Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj 24: Redemption je časově zasazen mezi šestou a sedmou řadu úspěšného televizního seriálu 24 HODIN. V hlavním městě spojených států se první ženská presidentka Allison Taylorová (Cherry Jonesová) chystá poprvé nastoupit do úřadu, zatímco Jack Bauer (Kiefer Sutherland) se na cestách, při hledání nového smyslu života, ocitá uprostřed militaristického puče v africké Sangale. Spolu se starým přítelem Carlem Bentonem (Robert Carlyle) se snaží dostat nevinné africké děti z válečného pekla, ve kterém se ocitli...

Důvodem vzniku televizního filmu, respektive prodlouženého prequelu sedmého dne, je stávka scénáristů, která posunula premiéru sedmé řady na až leden 2009. Producenti vyslyšeli prosby fanoušků o film a využili starší nápad umístit Jacka Bauera a též celý děj do Afriky. (3DD!3)

(více)

Recenze (78)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

80%! - Naštěstí krátká stopáž, dobré tempo a fajn lokace, Robert Carlyle sympaťák, Bauer opět nekompromisní v akci. Té sice moc není a ty skoky do politiky spíš zbytečné, ale jinak jsem se snad nenudil. Potěšil souboj v křoví proti přesile, dobré přestřelky. Fajn herci, prostředí... a děcka nejsou otravné, takže i Vykoupení se povedlo. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jack is back! Po nejméně roce a půl se tento nejspohlivější seriálový agent vrací v prequelu k očekávané 7. sezóně. A nedopadlo to zas tak hrozně, jak jsem se po traileru obával. Zápletka sice není nic moc, ale mě to bohatě stačilo, abych si vrátil zpět do čtyřiadvacítkového módu a začal Kieferovi hltat každý slovo. Bylo to zkrátka dlouhá doba a i když jsem si vědom některých chyb, tak Jackovi je odpustím. Akce je sice málo, ale je hodně dobrá. A představilo se nám tady i pár postav s nadcházející sezóny, z nichž Jon Voight byl zatím takovej nevýraznej a prezidentky se docela bojim. Ale jak řikám hodně mě to potěšilo,pár působivejch scén to mělo a uteklo to jako voda. Vím, že jsem spíš takovej nekritickej, ale Jack mi za to stojí ;) 70% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 84%***TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Akce 9/10/// PLUS: Jack Bauer ve filmu, zachován koncept seriálu, dějově předchází sedmé řadě, rozhodně potěší obsazení, především Robert Carlyle, záporné postavy, akce a dramatičnost MÍNUS: dlouho jsem nevěděl co vlastně mohu očekávat a jak to bude natočeno, trochu jsem se taky ztrácel v tom (alespoň z počátku) jestli je to opravdu film a není to jen začátek seriálu, k páté hvězdičce nechybělo moc, možná o něco větší rozpočet, ještě větší spád, víc akce, ale to bych možná chtěl příliš, taky by mi nevadilo, kdyby se celá jedna řada odehrávala v tomto prostředí./// Shrnutí: Velmi dlouho očekávaný a čistě shodou náhod konečně viděný film, v hlavní roli s jednou z největších seriálových akčních ikon posledních let. Ano Jack Bauer je tohoto titulu hoden a já si film do poslední minuty užíval./// PS: V tento moment je mi velice líto, že natáčení seriálu skončilo, nicméně už teď se velice těším na nový film, který s prostým názvem 24 by měl zavítat přímo do kin. