Reklama

Reklama

Snímek Cvokař představuje pestrou mozaiku hollywoodských postaviček: všechny tápou, všechny v tom velkém a zkaženém Městě andělů zkouší najít pravdu. Neurotický agent trpící obsedantně-kompulzivní poruchou, puberťačka neschopná vyrovnat se s matčinou smrtí a posedlá sledováním filmů, obstarožní herečka se svým nešťastným manželstvím i snaživý, ale Hollywoodem opomíjený mladý spisovatel... všichni mají jedno společné: psychiatra Henryho Cartera. Ironií osudu je, že Carter, na kterého se všichni s důvěrou obracejí, je z nich asi nejbezradnější. Tento prominentní cvokař s hvězdnou klientelou se ve skutečnosti není schopen vzpamatovat z nedávné osobní ztráty. Dny tráví pokuřováním trávy a přestává dbát na svůj zevnějšek. A co hůř - ztrácí veškerou dřívější víru ve svou schopnost pomoci pacientům. Střídavě tragický a škodolibě komický film Cvokař podává svědectví o síle mezilidských pout a připomíná, že nikdo z nás nemůže být sám. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

bolan 

všechny recenze uživatele

CHCI SE VRÁTIT NA SCÉNU A PÍCHAT. Zase jeden film u kterého jsem se výtečněně pobavil, aniž by byl skutečně veselý. Hlavně výbornými a vtipnými dialogy. Problém byl klasicky v jakémsi happyendu, kde se najednou charaktery lidí mávnutím kouzelného proutku promění a všichni žijou šťastně až na věky - nechápu jak to můžou vždycky takhle posrat. ()

leon_id 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemne dilko na sobotni vecer pokud nemate zajem o spolecnost (nebo se vam s nikym nechce delit o travu :) Film stoji na vybornem vykonu Spaceyho, ktery tu huli jeste vic jak v Americke krase a vyrovnava se tak s nelehkou zivotni situaci. Pribeh neni nijak vyjmecny a cely film me prijde dost sestrihany, vzhledem k poctu postav a jejich charakterum bych ocenil delsi stopaz. Musim ocenit vyber interieru a Pell James jako rozkosnou tehulku, ktera tu ma par velmi povedenych hlasek 3 a (1/2 hvezdy za pocet odpalenych jointu :) ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, myslel jsem si, že když Kev Spacey nesleze za hodinu a půl z plátna, je o zážitek postaráno. Bylo by, ale to by taky ten film musel nějak pobavit nebo dojmout, zkrátka něčím zaujmout. Čím méně minut zbývalo dokonce tím častěji jsem se díval na hodinky. V tomhle případě absolutně neuchvácen a naladěn do špatné nálady. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi dvěma a třemi hvězdičkami. Nakonec ale asi dám ty dvě. Přes to, že hlavní myšlenka s psychiatrem a pacienty mi přijde hodně dobrá - tak příběh stojí za houby. Vlastně tam ani pořádný příběh není - jen něco jako úseky naplácané dohromady a spojené příběhem, který by se dal vystihnout jednou větou. Tohle mi prostě moc nesedlo i když mi většinou pomalejší tempo u filmů nevadí. A ten konec - ten tam tedy taky moc neseděl. Takže 2,5 * za mě. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey v roli psychotického psychiatra, který kouří trávu, má problémy sám se sebou a ještě řeší své hollywoodské pacoše (na což odkazuje v původním názvu dvojsmyslná hříčka). Moderní způsob střípkovitého a mozaikového vyprávění rádoby ozvláštňuje tento snímek, který se tak strašně snaží tvářit jako psychologický nezávislý film, až selhává prakticky ve všem. Sledujeme osudy zhruba pěti lidí a jejich problémů, které se – jak nečekané! – v závěru střetnou. Jenže i přes pomalé tempo vyprávění nejsou postavy psychologicky do hloubky zpracované, jen mají povrchní feeling (zhulený neholený Kevin Spacey na dvorku přece vypadá trošku jako dr. House, ne?), ale o jejich životech se nedozvíme nic. Resp. zjistíme, jaký mají problém, ale v podstatě netušíme, z čeho vyvěrá, jestli měli nějaké problémy v rodině, takže je hrozně těžké s postavami jít. Nebo jim fandit. Osobně mi byly úplně putna. Vůbec jsem se nedozvěděl, jestli ti lidi mají rodiče, sourozence, příbuzné, koníčky a hobby, co je ovlivnilo v mládí - prostě ty základní kameny každého psychologického filmu, pokud chceme proniknout do nitra duše. Tady, je to zvláštní, většina klientů u cvokaře má jenom problémy se sexem, s ničím jiným. Zkrátka nemám tyhle "vyděračské" filmy rád - snaží se mě přesvědčovat celou dobu, jak jsou angažované a reflektují život, přitom jsou jen pozlaceným výkalem. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama