Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (305)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ektoplazmu zvracel, víru v Boha ztrácel.“ To já hledal, cestu k postavám. Šlo to ztuha, v problémové rodině. Otec alkoholik, t.č. abstinující (věř, kdo chceš) a matka? Nevaří, nepeče, na domácnost peče. Veškerý čas tráví tím, že... miluje svého syna, což je, jak známo, práce na celý úvazek. A on? Matt je médium, má permanentně kyselý ksicht a roupama neví co dřív. Otírat si pot smrtelného strachu z rakoviny, užívat si halucinace po silných lécích nebo si hrát s poltergeisty na stěhováky? Co nakonec objevil? SPOILERY, tucty mrtvol a jimi ZASKLÁDANÉ OKÉNKO: [][]  Co v Connecticutu strašilo mě? Podle skutečné události,“ rudý hadr pro racionálního býka. Ty štráchy, co dělali s rakem. Podle toltéckého šamana Duška by přece stačilo říct „Mám rád život!“ a fííí... Matt skáče z postele, zdravej jak rybička. Lednička narvaná plesnivými potravinami. Už žádný bílý sex? Ach jo. Pastor, který vymetl koho neměl. Hrozné přetrhdílo. Kdyby povolali manžele Warrenovy, nemusel rodince shořet barák s hypotékou! [][] Ale jo. Žena strachy vzdychala, já ukázněně taky. V rámci duchařin slušný průměr. Z úst vypouštím jakousi ektoplasmatickou žemlovku a tři zápalné hvězdy. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Už mě nudí ty vtipné nápisy na začátcích hororu: "NATOČENO PODLE SKUTEČNÉ UDÁLOSTI". Docela ně to pořád udivuje, co všechno se v té Americe nedělo. :o) Další z klasických hororů o strašidelných domech. Lekaček bylo celkem dost, ale většinou už tak ohrané, že spíš zíváte. (Pohled do zrdcadla a najednou...BÁF a vyletí plesnivý obličej) Jen pár lekačkám jsem se neubránil a vyjekl jsem. Jinak film je opět natočen pro nenáročného diváka a dost připomíná další typický "horor" Amityville Horror... ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Když si uvědomím, jaké stupidity jsem byla nucena ve svém oblíbeném "baf-žánru" v posledních letech vydržet, jsem za "Hrůzu v Connecticutu" neskonale vděčná. Kdyby ještě trochu více zapracovali na nějaké té originalitě, pořešili psychiku postav (skvělý Kyle Gallner) a přidali ještě pár lekaček (fungují skvěle), byl by to plný počet. Ale i tak nadprůměr.;-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Poviem to takto. Som v ideálnom stave komunikovať s duchmi.“ Mám slabosť pre ghost house a skvelú Virginiu Madsen (CANDYMAN, ČARODEJNÍK, BOKOVKA). Preto bolo pre mňa až hrôzostrašné zistenie, že HRÔZA V CONNECTICUTE je hrôzostrašne zlá. Po hereckej stránke to nie je úplná katastrofa (najlepší sú Madsen a Koteas, obaja ale majú menší priestor, hrdinom je chlapec s rakovinou). Takisto atmosféra zo začiatku ujde, lenže po polhodine som si uvedomil, že to všetko som už nielenže videl. No a čo. Ale videl som to už OVEĽA lepšie (v Balagueróovej TEMNOTE napríklad). Toto je smršť najhlúpejších klišé na tému „Ako najtriviálnejšie vystrašiť diváka“ (napr. nečakane zhúkne hudba alebo na hrdinu niečo prudko zaútočí a o dve sekundy zistíme, že sa mu to len snívalo). Toto bolo na môj vkus skutočne jedno nechutné obrovské klišé. Ku koncu (zbytočne dlhej) snímky ma to otravovalo tak, že som nemal najmenší záujem dozvedieť sa, ako to dopadne. Plus k téme „inšpirované skutočnými udalosťami“ len toľkoto – ešte verím, že pacient s rakovinou sa vylieči, ale pokiaľ mi chce niekto tárať o tom, že film o duchoch je „skutočný záznam“, mal by navštíviť psychológa. Som prvý, kto dvihne ruku pri otázke „Myslíte si, že existuje Nessie?“, ale nikdy sa nebudem oháňať pochybnými svedectvami pochybných ľudí, ktorí sú alebo duševne chorí alebo posadnutí peniazmi a mávajú okolo seba rozmazanými fotkami, navzájom si odporujúcimi skrz naskrz vymyslenými svedectvami a záznamami domácich kamier, na ktorých nie je nič vidieť. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Rodina se přestěhuje do Connecticutu, v novém domě si jejich dosti nemocný syn vybere místo na spaní ve sklepě, ve kterém jsou dveře, které nejdou otevřít, ale nikomu to nevadí a nechají ho tam spát. True story. Neříkám, že by něco oním podíváním vyřešili, ale.. jsou to dementi a atmosféra pak stojí za prd. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Film je založen na skutečných životních příbězích Ala a Carmen Snedekerových, kteří žili v bývalém starším pohřebním ústavu v Southingtonu v Connecticutu, konkrétně v ulici 208 Meriden Avenue. (Chatterer)
  • Ačkoliv se ve filmu dozvíme, že dům byl zničen požárem a následně přestavěn, ve skutečnosti k požáru nikdy nedošlo a dům dodnes stojí. (Pumiiix)
  • Postava reverenda Popesca byla založena na Johnu Zaffisovi, který tento případ skutečně vyšetřoval. (Chatterer)

Reklama

Reklama