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Přestože mám seriál 24 hodin hodně rád (pro mne osobně je to první dílo nové seriálové vlny třetího tisíciletí), nečekal jsem, s přihlédnutím k podmínkám vzniku tohohle televizního dílka, nic extra. O to příjemněji jsem byl překvapen tím, že námět unese délku celovečerního filmu, je velmi slušně zpracován a na rozdíl od hromady jiných daleko ambicióznějších kousků je natočen v působivých realistických exteriérech (to je ostatně pro "dvacetčtyřku" typické) a když se podíváte na některé scény z chaotického města v převratu pod drobnohledem, zjistíte, že nejsou ošizené ani menší detaily. A můžete mě obvinit z naivity, ale film má v sobě i překvapivě dost morálního poselství, které nevyznívá jednostranně nebo jako klišé. Minusem je zbytečná (a pro jinak poměrně inteligentní scénář proto překvapivá) nezničitelnost hlavního hrdiny - pokud už musel přežít (jako že ano, o čem by byla sedmá série, že?), daleko lépe by se to uneslo, kdyby bojoval najednou ne s deseti ale tak se čtyřmi protivníky, přitom z hlediska logiky příběhu by tahle lákavě komornější varianta byla zcela bez problémů. Kiefer Sutherland je tradičně velmi dobrý (scénář by v jeho roli mohl malinko ubrat na patetičnosti) a i černí kluci jsou tak dobří, že vás ani nenapadne, v jaké rovníkové herecké škole (nebo v jakém downtownu jakého amerického města) je posbírali. A protože dvacetčtyřka si tradičně zakládá na záporácích, budou se vám určitě líbit postavy ničeho se neštítících povstalců a staré i nové postavy z americké části příběhu, se kterými se už brzy setkáme v sedmé sérii seriálu. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Po téměř 18 měsíční pauze se setkáváme s dalším perným (dvouhodinovým) dnem Jacka Bauera. Nejprve jsem se trochu bál, co udělá s 24 "filmový" formát, ale nakonec se to více než vydařilo. Je tu obvyklý závod s časem, pořádná akce, politické pozadí a konspirace na nejvyšších místech. Všechny tradiční atributy 24 se sem podařilo vtěsnat. Jack (i Kiefer Sutherland) je pořád ve formě a za ty dvě hodiny toho stihne pomalu tolik, co za celou sérii (zabít tak čtyři lidi na hodinu, být zajat a mučen a skončit ve vládní vazbě). Jistě, bylo to nahuštěné a přehnané, ale taková je prostě 24 a vždycky byla. Je to jen seriál, a tak se to musí brát s nadhledem. Létalo tu jedno klišé za druhým a děj by si možná zasloužil více prostoru, ale toho si já u 24 nevšímám. Rozhodně to nebylo až tak přehnané, jako některé díly ze 6. sezóny, které jsem už ani já tvůrcům nebaštil. Chápu lidi, kterým nahuštěný styl tohoto filmu vadil, ale tak jako tak všichni musíme ocenit, že je tohle pořádný úvod, žádná prodloužená reklama na Toyotu, jako několikaminutové prequely k 5. a 6. sezóně. Děj Redemption nebyl ukončen, ale já doufám, že na něj bude někdy během 7. řady (která mimochodem vypadá jako pořádný nářez) navázáno, protože o chladném záporákovi Jona Voighta jsme se toho moc nedozvěděli (navíc se to zdá na spiknutí většího rozsahu). Nová prezidentka mě osobně moc nezaujala, ale po těch několika málo scénách je obtížné udělat si o ní obrázek. Bavil jsem se, Jack je zpátky, a mé hodnocení jsou čtyři hvězdičky, které mají blízko k pěti - ty si totiž Redemption přeci jen nezaslouží, i když je to povedený kousek. Seriálová 24 má větší grády, tempo a hustší atmosféru (šokující momenty na koncích epizod nám filmová verze nemůže poskytnout). EDIT KVĚTEN 2009: Tak 7. řada byla pro mě velkým zklamáním. Málo originality, plno stupidit a logických chyb. Nejhorší sezóna. Několik dobrých epizod se tam našlo, ale tak nějak si říkám, že tou nejlepší z nich bylo asi Redemption :) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Africké exteriéry se natáčely hlavně v jižní Africe. Převážně v okolí Kapského Města a také osadě Stellenbosch, které se také říká Město Dubů. (3DD!3)
  • Ve scéně, kdy se Jack s dětmi a Beltonem schovává v lese před vrtulníkem můžete vidět v levé části obrazovky kameramana a fotografa (čas cca 1 hodina 6 minut 30 vteřin). (Fredy176)
  • Cherry Jones (Allison Taylor) obsadila roku 2012 předpředposlední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama