Vůně čaje (festivalový název)

• Nizozemsko

Aroma of Tea, The

Animovaný / Krátkometrážní

Nizozemsko, 2006, 4 min

A mně se to koneckonců docela líblo. Nápad: zajímavý. Zpracování: čajově flekaté. Příběh: tečkovitý. Hudba: dokonale spadající do obrázkového příběhu. --- 70 % ---(4.8.2008)

Nesporně originální obrazový experiment - snad symbolizující spletitou cestu od zrození až k naplnění (ejhle zase mr. W. "osudové téma", že...) - na hudební motivy italského barokního hudebního skladatele, houslisty a dirigenta Arcangela Corelliho ( http://cs.wikipedia.org/wiki/Arcangelo_Corelli ) "Op.6 - Concerti Grossi" . . . Jak (a nejen zde) vidno, ve filmech Michaela Dudoka de Wita hraje hudba zásadní roli, kterou dokazuje právě tenhle kongeniální >takřikajíc nicneříkající< filmek... Bravo! . . . Maestri!!! - - - P.S. Milovníkům čaje a mistrovských kousků hudebních i výtvarných a filmařských k nahlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=hq8rgXbvo8I&feature=related - - - - - (Poprvé viděno 30.6.2011 na YouTube, hodnocení 59., komentář zde nad šálkem čaje jako devátý - 30.6.2011)(30.6.2011)

• Hal_Moore

Experimentální nicneříkající pokus o něco více. Jediné čím dokázal zaujmout - hudebním doprovodem a technikou. Přeci jen čajem nakreslených filmů moc není.(6.7.2008)

• bassator

43rd KVIFF 2008 - FOCUS ON THE NETHERLANDS - Zaostřeno na Nizozemsko - DUTCH SHORT FILMS - Nizozemské krátké filmy - 40%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - ???/???(31.8.2009)

• Sfinkter

Pro mě ničím zajímavé, ale věřím, že na někoho to může působit.(11.8.2011)

• defagoo

Byl by to dobrý nápad i film, kdyby... Hudba výborná, ale dost často byla tempem trošku jinak než pohyb kuličky. A tenhle, i když často velmi jemný detail mi děsně vadil... Když už kravinka, tak by alespoň měla být perfektně provedená.(11.7.2008)

Všechny filmy Dudoka de Witt skvěle pracují s hudbou a to, že je posunutá od pohybu není chyba autora, ale YouTube:-) Zachycuje vůni, snad proto ta zvláštní forma.(26.6.2009)

Tato "kravinka", jak bylo napsáno výše, je tedy podle mě VELICE kvalitně provedená a mnoho animátorů by se od ní mohlo učit o dynamice:) Má to atmosféru, autor už nám dříve ukázal, že umí tvořit hluboké příběhy, takže si říkám, proč ne.(1.12.2009)