Reklama

Reklama

Půlnoční polibek

  • USA In Search of a Midnight Kiss (více)
Trailer

Los Angeles, 31. prosinec. Wilsonovi je 29 let a právě končí nejhorší rok jeho života. Ve městě je nový, nemá holku, nemá ani plán na večer. Touží se zamknout uvnitř svého bytu a zapomenout, že silvestrovská noc existuje. To vše jen do chvíle, kdy ho kámoš Jacob přesvědčí dát si inzerát na internet. Odpoví mu Vivian, dívka pevně rozhodnutá políbit o půlnoci svého pana Pravého…

Začíná nesmírně komická, chaotická a dojemná procházka ulicemi Los Angeles. S prřibližující se poslední hodinou roku čeká za každým rohem uprřímný černý humor i lehce zranitelné city… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (118)

chim.chim 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně krásné. A dějiště impozantní, mé milované Los Angeles zachycené z úplně jiného úhlu pohledu, než člověku dostane ve většině filmů. Že měl film malý rozpočet? No a co? Neshledala jsem na něm žádný nedostatek, a atmosférou předčí leckteré hollywoodské trháky. Navíc černobílé provedení u tohoto typu filmů podle mě vždycky přidávalo na uměleckém dojmu. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Správných "poctivých" indie až za humna není nikdy dost. Námětově se vracíme k Linklaterově božské dvojici nebo k teen provedení Rande na jednu noc, ale vše dostáváme v mnohem nezávislejším podání (digitální kamera mi pila krev) se skvěle padnoucími herci a trochu větším dramatem než od podobných filmů očekávám. Ale funguje to překvapivě i po té romantické stránce. 75 % ()

Reklama

noctambule 

všechny recenze uživatele

Takovéhle romantiky můžu, neotřelé, skutečné, pravdivé, které nedávají logice na frak. Důležité je, nevypínat během prvních zhruba 20 minut, ale vydržet. Protože začátek je vachrlatý a Vivian se chová řekněme dost podivně. Trochu mi to připomínalo 500 days of Summer, ale toto se mi líbilo o fous víc. Pravda, pár zádrhelů to mělo, ale celkově to vyznívalo reálně. Hlavní dvojici to klapalo, i když Vivian není, hlavně ze začátku, úplně sympatická. Zápletku jsem si přečetla předem, ale co bylo milé překvapení, byl ten černobílý obraz a celkově kamera, na romantiku nezvykle dobře odvedená práce! Prostě nádhera a je škoda, že je tak opomíjena. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

"Na každém konci je krásné, že něco nového začíná." Horečka silvestrovské noci pod přikrývkou spontánnosti. Rande naslepo. ONA a ON od úsvitu do soumraku. Dva samotáři, vandrovníci proplétající se městem andělů v nestřeženém, rozverném, přímočarém, jiskřivém i mazlivém rytmu konverzačního menuetu. Drápance v srdci rozjitřené, na jeden den zahlazené. Čekání na půlnoc, na magii času odvátého/přivátého. Ještě než se čas půlnoční nachýlí, šumivý sekt vychladí, chvíle vytouženého polibku se naladí a druhý dech doušků čarostřeleckých se osmělí. Banket polibků a citů přicházejících po špičkách. Tady a teď, zítřky nechme stranou. Milenci jednoho večera. Smeč romantickým ideálům. Euforicky zaslíbené, skromně nekonvenční, nezávisle občerstvující... a Wilson je ten pravý drahoušek k půlnočnímu nakousnutí. :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani nie tak Smithovská, ako skôr Pred úsvitovská romantika, ktorá sa nebojí byť vulgárna a občas si zamieňa tento pojem s úprimnosťou. Ja mám totiž pocit, že by som dostal viackrát vylepené za ucho, ako Wilson a rozhovor by sa skončil skôr, ako na Nový rok. Ale podstatné je, že sa na to dobre pozerá a že sa s hlavnou postavou tak veľa dnešných mladých ludí dokáže stotožniť. Úvodná masturbačná scéna by sa asi skončila tiež ináč, ako komentárom "it flattered me", ale kto vie, čo sa odohráva v skutočnosti v ženskej hlave, že....Príjemná typická a typicky americká nezávislovka, ktorá dýcha nízkorozpočtovosťou občas viac, ako jej konkurencia, ale o to tu predsa vôbec nejde, takéto filmy sú v prvom rade pocitovky. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Snímek šel do distribuce v barevné i černobílé verzi. (Sfinkter)

Reklama

Reklama