Reklama

Reklama

Nekonečný víkend

  • Austrálie Long Weekend (více)

Peter s Carlou jsou manželé, kterým to už vůbec neklape. Peter vymyslí, že pojedou na víkend kempovat, přestože by Carla raději letěla na dovolenou do hotelu v Thajsku. Po cestě je slabý signál a Peter se nemůže dovolat svému kamarádovi, který má jet na odlehlou pláž s nimi. Kvůli slabému signálu přestane fungovat i navigace, Peter jede zkratkou, ale na pláž nedorazí, a tak spolu s Carlou přespí v autě. Další den si na místě rozloží stan a utáboří se. Carla se tu nudí, nelíbí se jí tu a chce jet domů. Peter si to užívá, plave ve vodě, surfuje a zastřílí si. Carla zahlédla ve vodě plavat něco velkého a dostala strach, a tak to Peter zastřelil. Manželé neuctívají přírodu – hází odpadky na zem i do moře, jezdí autem přírodou, Petr střílí po zvířatech a poseká živý strom. Zkazí se jim kuře, které chtěli sníst, a pak Petera napadne orlice, zřejmě kvůli vejci, které spadlo ze stromu, a Carla ho rozbije o strom. Vedle Carly proletí šíp a na pláži se objeví mrtvý dugong a zdá se, že se posouvá dopředu. Peter chce další den před odjezdem zkontrolovat, jestli není někde poblíž jeho kamarád, a chce jet na místo, kde viděl jiný vůz. Peter na místě objeví vůz ve vodě s mrtvou dívkou, mrtvou ženu ve stanu a muže oběšeného na stromě. Jedou zpátky sbalit si věci a chtějí odjet, ale nemohou najít svého psa. Peter s Carlou se hádají, a dokonce se poperou. Když jde Peter pejska najít, Carla mu ujede. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od Jamieho Blankse jsem po excelentním Storm Warning čekal jen to nejlepší. Bohužel ale s výsledkem nijak moc spokojený nejsem. Nehledě na to, že o nějakou pomstu Matky Přírody tu v podstatě vůbec nejde (hrdinům se kvůli přírodě samotné nestane nic jiného, než co bych v reálném životě označil za "docela smůlu, ale žádné velké neštěstí" - Pražáci na Šumavě na tom musí být podobně... :-), je Long Weekend nudné (a to jen 80ti minutové) dějové vakuum, u kterého mě drželo jen očekávání, kdy se jako konečně něco stane, a úžas nad tím, kvůli jakým drobnostem hrdinové vyšilují. Ti jsou vůbec kapitolou sami o sobě - tak nesympatický pár aby člověk pohledal (vzpomněl jsem si na nedávný "taky-ne-tak-úplně-horor" Vinyan...) Jediná věc, která mě na filmu dokázala překvapit, byl závěr - a nutno podotknout, že mě překvapil dost nemile a umocnil tak moje zklamání z filmu. Technicky je to samozřejmě kvalitní a oku lahodící podívaná, ale za to hvězdičky navíc dávat nebudu, to jsem totiž u Blankse považoval za samozřejmost. Nic víc však nenabídnul, takže přes 2* nejdu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Slušné psycho, kterému k dokonalosti něco chybí (dialogy působí někdy uměle a kamera někdy působí jako z televizního filmu, obzvlášť když je v autě), ale jinak si mě to získalo hned na začátku a už nepustilo. Ono už od začátku to má zvláštní atmosféru a ta se v průběhu filmu jen a jen stupňuje, dokonce je tu i několik funkčních lekaček (!) a nejmíň dvě se odehrají za jasného dne (!!!!!), taky tu je několik psycho scén (třeba ta mrtvá potvora podobná kapustňákovi nebo ten běh lesem) a celkově ten film prostě fungoval tak, jak měl, je tam mnoho záhad, líbilo se mi to. Jak jsem psal výše, k dokonalosti něco chybí, ale i tak se jedná o dost slušný horor. 4* ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Podivný film....pojednávajúci o čom vlastne??...že príroda vie vrátiť požičané???...alebo že všetko sa vám jedného dňa vráti???....Samotný dej je príliš vádny a aj keď atmosféra s pribúdajúcimi minútami hustne a okolo všetkého je dané akési tajomno, príbeh samotný nemá to pravé orechové....čomu prispieva aj Cavaziel svojím nevýrazným výkonom ( jediné čo naozaj dobre zahral je arogancia postavy )....naopak plusom je samotná príroda a jej neobyčajné krásy....Celkovo však snímok zaujme vlastne len svojím vyvrcholením ( ikeď nie prekvapujúcim ). ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Krásna scenéria prírody...a v nej nachádzajúci sa jeden pár na pokraji manželstva...a k tomu vykonanie osudovej chyby - zahrávanie s prírodou...Long Weekend je celkom zaujímavý eko horror s Jamesom Caviezelom...tvorený napätím a dosť zaujímavým koncom, ktorý je trošku predvídateľný..ale Long Weekend je iným hororom, ktorý určite stojí za videnie ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Nejdřív to začíná pomalým, lehce nudným úvodem. Vztah dvou manželů je na hadry a hodlají to víkendem na pláži pod stanem změnit. Repektive manžel, manželka by ráda spaní v hotelu. A tím začínají první rozbroje, které se stále stupňují. Jí se tam nelíbí, chce domů, on paličatě zůstává a víkend si "užívá". Mezitím se popisuje, nijak hluboce, jejich vztah a problémy spojené s manželstvím. Druhá půlka je o dost záavnější a začíná se pomaličku tvořit jakási nepříjemná atmosféra. Příroda se jim totiž zřejmě začíná mstít. Proč? Asi kvůli rozjetému krabovi a sraženému klokanovi. Jinak si totiž vznikající navůli přírody nedokáži vysvětlit. Celkově to není špatné, atmoška by tu ke konci i byla, ale že bych byl z toho unešený to se říct nedá. Takový mírně lepší průměr. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Eggleston Hotel, který se ve filmu objevuje, je pojmenován podle Colina Egglestona, režiséra původního snímku z roku 1978. (Terva)
  • Film měl premiéru 9. října 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu Sitges Fantastic. (Terva)

Reklama

Reklama