Reklama

Reklama

Strašidelné Vánoce

Trailer

Obsahy(1)

Frank Cross není dobrý člověk. Je to bezcharakterní elitář, který nemá rád Vánoce. Vánoční pohoda v něm vyvolává dávivý komplex a představa bodrého Santy Clause se mu hnusí více než modelka s chlupatýma nohama. Je to prostě parchant, který bude muset dojít ke své nápravě. A kdy jindy než o vánocích. Ono totiž na pravdě: "Čím člověk zachází, tím taky schází." něco je. Vítejte tedy ve filmu na téma: Jak parchant díky vánočním duchům k nápravě došel. A nebojte se. I přes zmíněné duchy se nebudete bát, ale bavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

misterz 

všechny recenze uživatele

Všetko tu stojí na famóznom B. Murray, ktorý si tu strihol postavičku mizantropického držgroša Franka Crossa a bol jednoducho famózny... Príbeh podľa Dickensovej Vianočnej koledy v modernejšom šate a so špecifickým humorom, ktorý na mňa účinkoval hlavne zo začiatku. Potom to celé upadlo do šedivého priemeru, pričom koniec už zaváňal fraškovitosťou, čo moc nemusím. Priemer. 60/100 ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Tak skvěle našlápnutý a zábavný film totálně zabít klišoidním patetickým závěrem, to se jen tak nevidí. A je to velká škoda, protože Bill Murray si svoji postavu pěknýho hajzla Franka Crosse užívá od A až do Z. Neřikám, že tomu happy end nutně musel uškodit, ale tohle bylo fakt moc, moc, moc...bohužel tím hodnocení jde minimálně o 1,5 hvězdy dolů. (HD, orig.) ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Jediné čo mi naozaj sadlo bol Bill Murray (ajkeď aj on občas prehrával) a 80's praktické efekty, hlavne pri scénach s duchmi. Inak som ani poriadne nechcel veriť že film točil Richard Donner. Humor ma nebavil vôbec, väčšina vtipov je sílenych, vianočné kúzlo nulové a prerod zlého človeka na dobráka málo uveritelný, až by som povedal zrýchlený. Tesne pred záverom mi hlavná postava ešte stále prišla ako bezcharakterný strýko držgroš a zrazu strih, otočka o 180 stupňov. Na Vianočnej kolede mám najradšej záver, tu na mňa nefungoval vôbec. Nevidel som všetky filmové adaptácie, no táto je v mojich očiach jedna z najslabších. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Moderní variace na Dickensovu klasiku začíná velice nadějně a zpočátku jde o kreativní a neotřelou zábavu, ovšem okolo poloviny stopáže se to zlomí a jako by došly dobré nápady i dobrý vkus a kvalita jde sešupem dolů. Leccos zachrání jako vždy spolehlivý Bill Murray, ale ani on není tak geniální, aby pomohl filmu posunout se více do nadprůměru. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

vianočné komédie sú zvláštny žáner, väčšinou sú to presladené, romantické a patetické záležitosti - táto je aj vďaka dokonalému Billovi Murrayovi a skvelému scenáru plnému vtipných hlášok a podarených gagov a scénok svetlejšou výnimkou. Bavil som sa neskutočne dobre. Prvá polhodinka bola totálne bez chyby. Potom to nabralo miernejší rozmer, ale Bill to stále odľahčoval a posúval do príjemne komickej roviny. Až záver, ktorý sa do poslednej chvíle držal ale napokon skĺzol do štandardnej americkej happyend predstavy šťastného a dokonalého sveta strháva piatu hviezdičku tejto inak fakt milej modernej verzie klasického príbehu o duchoch Vianoc. Po Sám doma a Bad Santa tento film uzatvára moju NAJ trojku vianočných komédií. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Richard Donner sa objaví na konci filmu ako pracovník v kontrolnej miestnosti. Rovnakú úlohu si zahral aj Donnerov bratranec Steve Kahan. (m.a.t.o.)
  • Sam Kinison bol zvažovaný do úlohy Eliota Loudermilka. Nakoniec ju získal Bobcat Goldthwait, ktorého doporučil Bill Murray. (m.a.t.o.)
  • Hlavný kameraman Conrad L. Hall bol vyhodený päť dní pred začiatkom natáčania. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama