Reklama

Reklama

Princess Nicotine; or, The Smoke Fairy

všechny plakáty
Komedie / Krátkometrážní / Fantasy
USA, 1909, 5 min

Obsahy(1)

Mladý pán usne ve svém křesle. V tom vidíme, jak do jeho dýmky leze princezna Nikotine. Kuřák si zapálí nacpanou dýmku, aby si pak všiml, že ji kvůli ní musí vysypat. Poté se spolu vzájemně pošťuchují a provokují. Princezna Nicotine mu zapálí stůl a pak kuřák hasí, hasí, až si postříká vodou celý dům. (RadimFišer)

Recenze (7)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

To, že si tam niekto umiestnil produkt a skomercionalizoval to, to ešte nemusí byť úplná hrôza, no to, že sa jedná o nezdravé fajčenie, to že ten dej bola nuda a predviedol iba prehnanú zábavu, to mňa neteší. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dobová reklama na cígo, v trikovom prevedení. Ale možno by sa výchovným poradcom nepáčilo, že slečinka nikotínová vílička má len 13. ()

Reklama

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

No tedy, nevýslovná nádhera v dnešních časech téměř nepředstavitelná. Minimalisticko-maximalistická. Kdo pak by řekl, že tabák vypadá v dýmce jako seno? Nádherný herec, který předvádí tryky a provokování malé princezničky, kterou najde po probuzení v dýmce. Potom ji stříká vodou, ona mu zapálí stůl. Je to celé bezhlavá a těžko chápající sranda po celou dobu. Za odvahu a skvěle odvedený herecký výkon dávám 4 hvězdy. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

No, musim uznat, že je tento snímek opravdu povedený. Není proč váhat, čtyři hvězdy jen to sviští. ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu naprosto úžasné triky (rozpohybované předměty) a pořádně ujetý příběh. Ale po tom, jak tenhle film skončil, si nejsem tak úplně jistý, že se jednalo opravdu o tabák, protože jak víla tak i pán byli pěkně veselí... ()

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se objeví první „product placement“, a to pro firmu "Sweet Corporal cigarettes and cigars". (Mr.Ocek)
  • Scény s vílami nebyly vytvořeny za užití dvojexpozice, ale pomocí čoček a zrcadla, které dokázaly udržet v záběru, jak muže v plné velikosti, tak i zmenšenou vílu. Díky tomu se stal nejslavnějším trikovým filmem své doby. (Mr.Ocek)

Reklama

Reklama