Reklama

Reklama

Strašáci

Trailer

Mladý pár (James Marsden a Kate Bosworth) se stěhuje do malebného jižanského městečka. Dokonalé místo se ale brzy mění v peklo, když na povrch začnou vyplouvat temná tajemství a smrtící vášně. Dvojice se stává terčem několika místních zvrhlíků vedených bezcitným Charliem (Alexander Skarsgård – TV seriál “Pravá krev”) a oba musí přežít noc plnou útrap a nekonečného krveprolití. Zachrání se pouze v případě, že budou ještě surovější než jejich nelítostní trýznitelé. Ve vedlejší roli se představuje na Cenu Akademie® dvakrát nominovaný James Woods (Nejlepší herec – Salvador, 1986 a nejlepší herec ve vedlejší roli – Duch minulosti, 1996). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

teutates 

všechny recenze uživatele

Jak se tak dívám tak v US. sou všichni vidláci bezesporu strašáci... Originál sem viděl kdysi dávno a po podrobném prozkoumání mé šedé hemisféry sem došel k závěru, že si z něj pamatuju pŕd. V rámci odpočinkové neděle sem zhledl tenhle "skvost", nejspíš kvůli vikingskému upírovi Erikovi, který hraje kdesi drsňáka no tady vidláka, škoda / přeškoda. K filmu, hvězda vidláckých orgií se vrací do rodné vesničky, s které chtěla utéct, protože ji natolik srala... stala se úspěšnou, našla si zámožného muže bla bla bla, jako obyčejně, všechno se to zvrhne a Kate (hvězda) je rázem na odstřel, no díky bohu že její mužiček je scénárista a vy co dělat, má koule, protože přece v něm je kus chlapa. Ještě štipka debility a nelogičnosti a vyblil bych ten nedělní koláč co sem mněl v hubě. 1/10 ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Takto. Remake má vždy tú smolu, že ho každý porovnáva s pôvodnou verziou. Takže, kto nevidel pôvodný film, dá tomuto určite vysoké hodnotenie ako napr. Ricci. Ja dávam 4 hviezdy, aj keď som videl origoš. Prečo? A prečo nie? Je to pekne natočné, človek sa pri tom nenudí. ožrala James Woods.... som spokojný... ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Možno nepoznám pôvodnú verziu, ale možno je to aj dobre.Možno by som totiž mala problém túto hodnotiť objektívne.Keďže ja hodnotím objektívne veľmi rada:) musím uznať, že táto verzia, nech už je verziou čohokoľvek iného, ma dostatočne uspokojila.Príbeh síce nie jeden z najoriginálnejších, ale atmosféra vynikajúca i keď nie úplne hororová, ale slušný thriller sa za ňu rozhodne hanbiť nemusí.Gradácia bola výborná a postavy presvedčivé.Ja na rozpakoch nie som a dávam zaslúžené 4*. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré, čo sa obsadenia týka. Alexander Skarsgard navonok slušňák má jednoznečne fyzicky navrch nad Jamesom Marsdenom, Kate Bosworth sa predvádza ostošesť a ide jej to dobre a James Woods akoby život prežil za barovým pultom. Typovo slušný James Marsden jasne zaostáva za Dustinom Hoffmanom a Dominic Purcell i keď disponuje dementným pohľadom a robustnosťou, je dosť problém uveriť mu retarda. Na svoje herecké (ne)kvality skrátka nedostal dostatočný priestor. Na film sa veľmi dobre pozerá, je natočený slušne. V jadre však začne byť mierne nezáživným a už scéna s mačkou naznačí ako Rod Lurie dobačuje na koniec. Bohužiaľ bez väčšieho vzrušenia. Scéna znásilnenie nestojí ani za zmienku a dobíjanie domu nie je jednou napínavou scénou ako to dokázal Peckinpah. Má skratka len dva momenty pri ktorých ma strhlo. Inak prevedenie do dnešnej doby je adekvátne, s filmom však bude spokojný len nenáročný divák nemajúci o Peckinpahovej pecke ani páru spoločne s fanklubom Kate Bosworth. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pôvodní Straw Dogs (1971) síce nie sú práve mojou srdcovkou, no majú pár rozhodujúcich momentov, skvelých hercov, hustú atmosféru a výrazný dojem, ktorý po pozretí zanechajú, takže je pochopiteľné prečo sa stali takým kultom akým už dávno sú. Ale tento ich remake na mňa pôsobil obdobne povrchne a bezpohlavne ako nedávny remake Last House on the Left. Všetko je síce pekné, pripravené, občas napínavé, herci uhladení a scény moderné, no akosi to už nedokáže brnknúť na tú správnu strunu. Pozerá sa to dobre, čo je v tomto prípade bohužiaľ zlé, keďže práve tá nepríjemná atmosféra originálu podporila jeho celkové vyznenie, James Marsden je v hlavnej úlohe nezaujímavý; Dustinovi Hoffmanovi sa nepriblížil ani z ďaleka a herecké obsadenie celkovo moc nesedí (snáď s výnimkou Jamesa Woodsa). Psychologická stránka filmu sa mi moc zvládnutá nezdala a tak je násilie v tomto prípade skôr fyzické a prejaví sa hlavne vo finále (moderné gore je nebojácne "in", kdežto napr. scény znásilnenia sú dnes "out" a tabu, točené opatrnejšie než pred 100 rokmi). Ale aby som len nehundral, nebolo to zase úplne zlé a keď sa to v posledných 20 minútach viac rozbehlo, tak aspoň táto časť filmu fungovala celkom fajn. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Producentovi Rodu Lurieumu se dostalo požehnání Dustina Hoffmana, původního představitele hlavní role. (Conspi)
  • Ve scéně v hospodě se jako "pravý" Budweiser objeví i české pivo Budweiser Budvar. (Indy21)

Související novinky

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

15.07.2011

Byl by asi hřích, kdyby mu dříve nebo později taková role nespadla do klína. Stellanův syn a hvězda seriálu Pravá krev se ze všech sil snaží rozběhnout filmovou kariéru. Po Melancholii, remaku Straw… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama