foto

Melissa George

  • nar. 6.8.1976 (40 let)
    Perth, Western Australia, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Australská herečka Melissa Suzanne George se narodila v Perthu a má tři sourozence - dvě sestry Marnie a Kate a bratra Bretta. Od dětství ji bavilo tancování. V 7 letech se začala zajímat o jazz a chodila na balet. Její vášeň pro tanec ale později vystřídal úplně jiný druh sportu se kterým dokonce slavila nemalé úspěchy. Řeč je o kolečkových bruslích a na mistrovství Austrálie v letech 1989-1990 vyhrála bronzovou medaili. O rok později se jí podařilo získat stříbro na světovém šampionátu juniorů. Ke vzdělání nijak zvlášť netíhla. Studovala sice střední školu Warwick Senior, ale v 16 z ní odešla.

Sportovat přestala až na počátku své herecké kariéry. Začínala v australském seriálu HOME AND AWAY, kde účinkovala několik let. Brzy poté pochopila, že doma ji zářivá budoucnost nečeká a přestěhovala se na místo, kde je koncentrace začínajících herců nejvyšší - do Los Angeles. Objevila se v menších rolích ve sci-fi thrilleru SMRTIHLAV režiséra Alexe Proyase či krimi Stevena Soderbergha ANGLIČAN. Do povědomí se zapsala i díky americkému seriálu ALIAS. V roce 2003 si zahrála v retro komedii Peytona Reeda KAŠLU NA LÁSKU s Renée Zellweger a později v thrilleru HRA S NEVĚROU s Clivem Owenem.

Pořád to ale nebyla vysněná hlavní role. Dočkala se jí v remaku hororu 3:15 ZEMŘEŠ, kde ztvárnila manželku Ryana Reynoldse. Jedním z jejích posledních filmů je 30 DNÍ DLOUHÁ NOC, kde se spolu s Joshem Hartnettem snaží přežít na Aljašce a likviduje přitom krvežíznivé upíry. Melissa je od září roku 2000 šťastně vdaná. Jejím manželem je Claudio Dabed, který pochází z exotické Chile a s nímž se seznámila během dovolené na Bali. Kamarádí se s herečkou Rachel Blanchard.

Petra "Goldenhair" Jakovská

Herecká filmografie

Filmy

2017 Marble City
2014 Dangerous Liaisons (TV film)
2013 Felony
Gothica (TV film)
2012 Between Us
2011 Není kam utéct
Pytel kostí (TV film)
2010 Další šance (TV film)
Swinging with the Finkels
2009 Triangle
U.S. Attorney (TV film)
2008 Unesená
2007 Music Within
Rovnice smrti
30 dní dlouhá noc
2006 Brazilský masakr
2005 Home and Away: Romances
Home and Away: Weddings
Hra s nevěrou
3:15 zemřeš
2003 Kašlu na lásku
L.A. Confidential (TV film)
2002 Lost in Oz (TV film)
2001 Lincolnská střední
Mulholland Drive
New Port South
1999 Angličan
1998 Hollyweird (TV film)
Smrtihlav
1997 Fable (TV film)

TV seriály

2016 Heartbeat (TV seriál)
2015 The Slap (TV seriál)
2012 Pronásledovaná (TV seriál)
2011 Facka (TV seriál)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Dobrá manželka (TV seriál)
2008 V odborné péči (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Temné příběhy (TV seriál)
2003 Přátelé (TV seriál)
Jak Monica zpívala (S09E13)
Phoebe a její krysy (S09E12)
Svádění (TV seriál)
2002 Můj přítel Monk (TV seriál)
2001 Alias (TV seriál)
Zloději (TV seriál)
1998 Čarodějky (TV seriál)
1997 Roar (TV seriál)
1988 Home and Away (TV seriál)

Dokumentární

2011 Rollerboy
The Making of The Slap (TV film)
2005 On Location: The Amityville Horror
Source of Evil, The

TV pořady

2011 Adam Hills in Gordon St Tonight (TV pořad)
2009 Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2003 MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
1996 Good News Week (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace