Reklama

Reklama

Zamrzlá řeka

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj se odehrává v období těsně před Vánocemi v rezervaci Mohawků, poblíž nepříliš známého hraničního přechodu, spojujícího státy New York a Québec. Převádění nelegálních, převážně asijských imigrantů přes zamrzlou řeku St. Lawrence představuje možnost snadného zisku peněz a ta je až příliš lákavá pro ty, kteří si legální cestou dokážou vydělat byť jen minimální prostředky. Dvě ženy - běloška Ray a indiánka Lila, obě svobodné matky, nacházející se v zoufalé životní situaci - jsou vtaženy do světa obchodování s lidmi a nakonec neuniknou spravedlnosti. (pee-jay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Karush 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že je to prvý film režisérky, tak predviedla celkom dobrú prácu. Vôbec to nie je bezchybný film, ale dobre stvárňuje spoločenské rozdiely. Aj dve hlavné hrdinky odviedli dobrú prácu, predovšetkým Melissa Leo v úlohe zúfalej beznádejnej matky. Celkovo je to rozhodne pozitívny film, na zamyslenie o citlivej, spoločenskej téme s menšími chybami a nudnými pásažami. Podobný film: Bubble. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Syrové a nepříjemné drama z prostředí rodiny na pokraji bídy a s vidinou zisku peněž z nelegálního převážení imigrantů přes hranice. Film je zvládnutý dobře po všech stránkách a herecké výkony jsou nadprůměrné (i když nominace na Oscara pro Melissu Leo moc nechápu). Oceňuji, že film i v dramatických momentech (které by mohli svádět k emocionálnímu ždímání) zůstává ledově chladný a odtažitý. Ale možná by neškodilo trochu více originality a méně předvídatelný scénář, pak by z Frozen River byl opravdu skvělý film a ne jen festivalový hit, na který se brzy zapomene. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Další ze superrealistických filmů ze života, kterým jejich realistické pojetí brání v pořádném dějovém rozletu. Nápad zajímavý, ale přestože ve filmu je plno silných momentů (dítě v tašce), nejsou podle mě správně vygradovány. Přestože příběh i herci jsou nezpochybnitelní, celkově je děj dost špatně vyprávěn. Nebo spíš průměrně. Neustálá snaha o obyčejnost a uvěřitelnost z tohohle filmu dělá právě to. Uvěřitelný, ale obyčejný film. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nádherné a působivé drama. Zajímavá Melissa Leo. Ocenění: Oscar '08 - nominace: hlavní herečka (M. Leo), původní scénář American Indian Film Festival - vedlejší herečka (M. Upham) Central Ohio Film Critics Association - herečka (M. Leo) Florida Film Critics Circle Awards - herečka (M. Leo) Geneva Cinéma Tout Ecran - cena FIPRESCI FF Hamburg - cena kritiky za film Marrakech International Film Festival - herečka (M. Leo) New York Film Critics Circle Awards - nejlepší první film San Sebastián International Film Festival - cena SIGNIS, herečka (M. Leo) FF Stockholm - film FF Sundance - drama. Scénář: Courtney Hunt Kamera: Reed Morano Hudba: Peter Golub a Shahzad Ismaily. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Courtney Hunt .. Sice na hranici televizní lacinosti, ale výborný scénář, promrzlé prostředí Kanadsko-Americké hranice, civilní atmosféra a tahoun v podobě Melissi Leo dělají své. ___ Přesně takový malý film, jaký se točí pro festivalová publika. Scénář se silným příběhem a civilní, chladně syrové podání bez vizuálního přikrášlení. 75%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Snímek měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance v roce 2008. (Terva)
  • Společnost Sony Pictures Classic zaplatila 500 000 amerických dolarů za právo distribuovat film v Severní Americe. (Terva)
  • V úvodu filmu přijede kamion a na silnici není žádný sníh. Poté chlapec hází sněhovou kouli, po níž zůstane stopa ve sněhu, avšak když kamion odjíždí, sníh opět mizí. (Terva)

Reklama

Reklama