Reklama

Reklama

Sedmé nebe

  • Česko Mrak 9 (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Inge jde vrátit opravené kalhoty svému zákazníkovi Karlovi. Při předání ale dojde k náhlému vzplanutí a sexu. Inge žije s manželem Wernerem, zpočátku se proto vztahu s Karlem brání, ovšem vzájemná (nejen sexuální) přitažlivost je silnější. Láska přece kvete v každém věku, i v tom důchodovém, v němž jsou hrdinové filmu. (MFF Karlovy Vary)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (46)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Začátkem, kdy jsou ke spatření tři čísla v poměrně brzkém sledu za sebou, jsem byl já, prase, nadšen. Škoda, že pak se z toho stalo natolik rutinní drámo předvídatelné od A až po Z, že jediné, čím se liší od čehokoliv jiného, je průměrný věk protagonistů (včetně komparzu) 75 let. Já bych snad dal i víc, snad dokonce o docela dost víc, ale druhá polovina, kdy v několika scénách patrně celý štáb usnul a až poté scénu uťal, mě trochu rozhodila. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Úvodní milostný akt postaršího páru mě poněkud vylekal. Žádné příjemné koukání na milující se stará povadlá těla, řeknu vám... (jsem ještě poměrně mladá :-) ) Měla jsem obavy, že ve stejném duchu se bude odvíjet celý film. O sexu ale Sedmé nebe opravdu není. Spíš se zabývá univerzálním milostným trojúhelníkem. Láskou, která občas přichází ve chvíli, kdy ji člověk už ani nečeká. S ní spojenou nevěrou. Volbou, kterou tak jako tak člověk ublíží milované bytosti. Jedna žena mezi dvěma muži. A tolik složité a bolestné rozhodování. Hra, která nemá vítězů. Nemůže mít. Nemívá... ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Vizuálne neveľmi príťažlivý film, obsahujúci (ne)obyčajný príbeh o láske a nevere. Zaujme však otvorenosťou zobrazenia sexuality. Žiadny šerosvit, tiene alebo náznaky, ale kamera, ktorá si odvážne nezatvára oči. Samozrejme, že táto otvorenosť sama o sebe ešte nie je ničím zaujímavým a prevratným, keby nesúvisela s vykreslením telesnej lásky milencov, ktorí už dávno prekročili dôchodkový vek. Láska nie je len výsadou Rómea a Júlie, Tristana a Izoldy, či mladých a krásnych ľudí, ale kvitne v každom veku. V tomto filme ide o niečo iné ako o estetický zážitok z nádherných a vyšportovaných tiel, ktoré môžu byť vystavené na všeobecný obdiv a posudzované aj kolektívne. V tomto prípade ide o skutočne intímny film, ktorý prináša až zarážajúci pohľad do súkromia na starobou zdevastované nahé telá milencov. Práve tento pohľad desí aj povznáša. Na lásku a sex má človek nárok kedykoľvek a v ktorejkoľvek etape svojho života. Film pekne dopĺňa hudba: znejú tu staré nemecké ľúbostné šlágre! ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové polodrama v podání čtyř herců a hrstky komparzistů, akční a úderné jako překapávané kafe. Sociálně slabí důchodci a jejich milostně-vztahové eskapády, ukončené předvídatelným pohřbem, na opravdové drama nevystačí, ale snaží se, to jo. Ale nnakonec stejně jediné, co utkví v paměti jsou velké prsy Inge, která vypadala jako má bývalá sousedka. Zajímalo by mě, jestli....:-) ()

Tatatranka 

všechny recenze uživatele

Staří lidé zamrzají o zimách vrásku po vrásce, po tváři jen stopy po víčkách a rtech./ Starý člověk taje, když po něm nechňape pařát - čas. Touha tváře po vyhlazení, v chůzi, té, co zbývá jen škobrtat, roztoužené šukání po cestě. Fábory Smrti nevlají v bezvětří, semenícím v lásce./ Pohyb krabatých těl starých milenců zastavuje nástěnné hodiny a třicet zažitých let manželství. - ... - V s(S)edmém nebi vyklíčila pravda - začarovaný kruh manželského soužití není začarovaný, pokud se s "láskavostí" krouží v kruzích. Když se však hlava zamotá, láska spadne a zvykne si na zemi. A z cesty obou jsou dvě. Jedna se větví, druhá vede do země. A příběh pěkně vypráví. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Snímek dostal cenu poroty v sekci Jistý pohled na festivalu v Cannes. (hippyman)
  • Ve filmu není žádný hudební motiv. Jediná hudba, kterou můžete na pozadí slyšet, pochází od zmrzlinářského vozu projíždějícího venku za okny. (GudMen)
  • Scéna, kdy Karl vypráví Inge vtip, měla původně vypadat úplně jinak. Namísto vtipu měl Karl vyprávět dramatický příběh ze své minulosti, ale ani poté, co byla scéna natočena již potřetí, si režisér Andreas Dresen nemyslel, že to je to pravé ořechové. Proto řekl herci Horstu Westphalovi vtip, který jej ale neshledal příliš vtipným. Když jej ve filmu vypráví, Ursula Werner jej slyší poprvé. Smích je opravdový. (GudMen)

Reklama

Reklama