuty zase vrátil a z fetujícího frajera a pohasínající filmové hvězdy se alespoň částečně stal mužem se svědomím. Bilancovat ho donutí smrt nejlepšího přítele z dětství, který byl u zlomových okamžiků jeho dospívání. Výborně natočený režijní debut (pocitové nasnímání od kameramana Gladiátora Johna Mathiesona), lehce natahovaný a brzy vyšumivší do prázdna, přesto stále velmi slušný!! Byl jsem navíc zvědavý na Jodhi May, kterou jsem od dob Posledního Mohykána v ničem pořádném neviděl.. ()

IMPAIRED 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem se nad tím správně zahloubal, a já věřím že ano, vůbec tam nešlo o jeho současnou mizernou situaci ani o to, že se vracel do svého mládí ve vzpomínkách, a ani o překonávání emocionálních problému s návratem domu. Bylo to prostě jen o jeho vztahu k Ruth. Celý ten film scénu po scéně ladil diváka do přesně té nálady, aby správně vstřebal poslední dvě minuty. ()

panmroz 

všechny recenze uživatele

hernajs, prvnich 99 minut není jasně dán žánr, sledujeme alegorii (scéna s mladým režisérem podávajícím levou ruku místo správné), satiru (sousedky hlavního hrdiny, chtějící volat policii kvůli napadení služky), komedie (keci o nose), retro o 70tých v anglii, atd...a nic z toho není nikterak zábavné. Ovšem - v minutě sto (cca 10 min před koncem) se žánr odkryje pomocí jediné věty ("vona v ovšechno příjde, je zadlužená a má tři děti a o všechno příjde. A koliks vlastně dostal za tu poslední roli?") a z nezábavnosti určitého druhu stane zábavnost, ovšem nechtěná. špatné ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Úvodní píseň "If There Is Something" od Roxy Music je původně šest minut dlouhá. Ve filmu je však o minutu a čtyřicet vteřin zkrácena. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe a Anglii. (Terva)

Reklama

Reklama