Reklama

Reklama

Strašáci

Trailer

Mladý pár (James Marsden a Kate Bosworth) se stěhuje do malebného jižanského městečka. Dokonalé místo se ale brzy mění v peklo, když na povrch začnou vyplouvat temná tajemství a smrtící vášně. Dvojice se stává terčem několika místních zvrhlíků vedených bezcitným Charliem (Alexander Skarsgård – TV seriál “Pravá krev”) a oba musí přežít noc plnou útrap a nekonečného krveprolití. Zachrání se pouze v případě, že budou ještě surovější než jejich nelítostní trýznitelé. Ve vedlejší roli se představuje na Cenu Akademie® dvakrát nominovaný James Woods (Nejlepší herec – Salvador, 1986 a nejlepší herec ve vedlejší roli – Duch minulosti, 1996). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

InJo 

všechny recenze uživatele

Peckinpahova osobitá psychothrillerová klasika okopírovaná (z pohledu scénáře) v poměru 1:1, akorát (bohužel) doslovnější a proto/přesto méně odvážná (viz např. nahá Kate Bosworth v okně) a mnohem méně dráždivě nejednoznačná a kontroverzní (nejvíce vidět je to právě na postavě Amy). Absence úplného závěru mě nepřekvapila, ale rozhodně zamrzela (opět zploštění a zjednodušení oproti originálu). Rod Lurie natočil řemeslně solidní, ale pro fanoušky původního snímku zcela zbytečný film. Pochválil bych casting, jenž je ve většině případů typově velice přesný (James Woods si roli Coache hodně vychutnal), až na jednu výjimku. Jeremy Nilese opravdu neměl hrát tragický (ne)herec Purcell, ale např. Walton Goggins, který zde hraje jeho "normálního" bratra! Na Purcellovi je zde "krásně" vidět, že přesvědčivě zahrát mentálně retardovaného skutečně není nic lehkého a že opravdu nestačí jen nezúčastněně zírat do blba... 60 % ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Totálně zbytečný a bezkrevný remake, který starýmu dobrýmu Samovi nesahá ani po kotníky. Atmosféru zapadákova zde nefunguje stejně jako vztahy a interakce mezi postavami, které jsou všechny do jednoho nesympatické a to i ty, co by sympatické být měly. Marsden se Skarsgardem se to celé snaží nějak uhrát, ale nemají bohužel moc co hrát, jelikož první z nich má popis postavy ,,hodnej ale blbej" a ten druhý pro změnu jenom ,,zlej, tupej a nadrženej". Kate Bosworth se zde navíc opět snaží všechny marně přesvědčit, že je hezká a James Woods tu vypadá jak po třech infarktech. Takže pro příště nechte Samova díla radši spát, když k nim nemáte co nového říci. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Neznám originál, takže asi nebudu na Strašáky zahlížet tak kriticky. Viděl jsem celkem obstojný thriller o tom, kterak seriálová hvězdička přijíždí se svým manželem do jižanského zapadákova, kde se ona i on postupně stávají terčem ataků místního buranstva. Solidní atmosféra a slušné obsazení (James Woods rulezz) mi trošku narušoval fakt chování Marsdenovy postavy, kterou by jsme podrobili postupnému teroru i u nás v Počernicích, protože tenhle blb si nic jinýho nezasloužil. Taky mi vadila, že existence Purcellovy role vyzněla kamsi do ztracena a to ani nemluvím o tom, že jsem se vůbec nedozvěděl, o co vlastně jde, ačkoliv se to z jemných Woodsových náznaků dalo vydedukovat. Každopádně jestli se klasiky let 70tých budou převádět do současnosti tímto způsobem, tak proti tomu v zásadě nic nemám.60% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Občas narazím na film, který mi vyloženě nesedne. Toto je jeden z nich. Všichni se tu od první do poslední chvíle chovají zcela nelogicky, občas jsem měl až pocit, že jsou postiženi demencí. Tento pocit navíc násobí v mém případě také nesympatické obsazení obou hlavních hlavních i všech vedlejších rolí. Jednou vyjímkou je James Woods, který si svou roli střihl naprosto bravurním způsobem. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanoušek původního filmu: Zásadní problém toho všeho spočívá už jenom v tom, že se příběh odehrává v Americe (a v současnosti. Film jako tenhle zkrátka nelze remakovat). Ona totiž zamlžená depresivní ves kdesi v Anglii roku 1971 oplývá mnohem hutnější atmosférou, než americkej nudnej zapadákov roku 2011 (to přece nikoho nezajímá). Další zásadní potíž je v obsazení. V původní geniální verzi jste představitelům ty vesnický burany vážně věřili, když se ale v roli dementního pedofila objeví Dominic Purcell, veškerá vážnost jde stranou. Další obrovský mínus jsou digitální jeleni. To kurva nejsou tvůrci schopný najít v lese reálnýho? Vždyť i ty křepelky (nebo co to bylo za ptactvo) v původní verzi jsou skutečný! Další mínus je hlavní představitel, James Mardsen je vcelku dobrej herec a nic proti němu, ale snažit se hrát famózního Dustina Hoffmana, kterýmu jsem fakt tu jeho postavu věřil, je k smíchu. Záporem dalším je pak vykreslení psychologie postav. Peckinpah to měl pevně v rukou a naprosto přesně a uvěřitelně postavy po psychologický stránce rozvíjel, avšak zde veškerá psychologie v podstatě úplně chybí. Třešničkou na dortu je potom závěr, kterej nejenom, že je méně brutální, než v originále, ale taky mnohem hůř natočenej (zejména pak po střihový a kamerový stránce). Závěrem: Sračka ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Zaměstnání hlavního hrdiny se od originální verze filmu liší. Z matematika se stal scenáristou. (Conspi)
  • Ve scéně v hospodě se jako "pravý" Budweiser objeví i české pivo Budweiser Budvar. (Indy21)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Související novinky

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

15.07.2011

Byl by asi hřích, kdyby mu dříve nebo později taková role nespadla do klína. Stellanův syn a hvězda seriálu Pravá krev se ze všech sil snaží rozběhnout filmovou kariéru. Po Melancholii, remaku Straw… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama