Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tým výzkumníků cestuje do Švýcarských Alp, aby zkoumal jistý objev ohledně lidského vývoje. Výlet se ale promění ve smrtelný boj o přežití v momentu, kdy vědci narazí na podivnou rokli a v ní najdou něco v co ani nedoufali. Nebo někoho. (Morien)

Recenze (90)

Campbell 

všechny recenze uživatele

naco jsem to sakra koukal? Na dobrodružný thriller? Na terror film? Na film o monstrech? Tenhle film chtěl být více a je méně. Konec s tím kdo "ovládá" stvoření bycch vypustil uplně protože to bylo k smíchu. KAždopádně se jedná o průměrný film který je dost nudný a 50 minut(z 80 minut) se tam prakticky nic moc neděje. Film si naštěstí udržuje aspoň nějaká napětí, ale nedokáže každého uspokojit. Takže pokud vidět tak možná jen kvůli pěkné i když nehostiné přírodě nebo kvůli skvělému pinonovy. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pravda je taková, že pád auta nemusel být do tak hluboké rokle ( kvůli přežití ), ale pravda je taky, že kdyby nebyla tak hluboká, dalo by se z ní vylést. DIALOG : ELODIE ( Manon Tournier ) - Většinou je legrační, když se hádáte. Ale tohle mi leze na nervy. Co budeme kurva dělat !!!! GILDAS ( Dominique Piňon ) - Neříkej přede mnou kurva, děkuju. ELODIE - Nemáš zač. GILDAS - Do prdele !!!...... Příroda je ve filmu opravdu pěkná, i z toho mála, co je vidět. A film samotný ? Nakonec to vzalo docela zajímavý spád a nebyla nouze ani o překvapení. Jako hudební doprovod je k mání Bryan Tiler a jeho Godsend end Titles nebo Zachary. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Film je sice na odpad! či jednu hvězdu, ale já dávám ryze subjektivně hvězdy tři. Za zajímavou Elodii, která ve mě vzbudila pravěké primitivní pudy :-) Prehistorický Eduard Štorch jako sexuální štvanec. Jeho Kopčem a Veverčák živoří v alpských jeskyních a jsou na vymření, protože nemají do čeho píchnout (nikoli nudou, ale ohledně rozmnožování). Film úspěšně atakuje hranici „Tak blbé a debilní, až zábavné“ a několikrát ji i úspěšně dosáhne. Základní kostra příběhu je fajn (nese charakteristické znaky Homo Sapiens) a pokud by se chopil archeologické lopatky, režie a scenáristického pera nějaký zvrhlý švýcarský bastard (jako Michael Steiner ve své Pastýřově panence) mohly se v Alpách dít věci! Bohužel neděly. Krásná lokace a zajímavě úchylný nápad byly zabity blbou a slabomyslnou (jakou taky jinou u neandrtálců, že?) realizací. Škoda, že žádného z vesničanů, švýcarských horalů, nenapadlo oprášit jednu legendu a pro chudáky neukojené neandrtálce ušít a oživit dívku Sennentuntschi... To by se to pak rozmnožovalo! ()

boblig 

všechny recenze uživatele

Ultra "zábavná" a ultra pitomá podívaná, která postrádá logiku i napětí (což je u hororu dost podstatné) a která vyhlíží jakoby ji natočili dva francouzští Magnusci, kteří vytáhli z archivu opotřebované masky z filmu Boj o oheň a vyjeli si na výlet do Švajcu. Ale při natáčení v Alpách byla asi sranda, takže jeden bod. :-) ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě teda moc nebavilo. Docela zklamání. Nestrašidelnej, nekrvavej dá se říci dobrodružno-přírodovědnej film o partě lidí kterou naháněj pralidi kteří vypadají jako kdyby utekli z přírodopisného kabinetu. Čekal jsem něco úplně jiného a když připočítám ty nelogičnosti a postavy tak víc jak dvě hvězdy nedám. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Charlottu měla hrát původně Yolande Moreau, od projektu však odstoupila. Nahradila jí Sara Forestier, s níž zároveň došlo ke změně a z Charlotty se stala Nadia. (Terva)
  • Film měl premiéru dne 6. února 2009 na Evropském filmovém trhu v Německu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve švýcarských Alpách, v Lucembursku a Paříži. (Terva)

Reklama

Reklama