Reklama

Reklama

Zamrzlá řeka

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj se odehrává v období těsně před Vánocemi v rezervaci Mohawků, poblíž nepříliš známého hraničního přechodu, spojujícího státy New York a Québec. Převádění nelegálních, převážně asijských imigrantů přes zamrzlou řeku St. Lawrence představuje možnost snadného zisku peněz a ta je až příliš lákavá pro ty, kteří si legální cestou dokážou vydělat byť jen minimální prostředky. Dvě ženy - běloška Ray a indiánka Lila, obě svobodné matky, nacházející se v zoufalé životní situaci - jsou vtaženy do světa obchodování s lidmi a nakonec neuniknou spravedlnosti. (pee-jay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Courtney Hunt .. Sice na hranici televizní lacinosti, ale výborný scénář, promrzlé prostředí Kanadsko-Americké hranice, civilní atmosféra a tahoun v podobě Melissi Leo dělají své. ___ Přesně takový malý film, jaký se točí pro festivalová publika. Scénář se silným příběhem a civilní, chladně syrové podání bez vizuálního přikrášlení. 75%. ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

Už se pro mě v podstatě stává pravidlem, že pokud mám k filmu jistá očekávání, tak jsem zklamaná a naopak - jako u Frozen River. Příběh byl realistický, natočen stylem, který mi k filmu sedl. Z hlavní hrdinky v podání Melissy Leo jsem nespustila oči a všechny její problémy prožívala s ní. Vedle ostatních hereček nominovaných na Oscara nemá šanci uspět, nicméně svoji úlohu zvládla na jedničku. ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Drama o finanční tísni jedné rodiny a o nezvyklém řešení celé situace. Vidina snadno získaných peněz v nouzi je natolik lákavá a vyhrocená, že jí Ray, matka starající se o dvě děti, snadno podlehne. Všichni ale moc dobře známé přísloví: "Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne." a co se nevyhnutelně musí stát, se také stane. Nato se však hned váže další, tentokrát již pozitivnější rčení: "V nouzi potkáš přítele." Tohle je jeden z příběhů o nedostatku zdrojů dvou matek rozdílné národnosti, které se rozhodnou podniknout vše, co je třeba, aby se postarali o svou rodinu. Realistické pojetí spolu s TV kamerou je pro tento film možná vhodně zvolené, u mě ne zrovna oblíbené, ale nemohu říct, že by mi to vyloženě vadilo. Námět je to také celkem zajímavý, ale nemyslím, že by byl v tomto snímku zpracován dostatečně. (6/10) ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Syrové a nepříjemné drama z prostředí rodiny na pokraji bídy a s vidinou zisku peněž z nelegálního převážení imigrantů přes hranice. Film je zvládnutý dobře po všech stránkách a herecké výkony jsou nadprůměrné (i když nominace na Oscara pro Melissu Leo moc nechápu). Oceňuji, že film i v dramatických momentech (které by mohli svádět k emocionálnímu ždímání) zůstává ledově chladný a odtažitý. Ale možná by neškodilo trochu více originality a méně předvídatelný scénář, pak by z Frozen River byl opravdu skvělý film a ne jen festivalový hit, na který se brzy zapomene. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte love a nejste zrovna krasava, tak si kupte ojetý truck a pašujte pingpongáče osamělou indiánskou rezervací, kde sněhu rozhodně není pomálu. Problém nastane v okamžiku, kdy zapadnete v pangejtu a kanadská jízdní policie (samozřejmě na koních) vás nepohostí javorových sirupem s horkou šunkou, nýbrž pobytem v cele předběžného zadržení. Ponaučení? Nebydlet v kraji permanentního permafrostu. 70 % Celosvětový příjem k 8. 8. 2019: $5,414,283, což je 5,41 násobek rozpočtu ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v amerických lokalitách New York, Plattsburgh a na obou stranách St. Lawrence River na hranicích z Kanadou. (Terva)
  • Společnost Sony Pictures Classic zaplatila 500 000 amerických dolarů za právo distribuovat film v Severní Americe. (Terva)
  • V úvodu filmu přijede kamion a na silnici není žádný sníh. Poté chlapec hází sněhovou kouli, po níž zůstane stopa ve sněhu, avšak když kamion odjíždí, sníh opět mizí. (Terva)

Reklama

Reklama