Reklama

Reklama

VOD (1)

Filmová série těžící z našich nejhlouběji ukrytých strachů přidává novou, podivuhodnou kapitolu, která přináší to, co očekáváte – ovšem velmi napínavým a neočekávaným způsobem! Podivná předtucha donutí partu přátel, aby odešli z automobilových závodů krátce před tím, než děsivá hromadná srážka vozů rozmetá auta až mezi přihlížející diváky a rozpoutá ohnivé peklo. Podvedli Smrt, ale Smrt se teprve rozjíždí.... Režisér Hadů v letadle přichází s děsivým a vynalézavým příběhem zoufalého boje, který přátelé svádí, aby oni i ostatní zůstali naživu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (694)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Série NEZVRATNÝCH OSUDŮ má sestupnou tendenci (výborná ozvláštněná žánrovka - jednička, překombinovaný sled černohumorných a propracovaných úmrtí - dvojka, zpět k původnímu modelu, ale bez uvědomělosti, zato se zdáním interaktivnosti na DVD - trojka) a čtvrtá část na osudu těchto slasherů nic nezvrátí. S prvním dílem natočeným pro 3D dochází k naprostému vyprázdnění původního konceptu do podoby sledu nepříliš nápaditých a propracovaných atrakcí, které přibližují hraný film více animované tvorbě, především SOUTH PARKU (ústřední parta je plná Kennyů, nechybí ani policisté či lidé, kteří po úmrtí prohlásí "tady není nic k vidění"). Je mi sice sympatická uvědomělost (předtitulková scéna definující cílového diváka, úvodní titulky rekapitulující předchozí úmrtí, 3D film ve 3D filmu, intertextové odkazy na předchozí části), i když ta je až příliš transparentní, ale uvědomělá sračka zůstane uvědomělou sračkou. Kdo se cítí být cílovým divákem (jde mu o splatterová úmrtí, nikoliv průběh dění či lidi, a má rád zvuk hodně hlasitý, aniž by si cpal do uší tampóny), nechť si k mému výslednému hodnocení přičtě hvězdičky podle své libovůle, protože NEZVRATNÝ OSUD 4 opravdu nabízí krev, kozy a krev, nic jiného. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkově vydařený díl ! Čekal jsem horší podle méně zavádějících recenzí,které jsem četl než jsem šel na to do kina. 3D bylo celkem dobrý , ale podstatný je film,který už je trochu ohraný a nepřináší nic nového , je to furt o tom samém,ne že by mi to vadilo,ale mohlo by být něco jinak :) Začátek se povedl a konec byl taky dobrý.Nehody byly spíše celkem dobré,ale mohlo jich být víc. Srovnal bych tenhle díl s trojkou,ale přeci se mi tento díl líbil trochu více jak trojka. Už se těším na pátý díl. Takže mé hodnocení je 81% ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Je smutné kam až se nedávno ještě vcelku slušně rozjetá série dostala. Od výborného dílu prvního, přes skvěle černohumorný díl druhý a vlastně i vcelku fajn dílu třetím až k naprosto odfláklé rutinérské práci. Žádné nové nápady, ba ani už žádné zajímavé smrti, tady už se jede jenom podle zavedeného receptu. Nic nového se nepřidává a i to staré je odfláklé. Počáteční nehoda, která byla na každém dílu vždy to nejlepší, je tady neskutečně odfláklá a dokonce tu chybí i nějaké aspoň stručné představení postav (místo toho se hned šoupneme do vize). Hlavní hrdina je matnej až běda a vlastně tady kromě celkem solidní hudby není ani moc co pochválit. Čtvrtý díl je pro mne nezvratným důkazem o tom, že tahle série směřuje do pekel a další díl už si s klidem nechám ujít. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Relativně zábavné pro ty, jimž Nezvratný osud doposud unikal, utrpení pro každého, kdo má za sebou všechny tři díly, přičemž jedničku považuje za vydařenou atmosférickou chuťovku, dvojku za zábavnou nonstop jízdu a trojku za poněkud zbytečný přírůstek, jenž se však několika momenty drží na slušné úrovni. Čtyřka nepřináší NIC nového. Pouze ustavičně kopíruje omletý koncept a vsází na to, že diváka zabaví hromada 3D hovadin. Mno, vzhledem k tomu, že z plátna neustále něco létá, se mi podařilo neusnout, ale to je zhruba všechno. Triky jsou mizerné (platí hlavně pro CGI), postavy nezáživné a samotná úmrtí, největší atrakce celé série, neoriginální a tupě vykonstruované. Za těch 219 kaček bych šel raději do hospody, anebo je vhodil do prasátka a začal spořit na premiéru 3D filmu, který nebude tuhle "novinku" používat čistě pro efekt... Jime, spěchej. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nezvratný osud, Saw, Prci, prci, prcičky. Tyto žánrově odlišné série mají něco společné. Jde to s nimi od 10 k 5, jsou totálně předvídatelné, bez nápadu, zkrátka naprosto fádní tudíž tristní. Čtvrté pokračování této pohřbené ságy je ukázkovým prototypem odfláknuté blockbusterové jednohubky, kterou se tvůrci rozhodli natočit čistě pro komerční úspěch. O nějakých základních filmových aspektech, nezbytných pro uspokojení diváka, nemůže být ani řeč. Nezvratné osudy nepovažuji za horory, nýbrž za komedie, neboť si libuji v černém humoru. Ovšem zde je vtipu jak v p****i medu. Úvodní automobilová sekvence je žalostně nudná a těžkopádný ráz filmu se nemění až do závěrečných titulků. Pátý díl si raději nechám ujít, nerad bych ohrožoval své duševní zdraví. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (30)

  • Auto, které havarovalo na okruhu, na sobě mělo číslo 666. (Pumiiix)

Související novinky

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

02.02.2011

Pokračování úspěšných hororů je téma, které z nás dostane jen nešťastný povzdech. Když jsme se konečně zbavili Saw (na jak dlouho?), je tu Paranormal Activity – na podzim očekávejte trojku. Nezvratný… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Reklama

Reklama