Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dřívější skvělý režisér, nynější neúnavný producent rychlých, bezmozkových akčňáků Luc Besson před lety s režisérem Pierrem Morelem přinesl slušný akční snímek, který oproti jiným prostoduchým mlátičkám přinesl osvěžení v podobě parkourových vychytávek (pro nezasvěcené se jedná o sport ve kterém se efektivně zdolávají všemožné (převážně městské) překážky). Film měl slušný úspěch a proto bylo pokračování nevyhnutelné. Tentokrát má ústřední dvojice podobný problém jako v předchozím díle a opět musí zachránit v názvu zmíněný okrsek před zničením. Rozhodně jsem nečekal zázraky ale samotného mě překvapilo, že i když se ve filmu pořád něco děje, akce a vůbec všeho je více dost, hodně jsem se nudil a už teď tři minuty po shlédnutí mě nenapadá část, která by mě jakkoliv výrazně zaujala nebo snad dokonce strhla a nezachrání to ani fakt, že Belle umí dobře skákat a Raffaelli kopat. Ultimátní slabota. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v poslední době různé úlety, při nichž se o inteligenčním kvocientu tvůrců dalo odůvodněně pochybovat, ale snad nic nebylo tak sterilní, prefabrikované, tupé a blbé, jako nejnovější výtvor Bessonovy továrny na cool-filmečky pro teenagery. Nemám žádný problém s filmy, které vypráví příběh jako akční počítačová hra - tedy velmi zjednudušeně, bez snahy o realistické chování postav, a jen o přestávkách mezi lavinou a(tra)kcí a nevadí mi ani do strhání těla omílané zápletky, ale to jen pod tou podmínkou, že se jednoduchost takového filmu nemění v urážlivou primitivnost a že dokáže nabídnout i nějaké koření navíc. Tyto podmínky splňují například první dva díly Kurýra a koneckonců i první Okrsek 13, zdaleka však ne jeho pokračování. "Děj" variuje první díl a aby se neřeklo, že je to úplně stejné, přihazuje do kotle ještě paralely se současnými společenskými a politickými problémy. Že jsou ony narážky daleko za hranicí trapnosti neřeší. Zapomeňte, že by něco zachraňovaly akční scény, jsou úplně průměrné a suché. A jako by nestačilo, že choreografie kontaktních soubojů nesahá kurýrovským kouskům ani po kotníky, nenajdete ve filmu prakticky žádnou pořádnou parkourovou frajeřinku... Pro akční výplach roku si prosím stoupněte do jiné fronty, tady se prodává šidítko pro drsný týpky z třetí bé.... ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

podle mě,vrchol moderní francouzké kinematografie.naprosto neskutečný a dech beroucí akční kreace,v čele se dvěma nejlepšíma představitelema parkuru na světě,zasazený do vynikajícího prostředí pařižské budoucnosti,rozkládajícího se 13tého okrsku,doplněný o vynikající francouzký hipec.zatím co v jedničce si to všechno teprve zkoušely,tak do dvojky vletěly naplno a se vší parádou.málokdy se stane,že druhý díl přebije ten první,u okrsku 13 se to povedlo takovym hřebikem,že by rozmrd i přehradu.bravo!opravdu ultimátní podívaná: ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Málo akce, moc keců a zbytečná snaha o rozvíjení zápletky a příběhu, protože to je za prvé dost debilní a za druhý to brzdí celej film, pořádně se to v podstatě rozjede zhruba až v poslední třetině, kdy většinu akce řídí Cyril Raffaelli a párkrát tam někoho solidně roztříská za podpory svižný hudby, ale je toho zatraceně málo, vedle toho jeho parťák z jedničky David Belle nepředvede pro jistotu nic a zmůže se jen na pár hopsand, který vzdáleně připomínaj Parkour, ale spíš to je většinou jen dynamicky natočenej běh a žádný akrobatický kruťárny, ani skoky se nekonaj a víc toho nepředvede, což je teda docela trapas, když člověk ví co David Belle umí. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Mazal tov! Je smutný, že Francie bude mít v budoucnu prezidenta, který neumí vystupovat na veřejnosti a nechává si radit od člověka, jehož pytle pod očima dokazují, kam až může zajít workoholismus. To mě štvalo, protože rozhodnout o osudu 13 Okrsku bez vlastní iniciativy je fakt trapný, ale jelikož v tomhle filmu zabijí slečna svým copem, je naopak trapný se tomu divit. Ale protože jde o relax, není Okrsek zas až tak marný. Navíc David Belle je borec a zvládnul by předběhnout i Usaina Bolta. Pokud něco filmu sráží body, pak je to neidentifikovatelná hudba. Indické hip-hop tracky se spíš hodí do moderní čajovny a ne do akčního filmu. Naneštěstí se nad tím nebudete dlouho zaobírat. Parkour je znovu na scéně. To ty chlapy fakt nebolí kotníky? Tssss... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)
  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)
  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)

Reklama

Reklama