Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V odlehlém koutě Ameriky žijí dvě znepřátelené rodiny, Tolliverovi a Falinovi, jejichž nenávist sahá tak hluboko do minulosti, že už si nikdo nepamatuje příčinu konfliktu. Sem přichází inženýr Jack Hale (Fred MacMurray), aby zde postavil železnici. Snaha vzdělaného Halea naráží na odpor negramotných rodin, do života kterých pokrok vůbec nepronikl. Když se sblíží s June Tolliverovou (Sylvia Sidney), snoubenkou jejího bratrance Davea (Henry Fonda), nechtě přenese do každé z rodin napětí, které přeroste do tragédie. (ilclassico)

(více)

Zajímavosti (4)

  • V dobovém tisku bylo zmiňováno, že právě kvality tohoto filmu přesvědčily Marlene Dietrich natočit její první barevný film - Zahradu Allahovu (1936). Nicméně, šlo o první barevný film její mateřské společnosti, proto by bylo spíše překvapením, pokud by se ona sama dala slyšet s negativním hodnocením. (NinadeL)
  • Jde o čtvrté zpracování dle příběhu povídkáře a novináře Johna Foxe Jr. a první a poslední barevné a zvukové. (Docflash)
  • Jedná se o jeden z více než 700 Paramountem produkovaných filmů, natočených v letech 1929 až 1949, které byly prodány MCA/Universalu v roce 1958 pro televizní distribuci. Od té doby byly vlastněny a užívány Universalem. (Docflash)
  • První barevný film studia Paramount natáčený mimo studio ateliéry na tříbarevný Technicolor Co. film. (Docflash)

Reklama

Reklama