Reklama

Reklama

Několik osadníků na Divokém západě zmizelo záhadně ze svých domovů. Skupinka odvážlivců se je vydává hledat, přestože očekávají problémy s místními obyvateli. Brzy se ale ukáže, že nebezpečí číhá jinde... a všem jde o život! (oficiální text distributora)

Recenze (89)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jedenásteho augusta 1879 boli v Dakote zmasakrované dve rodiny osadníkov. Štyria ľudia boli surovo zabití a šesť žien a detí bolo unesených. Je silné podozrenie, že to spáchali indiáni. Skupina mužov sa ich vyberie hľadať do indiánskeho teritória. Chcú zachrániť zajatcov a pomstiť svojich druhov. Ich výprava sa však zmení na boj o vlastný život. V rozľahlej, divokej prérii na nich totiž číha omnoho väčšie nebezpečenstvo ako sú indiáni. Brúsia si na nich zuby zakopávači (The Burrowers). Americký film "Stopy zmiznutých" je kombináciou westernu a horroru. ** ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě celkem dobré to je. Posouvá se to poměrně pomalu, ale na rozdíl od jiných westernových hororů, co jsem nedávno viděl (The Wind, Kosti a skalp), tady ta atmosféra celkem funguje. Má to i zajímavý nápad (i s trochu originálními příšerami), dobře se na to dívá, příběh mě dokázal zaujmout a sice tam jsou zbytečné scény, ale jinak to funguje překvapivě dobře. Akorát se to celé dalo daleko líp promyslet, protože takhle to stojí jen na postupného odkrývání toho, o co jde a to je odhaleno až po hodině filmu... Taky ten konec mi přišel strašně uspěchaný. Ale jinak celkem dobrá práce, ani bych to nezařadil do kategorie "neurazí, nenadchne", navzdory mému hodnocení, ale on si ten film podle mě víc prostě nezaslouží. 3* ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

NOTE (7.3.2009) - na DEAD BIRDS to napriek časovej súvzťažnosti a vonkajšej podobnosti nemá a ako už spomenul J*A*S*M monštrá nie sú príliš pôsobivé a trpia zlým CGI. Napriek tomu, pozerateľné a napínavé. K deju: partička dobrodruhov je na pozadí doznievajúcej vojny (Juh proti Severu) konfrontovaná s neznámymi tvormi, ktorí vyliezajú spod zeme a lovia ľudí ... (8.3.2009) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fajný western-horor. Jediná škoda je, že mu chýba trochu viac originálneho poňatia - či už sa to týka réžie alebo napr. dialógov v scenári (ako to bolo pri BONE TOMAHAWK). Ale postavy sa chovajú uveriteľne (konečne žiadne zbytočné emotívne výlevy!). Veľmi dobre funguje hlavne indiánsky príbeh na pozadí a vôbec nevadí, že film občas vyslovene cituje (na prvý pohľad) podobných Fordových STOPÁROV... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že je to většinu času taková nehorázná nuda, protože z toho jinak mohl být velice povedený film. Takhle je to jen další v minulosti se odehrávající horor, u něhož jsem málem usnul. Stav vědomí mi udržela pouze zvědavost. Chtěl jsem samozřejmě vidět ta monstra v celé své kráse. Jejich vzhled je jednoznačně povedený, bohužel rozpohybovaná působí už o poznání hůře. No ale i tak jsou The Burrowers každopádně o pomyslný stupínek lepší než nedávný Red Sands. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku po dobu 22 dní. (Corpsegrinder)
  • Vzhled monster se upravoval a měnil po dobu 3 let. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama