Reklama

Reklama

Princess Nicotine; or, The Smoke Fairy

všechny plakáty
Komedie / Krátkometrážní / Fantasy
USA, 1909, 5 min

Obsahy(1)

Mladý pán usne ve svém křesle. V tom vidíme, jak do jeho dýmky leze princezna Nikotine. Kuřák si zapálí nacpanou dýmku, aby si pak všiml, že ji kvůli ní musí vysypat. Poté se spolu vzájemně pošťuchují a provokují. Princezna Nicotine mu zapálí stůl a pak kuřák hasí, hasí, až si postříká vodou celý dům. (RadimFišer)

Recenze (7)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

To, že si tam niekto umiestnil produkt a skomercionalizoval to, to ešte nemusí byť úplná hrôza, no to, že sa jedná o nezdravé fajčenie, to že ten dej bola nuda a predviedol iba prehnanú zábavu, to mňa neteší. ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu naprosto úžasné triky (rozpohybované předměty) a pořádně ujetý příběh. Ale po tom, jak tenhle film skončil, si nejsem tak úplně jistý, že se jednalo opravdu o tabák, protože jak víla tak i pán byli pěkně veselí... ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dobová reklama na cígo, v trikovom prevedení. Ale možno by sa výchovným poradcom nepáčilo, že slečinka nikotínová vílička má len 13. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

No tedy, nevýslovná nádhera v dnešních časech téměř nepředstavitelná. Minimalisticko-maximalistická. Kdo pak by řekl, že tabák vypadá v dýmce jako seno? Nádherný herec, který předvádí tryky a provokování malé princezničky, kterou najde po probuzení v dýmce. Potom ji stříká vodou, ona mu zapálí stůl. Je to celé bezhlavá a těžko chápající sranda po celou dobu. Za odvahu a skvěle odvedený herecký výkon dávám 4 hvězdy. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

No, musim uznat, že je tento snímek opravdu povedený. Není proč váhat, čtyři hvězdy jen to sviští. ()

Zajímavosti (2)

  • Scény s vílami nebyly vytvořeny za užití dvojexpozice, ale pomocí čoček a zrcadla, které dokázaly udržet v záběru, jak muže v plné velikosti, tak i zmenšenou vílu. Díky tomu se stal nejslavnějším trikovým filmem své doby. (Mr.Ocek)
  • Ve filmu se objeví první „product placement“, a to pro firmu "Sweet Corporal cigarettes and cigars". (Mr.Ocek)

Reklama

Reklama