Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné zapadlé vesnici ve švýcarských Alpách se zničehonic roku 1975 objeví tajemná, uhrančivě krásná žena. Ujme se jí vesnický policista a snaží se zjistit, kdo neznámá němá žena je. Množí se dohady, že přišla z vysokých hor, kde osamělí pastevci dělají mnohdy nepředstavitelné věci, aby si opatřili ženskou společnost. Při tom vyjde na světlo to, co mělo zůstat utajeno. Do zdánlivě spokojeného světa vstoupí tragédie plná chtíče, šílenství a vražd. (Das Filmfest)

(více)

Recenze (64)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Podobných mysterióznych thillerov s hororovými prvkami nenájdete príliš veľa. Švajčiari natočili Sennentuntschi výnimočným spôsobom, ktorý si užijú najmä milovníci záhad, krásnej vysohorskej prírody či desivej atmosféry malej dedinky a všadeprítomného šialenstva. Minulosť sa miesi s prítomnosťou a až do záveru skutočne netušíte, ktorej z predstavených postáv skutočne dôverovať. Za mínusy filmu by som označil miestami priam komické konanie účinkujúcich, ktoré čas od času nemá žiadne racionálne vysvetlenie a možno až príliš zmätené vysvetlenie záverečnej pointy. Svoju teóriu síce mám, ale so stopercentnou istotou by som nedokázal označiť, kde sa začína pravda a končí lož. P.S. Oceňujem každý zahraničný pokus o odklon klišoidnej americkej hororovej produkcie. A tento je navyše z môjho pohľadu dostatočne vydarený. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pokud se poohlížíte po hororu, tak bych doporučoval zajít minimálně o dům dál. Nic takového zde na vás rozhodně nečeká. Nicméně, jedná se o překvapivě slušné švýcarské drámko. Nechybí ani nějaký ten perverzní fárář, ovcomrdi, vidláci a další pár typických obyvatel švýcarských Alp. Pohled na Alpy je příjemný i bez Alpy. Příběh má cosi do sebe. Divák je v neustálém napětí, kdypak se dostaví nějaká ta vraždička nebo jiná perverznost. Nebudu vás napínat, nedostaví se vůbec nic. Nicméně, děj si v relativní pohodě plyne a divák se příliš nenudí. Dokonce se konečně dozví, co se odehrává v podpalubí typického kostela. O vo tom to je. Lepší 3 kousky. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Kdyby se za mnou táhla jak smrad naprosto šukézní černovláska, co by se mi chtěla dostat do kalhotek a jako bonus by věčně držela hubu a reagovala agresivně na všechno a všechny okolo, byla bych štěstím bez sebe, zamkla bych se s ní doma a od rána do noci skotačila. Místní polda neni tak chytrej jako já a tak místo, aby panenku prznil tak chce pořád něco vyšetřovat a veškeré jasně dané nabídky k mrdu odmítá. To naopak vypečená dvojice v horách, s jedním retardem navíc jako bonus, ví zcela přesně co má dělat a tak si naše panenka zašoustá víc než jí je nakonec libo. No a jelikož je drobátko mstivá a kam čert nemůže, tam nastrčí kun...ženu, tak se jí celkem obstojně daří poštvat lidi proti sobě, bafnout tolik, až by z toho jedna potratila nebo se nadšeně vrhne do umění taxidermie. Nejlepší na tom je její bezelstnej pohled, jasně říkající, že na vycpávání lidí slámou není nic špatnýho a s úsměvem Vám k tomu nabídne kafe, co se naučila vařit. No nežrali by jste jí? Já jo, já chci pozvat na kafe a budu mrtvoly vycpávat klidně s ní, však je to celkem zábava na dlouhý večery, kdy zrovna blbne wifi. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Horor to síce nie je ani zďaleka, ale na švajčiarske pomery ide o výborný thriller s mysterióznym pohladením. Dej chytí hneď od začiatku, a aj keď som možno neskákal nadšením na stoličke, dokázal udržať moju pozornosť po celý čas. Páčilo sa mi, ako na konci všetko do seba krásne zapadlo, aj keď hlavný záporák sa dal tušiť už veľmi skoro. Vo filmoch s podobným námetom totiž býva vinník väčšinou stále ten istý :), ani tento film nie je v tomto smere odlišný. Na druhú stranu by som v niektorých miestach a scénach privítal viac napätia a svižnejšie tempo. Inak som celkom spokojný. 70/100 ()

helianto 

všechny recenze uživatele

“Nenávidět je mnohdy větší rozkoš než milovat“ – Aristophanés A krásná, tajemná pastýřova panenka nenávidí se skutečnou rozkoší a potěšením. Ten úsměv, s nímž dokončovala své dílo pomsty, … Čím menší rozkoš působili muži jí, tím s větší rozkoší se pak mstila ona jim … Velmi zajímavý snímek s pořádnou porcí mystiky, s nádhernou alpskou kulisou, podbarvený dokonalou hudbou. Challenge Tour – duben 2015 ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama