Reklama

Reklama

Hank a Mike

Trailer

Obsahy(1)

Hank a Mike jsou nejlepší přátelé – a zajíčci. Ale nejsou to ledajací zajíčci, jsou to zajíčci velikonoční! Doplňují se jako jin a jang, jako Felix a Oskar. Hank rád pije, nadává a tráví čas s „královnami noci“; Mike je naopak uzlíček nervů, který celý život obětuje jen a jen své práci. Jakožto velikonoční zajíčci osobně roznášejí košíčky s velikonočními vajíčky poklidně spícím rodinám. Jsou dlouholetými zaměstnanci Velikonoční s. r. o., dceřiné společnosti nadnárodní korporace, která vlastní veškeré náboženské svátky. Ve snaze zvýšit své zisky se správní rada této korporace rozhodla povolat specialistu pana Conrada Hubrisse, aby zjistil, na čem se dá ušetřit a jak co nejvíce zefektivnit chod celého podniku. Ačkoliv Hank a Mike už dlouhou řadu let dělají svou práci nanejvýš poctivě (dokonce by se dalo říct s absolutním nasazením), pan Hubriss korporaci doporučí, aby velikonoční zajíčky, kteří pracují jen jeden den v roce, navíc pro svátek „druhé kategorie“ (svátky první kategorie jsou Vánoce, Chanuka, Svatý Valentýn), okamžitě propustila. Anebo, Mikeovými slovy, „poslala do prdele.“ Tato zpráva Hanka s Mikem tvrdě zasáhne. Zpočátku jí ani nechtějí věřit. Žádného velikonočního zajíčka přece nikdy nikdo nevyhodil na dlažbu! Zdráhavě se vypraví na úřad práce, kde na ně dolehne obrovská deprese. Snaží se s ní bojovat a přijmou každé zaměstnání, které jim na úřadě nabídnou. V hloubi srdce však zůstávají velikonočními zajíčky, a i když se pokouší zapadnout do kolektivu sebevíc, nedokáží potlačit svou přirozenost a v každém novém zaměstnání vždycky zoufale zklamou. Realita bizarního a nepřátelského světa začne postupně ohrožovat i jejich přátelství. Mike se opět uchýlí k alkoholu a Hank, který se od něj nikdy neodchýlil, stiskne láhev o něco pevněji. Život jim vlepil pořádnou facku, ale teprve díky ní si Hank a Mike uvědomili, že existuje něco mnohem důležitějšího než jejich práce… jejich přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, velikonoce holt nejsou vánoce, že... %-/ . . . Každopádně čučet na dva zapruzené velikonoční chlapokrálíky v zapařených ušmudlaných růžových overalech, kterak dostali padáka, protože vyjebali s čokoškou pro jednu fakin ufňukanou holčičku a poté hledají nějakou novou výnosnou pozici a prožívají všelijaká protivenství v bídě svých zmr(k)vených životů... no ...může být velká taškařice ale taky docela opruz - a on je to spíš opruz a pár vskutku lekračních momentů nepřebije zbytek všelijakého tlachacího plácání a plácání se od scénky ke skeči a jak to bylo dál... °-] . . . Tak ještě že to zase nakonec všechno spasí to přátelství a láska a vejce a... Ach... . . . Škoda, Hank a Mike >na TO< měli, ale nakonec spíš klouzali po králičích bobcích a čokotěstovinách od níčeho nikam... A jestli tahle satirka měla být nějaké podobenství o něčem v čem je víc, než jsem pochopil, tak pak jsem to teda asi nepochopil... °-[ . . . Tři hvězdy tedy jen se sebezapřením, protože igitátor má rád všelijaké podobné bizarnosti a i ke králíčkům má milý vztah, i když nejde zrovna o ty Playboyovský nebo Azuřiťky... A víc už nic, leda tak snad zastříhat ušiskama a skrčit nosík... ;o] - - - - - (Poprvé viděno 18.7.2011 na >králičím prostoru< , hodnocení 1080., komentář zde jako stočtrnáctý - 18.7.2011) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me fakt hodne prijemne prekvapilo. Cely se to tvari jak typicky nezazivny nezavisly komedio drama, jenze omyl, tohle je naprosto brutalni komedie. Jiste, je tu par kokotin, ktery clovek proste musi prejit, velka firma se stara jen o to, aby lidi dostali o Velikonocich az do bytu vajicko, zadny prachy za to nebere a zamestnanci se do bytu dostavaj jak lupici. Zaroven je dalsi firma, ktera provozuje sponzorovany sebevrazdy, pokud nekdo netusi, co to je, tak si predstavte typka, co vyskoci z panelaku a ma za prdel privazanou reklamu. No ale tohle neni nic oproti tomu, ze se musi prekousnout fakt, ze hlavni dvojka a nejen oni chodi v obleku zajice celej rok, nejspis se neprevlikaj, v oblecich spi, v oblecich se sprchujou a jejich spodary bych teda fakt nechtel videt. Tohle je vlastne to, cim se film lisi od jinejch podobnejch komedii. Jinak je to klasicka historka o dvou nejlepsich kamosich, jeden slusnak, co cvici, odvadi perfektni "praci" a dostal cenu zlatyho vejce. Druhej vecne nality, zkoureny a chlastajici pako, kterej obtahne kazdou, co potka, mluvi sproste a je to lempl. Pribeh neni nijak zvlast podstatnej, o nic moc tu nejde, proste jen jak se hlavni dvojka protlouka zivotem, jenze to je fakt perfektne svizne natoceny, paradni hudba, o fuckovani neni nouze a neustale je prival nejakejch foru, vtipnejch scenek nebo hlasek. A prekvapive to ani moc nevyuziva ty kostymy zajicu, nikomu to totiz neprijde divny. I kdyz to ma par hluchsich mist, tech 5* dam. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Filmov o Vianociach a Santovi sú desiatky, no film o Veľkej noci - to sa len tak nevidí. Ale ak majú byť všetky veľkonočné filmy takéto, tak to radšej potom nech nie sú žiadne. Netuším akým zázrakom som sa dostal k tomuto zajačiemu "klenotu", ale zrejme som o tom niekde čítal a pomyslel som si, že to môže byť srandovný film. Ale nebol, vôbec nie. Síce dej to malo celkom zaujímavý, ale inak to bola hodina a pol absurdností a trápnej akože "irónie". Jediné čo stálo za to bol skvelý anti-lovesong "It Happens in Florida" v podaní Chrisa Kleina. No a ešte možno pár vydarených scén a hlášok, ale inak ma to akosi nezaujalo. Predsa len, pozerať sa hodinu a pol na dvoch ružových zajacov, ktorí už nevedia čo od radosti - tak to radšej nie. ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Pro celkový cool a hustý vzhled se z filmu tak trochu vytratilo jakékoliv poselství a film trochu postrádá pointu. Dva zoufalí a nesympatičtí králíci jsou jako nápad super, ale "jenom" dobrý nápad celovečerák neutáhne. Super námět na krátkometrážní film (který o pár let dříve byl skutečně natočen), 2/3 filmu (hlavně v polovině) mě docela nudily. ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Strašná blbost. Možná jsem se na to dívala v špatnou chvíli a v špatným rozpoložení mysli, ale to bylo prostě přìšerný. Kdyby ty oblečky neměli celou dobu, tak by to bylo aspoň trochu pochopitelný. Ale asi to mělo dělat film vtipným. Popravdě mě nenapadá žádná vtipná scéna. Já film nedoporučuju, ale říkám, možná to nebyla ta správná chvíle na velikonoční zajíce. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní titulky se objeví až po dvaadvacetiminutovém intru. (Pepinec)
  • Natáčení filmu začalo 1.2.2007 v opuštěném skladišti společnosti Canadian Tire ve městě Toronto. (Riker)
  • Film vyhrál kategorii "nejlepší komedie" na filmovém festivalu "Seattle True Independent Film Festival" v roce 2008. (Riker)

Reklama

Reklama