Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Skupinka lovců odměn pronásleduje nejnebezpečnější zločince galaxie. Ráda zachrání svět... pokud jí někdo dobře zaplatí. (Netflix)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (68)

HAL 

všechny recenze uživatele

Anime jsem viděl před lety - a tohle mě nijak neurazilo. Naopak bavil jsem se místy velmi a dal bych si s touhle trojkou hned víc, což mě až překvapilo protože ukázky mě spíš odrazovaly. Je vidět že autoři neměli moc velký budget a museli ho maskovat kreativitou, ale taky je vidět že mají tu látku rádi a snažili se ji vystihnout. A bez kompromisů, poslední seriál co jsem viděl že si takhle nebere servítky byla snad první řada Altered Carbon.  Za to jsem mnohem radši než díla s epickým rozpočtem co naturel svých předloh jenom znásilňují (dívám se na tebe Nadace). Fakt je škoda že seriál má jen deset dílů (anime 26 + film). Nejzábavnější momenty jsou ty kdy jen tak chillují na lodi, přátelsky se hádají a plní random bounty hunter zakázky - blíž k další Firefly už se asi nedostanem - ale s tím jak je málo času se musí hlavně v druhé půlce už hodně věnovat hlavnímu příběhu (klasický noir), a to je trochu větší nuda. Čemuž moc nepomáhá ani to že hlavní femme fatale je imho docela nehezká. 8/10 ()

WaraiOtoko 

všechny recenze uživatele

Tak budu asi trochu kontroverzní, ale prostě mám pocit, že největším problémem nové adaptace Bebopa je nostalgická vzpomínka fanoušků. Což říkám jako samotný fanoušek originálu, ale možná na rozdíl od nich jsem nezapomněl jak mě seriál v prvních epizodách spíš nudil a místy přišel až trapný, takzvaně mě „chytil“ až svou pátou epizodou a scénou v kostele. Schválně jsem se podíval na několik prvních dílů znovu a ano opravdu si myslím, že scénáristé nějak zvlášť neublížili originálu změnami v podobě způsobu jakým se hlavní postavy představí do děje, stejně tak jejich charakteristika a  „charisma“ se až na Viciouse (a možná postavy Feye, pořád nechápu jaký smysl měla ta lesbická scéna) podařilo zachovat, stejně tak jsem kvitoval s povděkem rozvedení hlavní dějové linky, která nepůsobí tak odstřiženě od vedlejších příběhů, které mi přišly zpracované poměrně věrně originálům na rozdíl od hlavní linky, kde jsem měl největší problém s postavou Viciouse, který na mě v původní sérii skutečně působil děsivě a vzbuzoval respekt, zde je jeho postava mnohem více rozvedena do podoby uplakánka co má „daddy issue“ naopak zrada Julie mi přišla jako dobrý nápad, vzhledem k tomu, že na mě od začátku její postava beztak působila velice nesympaticky. Byl jsem také příjemně překvapen vizuálními efekty a celkově setting světa na mě působil filmově, co mě ale nakonec zklamalo bylo něco co jsem předpokládal nejméně a sice soundtrack, byť ho dělala má oblíbenkyně Jóko Kanno, opět jsem si potvrdil, že Watanabe (režisér předlohy) možná není nejlepší režisér, ale rozhodně ví jak pracovat se soundtrackem a zejména s ním nešetří! Zde jsem v mnoha scénách jsem měl problém hudbu vůbec slyšet přes efekty, jelikož se režisér pravděpodobně řídil dle mého hloupým dogmatem, že dobrý soundtrack je takový, který scény jen podkresluje a neruší. Takže nakonec mi z toho vychází 3 hvězdy, což sice znamená, že bych se byl býval raději věnoval něčemu jinému, ovšem tady je to spíš dáno tím, že oprati originálu toho seriál zase nic tak moc nového či lepšího nepředvede a kdybych seriály viděl v obráceném pořadí, možná by i mé hodnocení bylo převrácené. ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Vezmu (resp. minimálně se pokusím) to zprvu z nezasvěceného a objektivního pohledu a po značně nepřesvědčivých úvodních trajlerech, ze kterých nejednomu anime fandovi běhal mráz po zádech, z toho hraný Bebop vytančil slušně. Na hlavní trojici se dá relativně snadno zvyknout, dialogy mají ten správný mix vtipu a šarmu, herecky to hlavně od Choa a Shakira je nadprůměrný, povedená stylizace a vesmírné kulisy jsou atraktivní a hudba je doslova sexy (že se divíme, když si přizvali zpět legendární Yoko Kanno!). Děj si často najde čas na odlehčenější části a jak jsem se bál, že akce by mohla pokulhávat (vadily mi momentky, kdy to na vteřinu-dvě stopli), byl jsem spokojen i na této frontě. Co mi naopak nevyhovovalo, byla otravně všitá linka Syndikátu do každého dílu, která mě ukrutně nebavila. Zde bylo znát, že když se takto autoři rozhodli, chtě nechtě už se nemůžou opřít o předlohu a musí začít vymýšlet něco svého, což jim zrovna dvakrát dobře nešlo. Když tímhle slowfoxem se dostanu ke srovnávání s kultovní anime předlohou, začnou nedostatky v adaptaci vyplavávat na povrch. Dokážu snadno přeskočit detaily typu, že Spike by měl být hrán někým o dost mladším a Faye je zábavnější v podobě neurotické femme fatale. Líbila se mi víc původní epizodovost, větší uvolněnost a bezstarostnost děje a postav na onom kresleném plátně; bylo to celé víc zabalené do cool hávu a vtipy se valily s kadencí kulometu oproti místy křečovité nervozitě této show. Nejhorší jsou ovšem záporáci, protože celý ten ansámbl kolem mamlasoidního a ufňukaného Viciouse je katastrofální oproti onu chladnému a kalkulovanému zabijákovi z předlohy. Vše dorazil odporně neuctivý a překombinovaný závěr, nesmyslně mutující postavy do sfér mého osobního nepřijatelna. Vůbec nechci vědět, kam by hraný seriál mohl pokračovat, protože už z toho začaly prosakovat nedospělé kličky nechvalné síly přátelství a lámou tím předešlé standardizované chování postav. Nicméně nejde popřít, že tato série našla solidní kompromis respektu k předloze a vlastní kreativity, aby nabídla ucházející zábavu, kterou mezi adaptacemi anime vzácně nalezneme. 3* ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Asi takhle – je to mnohem menší průšvih, než jsem původně čekal. Stylizaci se podařilo trefit, hudba je super a některé postavy jsem docela poznával. Atmosféra je ale trošku jinde, začátek ještě jakž tak dobrý, některé díly uprostřed i docela fajn, ale hlavně ke konci mi tam chybí ta sympatická uvolněnost, kterou zde střídá snaha o přehnané drama ve stylu mafiánské Hry o Trůny. Navíc jsem některé postavy vůbec nepoznával v porovnání s předlohou a v určitých důležitých aspektech mi přišly skoro jako někdo úplně jiný, než jak jsem je znal z anime (hlavně Julia, Vicious...). Co se akce týká, někdy jsem byl spokojený, jindy si zase říkal, že některé údery a pohyby, které si můžete dovolit v anime, do živého provedení, tak aby to vypadalo dobře, asi prostě převést nejde. Co je ale horší, tak díky všem těm dramatům a snaze o nějakou rádoby originálnější a komplikovanější dějovou linku v závěru se spíš děsím toho o čem by mohla být druhá sezóna a jak moc daleko od stylu předlohy bychom se v ní tentokrát mohli dostat, a to není zrovna dobrá věc… Má to aspekty, které se mi líbily a věci, které mi neseděli, ale neštvalo mě to, neuráželo, ovšem kromě pár momentů a několika málo silnějších dílů jsem si to vlastně ani nijak extra silně neužil. 5,5/10 ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Adaptacia trpi akousi dichotomiou, ked na jednu stranu je bohata na hromadu vacsich ci mensich detailov, ktore ocenia znalci predlohy, na stranu druhu ale miestami posobi chudobne a odflaknuto a s pribehovymi zmenami tam, kde ich nebolo treba a casto diktovanymi rozpoctom. Narabanie s nim budi nevyvazeny dojem a napriklad Firefly dokazal byt vo vizualnom vyobrazeni svojho sveta konzistentnejsi i napriek financnym limitom. Soundtrack je opat kategoria sama o sebe a hudbe jedinej sa da dat plny pocet bez vyhrad, kedze sa on postarali i tentokrat SEATBELTS. Dynamika bojovych scen trpi turnbase syndromom, ked na seba obcas vsetci uprostred boja na sekundu zazeraju, aby niekto vyplul hlasku. To uplne zabija flow a posobi to priam hrackarsky. Akcni reziseri asi prave boli vybookovani Paramountom a HBO. Nie som fanusik silenej LGBTI agitacie v masmediach ale tentokrat sa musim postavit na obranu tvorcov pred bigotmi, pretoze uz samotne 23rocne anime malo svoje nonbinary a gay postavy a teda nie je to tentoraz ziadna silena tlacenka. Co sa ustredneho osadenstva tyka, tak ked je najvernejsie stvarnenou postvou corgi Ein, Faye ide kompletne mimo misu a Ed chyba az do konca, tak mate problem uz pred prvou klapkou. Na Spikea a Jeta nech si spravi kazdy svoj nazor. Novak s Johnsonom si neraz uplatnuju dramatic license kvoli sequelu a fanusikovia budu kvoli tomu vrcat, ale z tohto pohladu to je omnoho mensi pruser, nez Goyerova Foundation, ktora priam hranici s herezou. Netflix mohol radsej vrazit prachy do anime spinoffu s povodnymi tvorcami, nez v mnohych smeroch limitovaneho live action remaku a mal sancu na uspech. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně z minulosti, kdy Jet (Mustafa Shakir) nahání Udaie (Matthias Luafutu), je možno vidět český skútr CZ 175/501 „prase“. (UncleMorty)

Související novinky

Cowboy Bebop se zdrží

Cowboy Bebop se zdrží

19.10.2019

Herec John Cho (Star Trek) byl vážně zraněn na place chystaného seriálu Cowboy Bebop od Netflixu. Cho si poranil koleno a vzhledem k tomu, že má v hrané adaptaci slavného anime hlavní roli, musí se… (více)

Cowboy Bebop našel hlavního hrdinu

Cowboy Bebop našel hlavního hrdinu

05.04.2019

Hlavní roli Spikea Spiegela v chystané hrané adaptaci anime Cowboy Bebop nakonec ztvární herec John Cho (Star Trek, Pátrání). Desetidílný seriál produkčně zaštítí Netflix a kromě výše zmíněného herce… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Reklama

Reklama