Reklama

Reklama

Triangle

Trailer 1

Obsahy(1)

Když Jess vyrazí s přáteli plachtit na otevřené moře, nemůže se ubránit pocitu, že je něco špatně. Podezření se realizují, když jejich jachta v bouři ztroskotá. Jediná šance na záchranu se jeví v možnosti dostat se na vzdálenou a zdánlivě opuštěnou loď. (Chatterer)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (384)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když chci psát komentář k „hororu“, nedokážu se ubránit od spoileru. Takže pokud si ještě neviděl, dál nečti, pravděpodobně zde prozradím pointu. Triangle mě překvapil svou atmosférou, protože se mi moc nestává, že bych hned zezačátku měla mandle zaražené v krku. Poté mě dorazil svou myšlenkou, páč mám ráda filmy na téma „časová smyčka“, jenže problém je v tom, že do hlavní role byla obsazena blondýna. Kdyby hlavní aktérku ztvárnila krásná, inteligentní brunetka s hnědýma očima a šibalským úsměvem s bydlištěm v Kladně, jistě by se začarovaný trojúhelník změnil v kosočtverec. Jenže to by museli tvůrci vymyslet zapeklitou pointu a na to neměli dost fantazie. A tak se blondýna stále dokola nedokázala ponaučit ze svých chyb a ukázala nám to, proč se o nich pořád vyprávějí vtipy. Z dobré myšlenky se tak stal hloupý film určený hlupákům, protože jim tvůrci hezky polopatě ukázali, co a jak se stalo. Bystřejší lidi, kteří už dávno věděli, jak to dopadne, se tak začali nudit. Takže moje počáteční nadšení odplulo s lodí, kde se stále dokola opakuje! ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Velkým mínusem snímku Triangle (2009) je, že se snaží hrát na efekt počtem časových smyček, které pak do sebe v průběhu děje nemohou zákonitě zapadnout. Takový film Uvězněni v čase / Timecrimes (2007) nabízí pouze tři časové smyčky a výsledekem je mnohem kompatibilnější příběh. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u Ingrid:) tak při bleskovém výskytu temného mračna ve mně nejprve zatrnulo; a posléze dolehl i ten tísnivě-tíživý pocit, který se ještě přiživil vstupem na parník AEOLUS. I čím hlouběji se Jess propadala do časové smyčky(připomínající čubičku honící se za vlastním ocasem).., a rotující chvílemi, až do extremismu fata morgány. Shrnuto, podtrženo.. Po smyslu nepátrám a o přestěhování se „Bermudského trojúhelníku“ nepolemizuji. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nemám dvakrát v oblibě filmy, kde se děj stále vrací dokola, i když z různých pohledů a případně lehce pozměněn. V momentě, kdy se hlavní postavy dostanou na palubu obří lodi, přestává všechna legrace (ta vlastně přestala už chvíli před tím) a nastane boj o život. Zajímavá myšlenka nakonec není zcela dotažena. Čekal jsem, že hlavní postava nakonec kletbu zlomí, ale dostalo se mi jen vysvětlení onoho absurdního kolotoče, ze kterého nelze vystoupit. Některé scény byly opravdu mrazivé - paluba pokrytá mrtvolami, které cosi spojovalo, či vršící se kopice racků na pobřeží. Zajímavé, ale na jedno podívání dostačující. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

To, co na začátku působí neuvěřitelně svěže a slibuje nám geniální vyvražďovačky stejných lidí několika způsoby. To na konci končí na svém megalomanském nápadu. Celou dobu jsem žil v domění, že mám skvělý přehled o situaci, další a další zvraty jsem stíhal a zvládal, celé mi to dávalo smysl a byl jsem na sebe hrdý. Vraždy působily brutálně a loď zajímavě. Jenže, čím více bylo zvratů a opakovaček, tím víc se vytrácelo kouzlo celého tohodle kolotoče. Potřetí mě to už nebavilo, možná kdyby se hlavní postava snažila změnit tok událostí jiným způsobem. Tvůrci se dokonale zamotali do svých zvratů a pozorný divák si mohl všimnou tuny blbostí, které nám naservírovali. Proč hlavní postava nebyla schopná odhanout situaci a nevěděla, co dělala zhruba před hodinou a kam má tedy zajít, pokud se události stále opakují?! Závěr byl směšný a pohřbil uplně vše, na čem děj celou dobu makal. Kdyby scénář vynechal totální smyčku celého děje, možná by film dával smysl. Takto ovšem vyznívá, jako bezpointní a nelogický. 60% 27.02. 2010 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Film se poprvé promítal na FrightFestu v Anglii. (Chatterer)
  • Loď Aeolus, kam Jess (Melissa George) a ostatní nastoupí, se jmenuje po starověkém řeckém vládci větru. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama