Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční komedie, ve které agent CIA zjistí, že být špiónem je vlastně jen legrace v porovnání s úkolem pohlídat tři děti. Zasloužilý tajný agent s tváří hvězdy kung-fu filmů Jackie Chana má před sebou další z řady životu nebezpečných misí, při níž musí využít všech svých schopností tvrdého výcviku - musí zvládnout ohlídat tři děti své přítelkyně, aby měl šanci na odměnu v podobě jejího ANO. Nikdy si nechtěl brát práci domů, ale jedno z dětí omylem stáhne z jeho počítače supertajná data, která z domu udělají cíl odvěkého nepřítele z řad ruských teroristů. I bez toho to bylo o život, ale teď nastává opravdový blázinec... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (239)

otík 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan se tímto filmem pomalu loučí s Amerikou a jeho rozlučka, alespoň dle mého osobního názoru, dopadla VELMI dobře. Ano, lze napsat, že to byla zbytečně kýčovitá moralitka s pár dobrými bojovými scénami, ale to by bylo hodně laciné. V rámci žánru rodinné komedie s akční hvězdou hlídající malé spratky však je tento snímek jedním z těch nejlepších. Zatímco Arnieho Policajt ze školky je dnes klasikou, The Rockova Zuběnka i Plán hry už byly pouze solidní a Dieslův Dudlíkátor (nebo chcete-li Ochránce) či Hulkův Pan chůva byly vyložený průser. Jackie stojí tak někde mezi. Jeho film je zábavný, i ve svém věku ukazuje (pomocí lan) svou gymnastiku a dobrou kondičku, některé bojové scény (a není jich málo!) jsou opravdu dobré. Na druhou stranu těch moralitních řečí je zde opravdu hodně a chování dětí spíše nevěřitelné. Čím ale tento film u mně zabodoval byla báječná atmosféra plná humoru, radosti z filmu a pohody. Kromě uvolněného a na rozdíl od čínských vážných rolí velmi úsměvného Chana k tomu přispěla i výtečná hudba Davida Newmana. Jackie, díky ti za tvé americké filmy a i když ne vždy to bylo ono, toto je dobrá tečka za tím tvým případem. Hudba: David Newman PS: oproti oběma posledním Křižovatkám smrti je tohle hotový poklad ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mě se komedie rozhodně líbila. Sice to působí i jako bláznivé rodinné drama, ale co je na tom špatně ? Zásadně nic velkého. Jackie Chan zde předvádí dost kousků, i kaskadérských, párkrát se dost pere, ale film je hodně i o komedii. Je to typ střeštěné komedie, to jo, ale mě to sedlo. Záporáci, no ani nemůžu říct, že jsou trapný, nejde z nich vůbec strach, ale aspon se člověk zasměje. Akorát hudba se mi místy nelíbila, že to připomnělo znělku Bonda a to nemám rád, když někdo něco paroduje, ale to je jen jedna chyba. Celkově film hodnotím na dobrých 80% = **** ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jackiemu už je 56 let a jak jsem někde četl tak postupně bude víc a víc ustupovat ze scény. Možná se do budoucna přesune na režisérské křeslo. Doufám, že o něho film nepřijde uplně. Tohle hodně vysvětluje jak film dopadl. Chůva v akci si nehraje na nic než čím je. Je to oddychová rodinná komedie hlavně pro dětské publikum. Ve filmu se nenadává,neteče krev (snad jen jedna kapka), bitky nejsou brutální a vše to má tzv. USA FAMILY LOOK. Na filmu mi však vadily 2 věci. Jako dospělého mě ty 3 děti neskutečně otravovaly. Ta druhá věc je pak viditelná i ze satelitu na oběžné dráze. Chůva v akci nevlastní inteligentní scénář a není zrovna výkvětem toho nejlepšího na poli filmu (ruský tým záporáků přehravá jak to jen jde). Na druhou stranu Jackie stvořil v USA daleko horší patvary viz. v úvodu scéna z TUXEDO. Nakonec už v začátku je pěkná akční scéna. Osobně se nejvíce bojím remaku Karate Kida, který dle traileru už dopředu vypadá jako neskutečná blbost. Pokud bych si měl v nabídce kin nyní vybrat kam s rodinou klidně bych je vzal na Chůvu v akci. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak takhle neoriginální snímek jsem neviděla už hodně dlouho. "Chůva v akci" je další film z předlouhé řady rodinných komedií, ve kterém se musí jeden tajný agent postavit nejen (mírně natvrdlým) ruským zlosynům, ale také partě rozmazlených spratků... Sympatický kukuč Jackieho Chana (a jeho úžasné bojové umění proložené trefnými hláškami) dokáže vylepšit i ten sebedebilnější film a k něčemu podobnému dochází i zde. No, vlastně až na to, že akční scény stojí za prd a o těch několik málo vtipných momentů se starají Rusové (scény s oblečením)... Dávám silné dvě a chci další TENKRÁT NA VÝCHODĚ!!!:-( ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale mě to překvapivě dost bavilo. Asi proto, že jsem očekával další srajdu typu "akční hrdina si musí vydělat na nájem, tak musí v jednom filmu hlídat děti". Z této kategorie jde ovšem o film velmi snesitelný, přece jenom nemusel Jackie klesnout tak hluboko jako Diesel nebo Hulk Hogan (i když ten je v háji pernamentně). Titulková scéna sestříhaná z Jackieho předchozích filmů je sice wtf, pak už je to ale celkem příjemná zábava pro celou rodinou se snesitelnými dětmi a opět nápaditou choreografií.50% ()

Galerie (121)

Zajímavosti (4)

  • Jackie Chan o scénáři k filmu řekl: „Scénář má trochu ze všeho. Akce, komedie, romantika, dobrodružství, no prostě všechno.“ (ČSFD)
  • Natáčení začalo na konci října 2008 v Rio Rancho v Novém Mexiku a bylo dokončeno na konci prosince 2008. (ČSFD)
  • George Lopez vysvětlil důvod, proč chtěl natočit tento film. Řekl pouze dvě slova: „Jackie Chan.“ (ČSFD)

Související novinky

Bombastické návraty asijských ikon

Bombastické návraty asijských ikon

23.10.2009

Konkrétně do Šaolinu a k obouruční střelbě, aneb nové projekty Jackieho Chana a Chowa Yun-Fata. Jackie minulý týden rozčílil své fanoušky trailerem k rodinné břečce Špeh od vedle, a aby je uklidnil,… (více)

Reklama

Reklama