Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (305)

tron 

všechny recenze uživatele

„Poviem to takto. Som v ideálnom stave komunikovať s duchmi.“ Mám slabosť pre ghost house a skvelú Virginiu Madsen (CANDYMAN, ČARODEJNÍK, BOKOVKA). Preto bolo pre mňa až hrôzostrašné zistenie, že HRÔZA V CONNECTICUTE je hrôzostrašne zlá. Po hereckej stránke to nie je úplná katastrofa (najlepší sú Madsen a Koteas, obaja ale majú menší priestor, hrdinom je chlapec s rakovinou). Takisto atmosféra zo začiatku ujde, lenže po polhodine som si uvedomil, že to všetko som už nielenže videl. No a čo. Ale videl som to už OVEĽA lepšie (v Balagueróovej TEMNOTE napríklad). Toto je smršť najhlúpejších klišé na tému „Ako najtriviálnejšie vystrašiť diváka“ (napr. nečakane zhúkne hudba alebo na hrdinu niečo prudko zaútočí a o dve sekundy zistíme, že sa mu to len snívalo). Toto bolo na môj vkus skutočne jedno nechutné obrovské klišé. Ku koncu (zbytočne dlhej) snímky ma to otravovalo tak, že som nemal najmenší záujem dozvedieť sa, ako to dopadne. Plus k téme „inšpirované skutočnými udalosťami“ len toľkoto – ešte verím, že pacient s rakovinou sa vylieči, ale pokiaľ mi chce niekto tárať o tom, že film o duchoch je „skutočný záznam“, mal by navštíviť psychológa. Som prvý, kto dvihne ruku pri otázke „Myslíte si, že existuje Nessie?“, ale nikdy sa nebudem oháňať pochybnými svedectvami pochybných ľudí, ktorí sú alebo duševne chorí alebo posadnutí peniazmi a mávajú okolo seba rozmazanými fotkami, navzájom si odporujúcimi skrz naskrz vymyslenými svedectvami a záznamami domácich kamier, na ktorých nie je nič vidieť. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

A jéje, další hororovej film o strašidelným baráku a samozřejmě podle skutečné události. Kolikrát jsme tohle už viděli? Ano, nespočetněkrát. Děj jede podle šablony, diváka nic nepřekvapí, ničeho se nelekne a hned při prvním záběru na ten dům si řekne, že do takovýho baráku se můžou nastěhovat jenom blázni. Nebo také postavy klišovitého a nudného hororu. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Znatelně byla rozehrána má pocitová membrána strachu, až natolik jsem byla zasažena, což o něčem vypovídá. Duše ze záhrobí, ne vždy dokážou navodit tuto mrazivou atmosféru snoubící se chvílemi až s dusivou bezvýchodností, kdy rakovinou prolezlý Matt, racheticky vyhlížející teenager, procházející tím nejtěžsím údobím je konfrotnován nejen s alkoholovým démonem svého otce Petera, ale i dalších jemu nejbližších, kdy matka Sara ve snaze zabránit totálnímu rozkladu rodiny, nevědomky přihlíží podstatným událostem, jejíž jakýmsi nutkajícím zapříčiněním sama přispěla, a to nevhodným výběrem domu, až po krov zaplněný zjevujících se, pozvolným uvolňováním šířící běsnící negativní energie, jejíž nechtěnou obětí se stává právě osudem zkoušený Matt. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Na to, že je to prostoduchá duchrina prišiel značne po funuse (KRUH, NENÁVISŤ), ale vďaka svojmu retro prevedeniu má niečo do seba. Je to síce len béčkvý odvar z 3:15 ZOMRIEŠ a sem tam z EXORCISTU, filmík však dokáže klamať telom, a stále som mal pocit, že pozerám starú klasiku z osemdesiatych rokov. Občas je to až hlúpo jednoznačné a neprekvapivé, ale atmosféra tam bola... KLIATBA DOMU SLNEČNÍC ma sklamala, v podstate aj AMERICKÁ KLIATBA. Hrôza mala to šťastie, že som nič extra neočakával... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neskutečné překvapení.Atmosférou nabitý horor,který má skvělý a napínavý příběh,skvělé lekačky,dobré efekty,příjemné a skvěle hrající herce.Pořád sem si řikal,jak může nějaká laciná americká duchařina vybouchat 70sát míčů a už sem to pochopil ;-) Gradace děje je úžasná,herecký koncert Kyla Gallnera téměř šokující,protože herecky válí opravdu mimořádně a Virginia Madsen je ve svých skoro padesáti nejen skvělou herečkou,ale hlavně neskutečně sexy samicí :-) Po Insidious maximální hororový zážitek,bál jsem se od první do poslední minuty,příběh i jeho pointa téměř dokonalé.Potěšil mě konec,občas jsou takové,jako byl zde potřeba.Pro mě další horor show a od Amíku další ghost surprise ;-) Duchařina je prostě moje a já se nenudil ani chvilku. 88%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Báseň, ktorú Matt (Kyle Gallner) recituje pri spomienke na "knihu z detstva s podivnými obrázkami", sa skladá v skutočnosti z dvoch častí. Prvou je úryvok básne W. H. Mearnsa publikovanej v roku 1922 pod názvom "Antigonish". Druhou je stará ľudová anglická riekanka, známa pod názvom "Two dead boys poem". (ČSFD)
  • Tento příběh se poprvé objevil v románu "In A Dark Place: The Story of a True Haunting", jehož autorem je Ray Garton. (Chatterer)
  • Ačkoliv se ve filmu dozvíme, že dům byl zničen požárem a následně přestavěn, ve skutečnosti k požáru nikdy nedošlo a dům dodnes stojí. (Pumiiix)

Reklama

Reklama