Reklama

Reklama

Wendy a Lucy

  • USA Wendy and Lucy
Trailer

VOD (1)

Wendy a její fenka Lucy tvoří nerozlučnou dvojici, která cestuje přes Spojené státy. Cílem jejich cesty je Aljaška, kde by Wendy chtěla pracovat. Film ukazuje drama několika dnů, během nichž Wendy nešťastně uvízne v malém americkém městečku, kde se jí rozbije auto. V témže dni se také ztratí Lucy. Dívka se rozhodne setrvat na místě tak dlouho, dokud fenku nenajde. Je však ve finanční nouzi a během hledání si uvědomuje velkou zodpovědnost, kterou za svého psa má. Poznání, ke kterému dospěje, ji staví před kruté a zásadní rozhodnutí. Wendy a Lucy je nezávislý film, který dokáže malým množstvím výrazových prostředků zobrazit velké existenční drama. K jeho přednostem patří i autentické herectví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Kolísá to mezi dvěma a třemi hvězdami. Vadí mi, že po ztrátě Lucy vidíme situaci pouze z pohledu Wendy, tudíž přesně nevíme, co a kde Lucy dělá a jak se dostala tam, kam se dostala. Ve filmu je taky dost slepých míst, která kazí celistvost děje. Závěr zvláštní, nedokážu si představit, že bych po nalezení svého milovaného mazlíčka tohle dokázal. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nezávislost je jedna věc, ale když se to přežene, tak je těžký se tomu podvolit. Wendy a Lucy je hodně volnej film. Kolikrát překvapí jen samotnými dialogy, který na jednu stranu nejsou vůbec snadný, ale na druhou stranu popisujou život. Víc hvězd bych tomu dát nemohl, ale na těch 80 minut to dokázalo zapůsobit. ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Umírněná stopáž, umírněný herectví a umírněnej příběh. Nebýt toho neumírněnýho konce, kterej podle mě nebyl nutnej, je to čistá 5*. Takhle mi z toho vychází hezkých 90%, ale kvůli famózní Michelle, se kterou to stojí a padá, se přikloním výš. Moc pěknej, komorní film s ženskou hrdinkou, kterýchžto postav by bylo potřeba psát víc... ()

Maslord 

všechny recenze uživatele

Pravda že príbeh dosť divne a nezmyselne začína kradnutím v obchode (teda z toho hľadiska, že to vôbec nemalo zmysel, tak zle na to nebola aby nemohla utratiť 5 doláčkov, koľko predpokladám, že to asi mohlo stáť). Potom už je to ale fakt len o Amerike a o dementnom prístupe, totálne ma vytočil ten aktívny predajca (american hero) a aj prístup polície, ktorý ale asi musel byť taký aby sa dej posunul ďalej. Jednoducho z logického zľadiska sa ten film posúval dosť divne, ale inak niečo na tom bolo... ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Typický nezávislý festivalový film, u kterého se při osamoceném sledování ve Vašem pokoji budete docela nudit (pokud si ke konzumaci nepřipravíte určité substance pro povzbuzení mysli). Obsah filmu je totiž prostinký jak Prostáček Jack a jednalo by se maximálně o 10 minutovou součást tématicky podobného, avšak komplexnějšího Útěku do divočiny. Wendy (hl. hrdinka) nemá moc peněz a jede s Lucy (její fenka) směr Aljaška. V jednom zapadákově se jí porouchá auto, kvůli krádeži konzervy v místním supermarketu se dostane za mříže a ztratí se jí Lucy. Po zbytek krátkého filmu se snaží opravit auto, najít Lucy a vyrazit dále na sever. Nic moc k zaujmutí, že ano. Své kouzlo však Wendy and Lucy přesto má... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Michelle Williams vypadala během natáčení tak zanedbaně, že jí kolemjdoucí, co si přišli popovídat se štábem, naprosto ignorovali. (aluna)
  • Režisérka Kelly Reichardt měla pocit, že je Michelle Williams pro roli příliš hezká. Proto jí požádala, aby si během dvou týdnů, co probíhalo natáčení, nemyla vlasy a nelíčila se. (aluna)
  • Michelle Williams v rámci příprav na roli spala několik dní v autě. (aluna)

Reklama

Reklama