Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdysi oslavovaný mistr hrůzy Wes Craven se po několika dlouhých letech vrátil ke svému oblíbenému žánru, a podle vlastního scénáře si natočil slasher, který přichází se zpožděním dobrých 15ti let. Odvar těch nejprofláklejších teen vyvražďovaček neobsahuje nějaký výraznější nápad, peprnější scény, a už vůbec žádné nahotinky. Za to má nudné zabíjení, slaďounké obsazení a přepálenou stopáž. Tohle Craven snad ani nemohl myslet vážně. Není divu, že taková hororová parodie v kinech propadla. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, s jakým záměrem tvůrci film točili, když už na papíře musel vypadat jako volovina. Příběh je chudý a herci spolu s postavami opravdu špatní. Dalším velkým minusem jsou vraždy, které jsou nezajímavé a monotónní. Velkej průser je i digitální krev, která nemá ve filmu co dělat. Na druhou stranu musím s udivením říct, že jsem se nenudil (alespoň za to je ta jedna hvězda). Craven má to štěstí, že tenhle rok natočil i prvotřídní pokračování Vřískotu, jinak by si u mě zkazil reputaci. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na to, aky je Wes Craven odbornik na hororry /Hills Have Eyes 1977, Scream...../ je tento film neuveritelny scenaristicky vyplach, kde logika nie je ziadna, strasidelna atmosfera evidentne patri do sveta sci-fi a herecke osadenstvo by si zasluzilo za tuto sracku minimalne vyprask. 5 % za vyvrazdovacky .... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No nevím, ale řekl bych, že od začátku nového „tisíciletí“ to jde s Wesem z kopce. Neviděl jsem zatím všechny jeho filmy, ale ty poslední stojí za hovno. Moc se mi nelíbil ani Vřískot 3 ani 4 a tohle už vůbec ne. Cravene, Cravene, to zas byla kravina. Horor natočený snad pro dvanáctileté publikum by možná ještě dokázal zaujmout svou myšlenkou (pointou), ale to by to muselo být natočené úplně jiným způsobem. Další teen vyvražďovačka, která se nás snaží zaujmout především kupou nudných dialogů, toporných hereckých výkonů a minimem zajímavých scén nemá šanci na úspěch ani náhodou. Zvlášť když se většina mord scén opět odehrává mimo záběr kamery a ještě nám jsou nabídnuty tak uspávajícím způsobem, že to snad ani není možné. O logice se tu raději ani bavit nebudu. Přitom začátek, zas až tak hrozný nebyl. Připadal jsem si jak při sledování seriálu Dawson's Creek – tady taky většina lozila oknem… Charakteristika jednotlivých postav byla tak ubohá, až se mi za ně chtělo „brečet“. Atmosféra až na pár okamžiků nulová a o napětí, bych taky raději nemluvil. Bylo tu sice možné narazit na několik zajímavých momentů, jenže ty to už prostě nedokázali zachránit. Zatím nejhorší režisérův film, jaký jsem měl možnost vidět.30% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Wes Craven si po rokoch opäť natočil horor. Mnohí možno čakali niečo špeciálne či originálne, no on ponúkol "iba" obyčajný teenagerský slasher, ktorý zľahka ozvláštnil svojím scenárom. V úvode sa predstaví značne vyšinutý sériový vrah, ktorý sa doma vyblbne a následne sa jeho osud stane neistým, až kým sa po 16 rokoch nezačne v meste diať niečo podozrivé. K tomu je tu partia teenagerov, ktorí majú s vrahom spoločný dátum narodenia, a niektorí zrejme aj niečo viac... Vzhľadom k značne kritickým reakciám som k filmu pristupoval so zvedavosťou, ktorá mi nakoniec vydržala po celú dobu minutáže. Áno; film ma zaujal, väčšinu času som sa nenudil, bolo tu pár vydarených ľakačiek, občas ma aj trochu mrazilo a bol som zvedavý ako sa to skončí. Úvodná desaťminútovka je luxusná, atmosférická a je škoda, že film nepokračuje v rovnakom duchu. Namiesto toho sa následne takmer na hodinu zmení na všedný teenagerský slasher, ktorý trochu zbytočne otravuje blbými postavami a detskými problémami. Správna atmosféra sa prinavráti až v záverečnej polhodinke, kedy sa to opäť pekne rozbehne a ani záver nie je až taký predvídateľný ako by sa mohlo zdať. Mne sa to celkom páčilo, nechápem tie ultra negatívne hodnotenia a tak hodnotím kúsok vyššie. Časom sa k filmu pravdepodobne vrátim - pozrieť si aj jeho 3D prevedenie. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu vychází z dětské modlitby "Now I lay me down to sleep, I pray the lord my soul to keep. Should I die before I wake, I pray the Lord my soul to take." (Chatterer)
  • V snímke si môžeme všimnúť zábery z filmu Vtáci (1963). (MFZB)
  • Do 3. rozměru byl film převeden až během postprodukce. (ČSFD)

Reklama

Reklama