Reklama

Reklama

Bryn a Paul jsou manželé, kteří se pokouší zavést svůj život do starých kolejí, poté co zmizel a pravděpodobně se utopil jejich čtyřletý syn. Nastěhují se do bytu v okouzlujícím starém domě. Zanedlouho se ale začínají dít zvláštní věci. Bryn vidí ve výtahu malého chlapce, o kterém se později dozvídá, že už je dávno mrtvý. Zemřel právě ve výtahu, který se utrhl zrovna ve chvíli, kdy se chlapec snažil utéct před svým násilnickým otcem. Bryn se rozhodne chlapcovu duši vysvobodit. Netuší, že dává v sázku svůj život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejdříve to vypadá jako další předvídatelná tuctová a nudná US remake vykrádačka minimálně tří asijských horrorů (zrovna nedávno jsem na jeden, na který to odkazovalo minimálně první půlku, koukal), pak to začne být trošku zajímavé a i malinko napínavé, pak dojde ke zvratu a všechno to zase zasmrádne tím typickým americkým dojákem. Jako masky byly fajn, když se objevovaly jen tu a tam, pak, když už je přestali skrývat, odhalili všechny jejich zápory. No a vyžilá zapomenutá pavoukonohá hérečka alespoň za něco stála. Ony jsou tyhle levné US horrory hrozný prefabrikáty a hlavně hrozně "rodinné", to je na nich asi nejhorší, že útočí spíše na ty rodinný hodnoty než na obyčejný lidský strach. 2,5* ()

kiki1 

všechny recenze uživatele

Tak jo, čekala jsem od toho víc. Filmů se "strašidelným domem" znám tucet, ale tohle veledílo patří mezi ty nejhorší. Už při prvotní scéně jsem tušila, že to bude postrádat tu správnou atmosféru, a taky tomu tak bylo. Celkově to bylo v podstatě o ničem a závěr se zombíky to zabil úplně. Prostě tak pitomý, až jsem nevěděla jestli se mám smát nebo brečet. Původně jsem chtěla dát tři hvězdy a hodnotit to průměrně, ale když o tom tak přemýšlím, tohle snad ani průměr nebyl.** ()

Reklama

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Film by se dal rozdělit na dvě poloviny. Ta první je naprosto příšerně nudná a nezajímavá. Jsme svědky jen několika hysterických záchvatů a spousty žvanění o ničem. Sem tam se sice zjeví nějaký ten duch, ale nepůsobí vůbec strašidelně a film v těchto chvílích nemá vůbec žádnou atmosféru. Tou dobou je film zralý na Odpad! No druhá půlka začíná pěkně tvrdit muziku a začíná se dostavovat i atmosféra a čím víc se blížíme ke konci tím víc atmosféra houstne a vrcholí závěrečnou patnáctiminutovkou, při které jsem měl pocit, že sleduji zcela jiný film. Konec rozhodně za to stojí a je i docela originální a je celkem potěšující, že film nekončí klasickým happy-endem. Nebýt první polovina tak strašně blbá mohl být film celkově o dost lepší a i mé hodnocení by bylo lepší. Takhle je to ovšem pouze sotva průměrná duchařina se zajímavým koncem. 60 % ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Průměrná místy i podprůměrná duchařina. Prakticky všechno co by mělo v hororu fungovat, tu ztroskotalo. Lekačky, napětí, atmosféra. Originalitou film také nečíší. Ač obvykle nekritizuji postavy, musím napsat, že policistka mi bylo velice nesympatická. Škoda, že nebylo vidět jak nakonec dopadla ! Ztvárnění duchů bylo také velice zvláštní. Film v mých očích zachránil hlavně konec, který trochu změnil celým příběh takovým příjemným (hororovým) směrem. Jinak by mé hodnocení bylo asi o něco kritičtější. Takhle můžu říct s klidným svědomím, že divák rozhodně u filmu nudou nezemře, ale tomu kdo chce vidět opravdový horor, bych doporučil raději něco jiného. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Začátek má hodně pomalý rozjezd což má za důsledek dostavení tolik neoblíbené nudy, kterou jistě nikdo při podobných kouscích nevyhledává. Bohužel tento fakt se nemění ani po první půlhodině, kdy jediné co stojí za povšimnutí jsou vzpomínkové pasáže Teri Polo. Celé mi to přišlo, jako by se tvůrci nemohli pořád rozhodnout, kdy mají přitvrdit. Herecké výkony v tu chvíli byli tak chabé, že jsem měl sto chutí film vypnout. Obrat k lepšímu nastal teprve s příchodem ducha malého chlapce, který pobíhal po domě, nebo se vozil ve výtahu. Tady přišla na scénu detektivní část příběhu a konečně se děj trochu prokrvil. Samotné pátrání začne nabírat obrátek vstupem hlavní hrdinky do bytu rodičů mrtvého chlapce. Konečně se zde dostavila trocha té mysteriózní atmosféry, která má být hlavní náplní duchařského žánru. Od této chvíle nám začal film poodhalovat své tajemství a zápletka konečně dostala impuls k lepším zítřkům. Čím víc se blížil závěr filmu, tím víc mě začal film zajímat. Poslední patnáctiminutovka konečně ukázala směr, jakým se měl film ubírat celou dobu. Jenomže už bylo trochu pozdě, aby mě dokázal přesvědčit o vyšším hodnocení než je obyčejný průměr. Ještě se budu dlouho rozmýšlet, než si tohle pustím znovu. 50% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama