Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj 24: Redemption je časově zasazen mezi šestou a sedmou řadu úspěšného televizního seriálu 24 HODIN. V hlavním městě spojených států se první ženská presidentka Allison Taylorová (Cherry Jonesová) chystá poprvé nastoupit do úřadu, zatímco Jack Bauer (Kiefer Sutherland) se na cestách, při hledání nového smyslu života, ocitá uprostřed militaristického puče v africké Sangale. Spolu se starým přítelem Carlem Bentonem (Robert Carlyle) se snaží dostat nevinné africké děti z válečného pekla, ve kterém se ocitli...

Důvodem vzniku televizního filmu, respektive prodlouženého prequelu sedmého dne, je stávka scénáristů, která posunula premiéru sedmé řady na až leden 2009. Producenti vyslyšeli prosby fanoušků o film a využili starší nápad umístit Jacka Bauera a též celý děj do Afriky. (3DD!3)

(více)

Recenze (78)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

80%! - Naštěstí krátká stopáž, dobré tempo a fajn lokace, Robert Carlyle sympaťák, Bauer opět nekompromisní v akci. Té sice moc není a ty skoky do politiky spíš zbytečné, ale jinak jsem se snad nenudil. Potěšil souboj v křoví proti přesile, dobré přestřelky. Fajn herci, prostředí... a děcka nejsou otravné, takže i Vykoupení se povedlo. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

24 meets Rambo meets Tears of the Sun = slušná epizoda seriálu, která však postrádá velkolepější pasáže. Na televizní film to má rozhodně působivé lokace. Je mi však jasné, že právě na nich tvůrci vytřískali většinu rozpočtu a tak se toho jinak moc neděje. Skoky na politickou scénu jen ruší (a jsou pouhým předskokanem k seriálu), linie v Africe funguje v rámci atmosféry, nicméně se tu podobně jako v Slzách slunce balancuje na hraně hodnotné výpovědi a akční atrakce a opět to úplně nefunguje. Herecky je to bezchybné (což je charakteristické i pro samotný seriál), postav je však na „jednu delší epizodu“ trošičku moc (Tony „Candyman“ Todd má v celém filmu tak 4 věty, Bob Gunton a Peter MacNicol jsou na tom stejně). A božský Jack? Ne že by ztrácel auru sympatického drsňáka, přesto mi tentokrát přišel podstatně utlumenější. Jako pomalejší rozjezd sedmé série beru – jako plnohodnotný akčňák z politicky vyhrocené horké Afriky to ale příliš nefunguje. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Je třeba si uvědomit, že se jedná pouze o tv film a hlavně o pouhopouhý předěl mezi dvěma sériemi. Já jsem k Redemption takto přistupoval a proto mě nezklamal. Je zde sice jen jedna větší (ale zato dost dobrá) akční scéna a Jack má trochu méně prostoru, než jsem čekal, ale obojí je zcela pochopitelné, jelikož se zkrátka nejedná o samostatný film, ale pouze o celovečerní prequel k sedmé sérii (na kterou se moc těším). Trochu jsem se bál (pro tento seriál absolutně netradičního) prostředí Afriky, ve kterém se většina děje odehrává, ale naštěstí ta pravá "čtyřiadvacítková" atmosféra snímku nechybí (byť je nejvíce hmatatelná především v městských scénách). Jako celek Redemption solidně odsýpá, nenudí a hlavně neskutečně navnazuje na již zmiňovanou nadcházející sezónu. Welcome back, Jack! ;-) 70 % ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jack is back! Po nejméně roce a půl se tento nejspohlivější seriálový agent vrací v prequelu k očekávané 7. sezóně. A nedopadlo to zas tak hrozně, jak jsem se po traileru obával. Zápletka sice není nic moc, ale mě to bohatě stačilo, abych si vrátil zpět do čtyřiadvacítkového módu a začal Kieferovi hltat každý slovo. Bylo to zkrátka dlouhá doba a i když jsem si vědom některých chyb, tak Jackovi je odpustím. Akce je sice málo, ale je hodně dobrá. A představilo se nám tady i pár postav s nadcházející sezóny, z nichž Jon Voight byl zatím takovej nevýraznej a prezidentky se docela bojim. Ale jak řikám hodně mě to potěšilo,pár působivejch scén to mělo a uteklo to jako voda. Vím, že jsem spíš takovej nekritickej, ale Jack mi za to stojí ;) 70% ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Na začátku je třeba říct, že je potřeba k Redemption přistupovat jako k prequelu sedmé řady jednoho z nejlepších dramatických seriálů současnosti. (Ne-li nejlepšího.) Čtyřiadvacítka hlavně nikdy nebyla vyloženě akční, jen si vzpomeňte, kolik akčních scén vlastně v každé řadě bylo. Pomálu. Ale když, byla nadupaná a svižná. V Redemption se kloubí všechno dobré i špatné ze všech šesti předchozích řad. Hlavně tu máme nového prezidenta, prezidentku tedy, která je svým pojetím politiky stejná, jako David Palmer v druhé a třetí sezóně. Máme tu slizkého tahače nitek, máme tu vedlejší produkty jeho tahanic (čili civilní válka ve fiktivní africké zemi, do níž se Jack náhodou uchýlil), máme tu kvantum politických scén, které jsou tak nudné a nad samotnými scénami s Jackem převažují, ale jsou sakra důležité pro pozadí příběhu, na němž je Jack právě tou hlavní figurou. No a pak samozřejmě už řemeslné propozice snímku - kamera, střih, zvuk a hudba, to všechno je klasické "čtyřiadvacítkové" a díky tomu všemu je divák přímo v centru děje. ___ Redemption není filmem v pravém slova smyslu, je to jen jednou epizodou před samotným začátkem sedmé sezóny, ale je to epizoda svižná a drtivá, žádné reklamy, žádné zbytečné protahování, protože na dvou hodinách museli filmaři vypracovat charaktery, vedlejší linky vedlejších postav (které povětšinou končily smrtí dané osoby) a hlavně samotné těžké rozhodování Jacka Bauera. Ale on se v sedmé sezóně vrátí a zase bude kurevsky nasratý, protože to je ta tvář Jacka Bauera, kterou jeho fanoušci milují. Vzhledem k tomu, že se jedná jen o televizní snímek, jdu s hodnocením o hvězdičku výš, ale je vidět, že Jack utáhne i samotný celovečerák a že tvůrci seriálu si jen osahali celovečerní formát. Za dva roky v kinosálech bude Jack Bauer (SNAD) ještě efektivnější. 90% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se Jack s dětmi a Beltonem schovává v lese před vrtulníkem můžete vidět v levé části obrazovky kameramana a fotografa (čas cca 1 hodina 6 minut 30 vteřin). (Fredy176)
  • Cherry Jones (Allison Taylor) obsadila roku 2012 předpředposlední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)
  • Africké exteriéry se natáčely hlavně v jižní Africe. Převážně v okolí Kapského Města a také osadě Stellenbosch, které se také říká Město Dubů. (3DD!3)

Reklama

Reklama