Reklama

Reklama

Liv a Emma jsou nejlepší kamarádky, jež si nemohou být blíž a zároveň nemohou být víc rozdílné. Liv jako úspěšná právnička ví, co chce a jak to získat. Emma je obětavá, velkorysá učitelka, která myslí především na druhé. Obě se dokonale doplňují, pasují k sobě jako jing a jang. To vše se změní, když nešťastným omylem připadnou jejich svatby na jejich vysněném místě na tentýž den. Vdavekchtivé nevěsty jsou rozhodnuty použít všech mazaných prostředků, aby té druhé její velký den překazily. Zdá se, že jedno dlouholeté přátelství spěje ke smutnému konci. Ve svatební den obě napadne, že se usmíří, když ale Emma zjistí, že Liv vyměnila její svatební video za video z divokého večírku, napadne Liv a obě nevěsty se poperou. Během rvačky jim dochází, jak hloupě a nedospěle se chovají. Nakonec se usmíří a vzájemně se omluví. Zatímco Livina svatba pokračuje, z Emminy svatby sešlo. Emma se však své červnové svatby v hotelu Plaza také dočká. O rok později se jejím vyvoleným stává Livin bratr, který ji už dlouho miluje. Příběh ale ještě zdaleka nekončí, obě přítelkyně jsou těhotné, termín porodu mají ve stejný den... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (260)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se i já dostal do světa ženských problémů, které si pro sebe vyhradila Anne Hathaway a Kate Hudson, abych si uvědomil, že jejich problémy bych kolikrát chtěl mít. A víte co? Nemyslel jsem si to u toho filmu, ale nakonec jsem ho dokoukal do konce a docela se mně to i líbilo. Občas jsem se zasmál, holky byly fajn, kluci taky, celý ten průběh takový sympatický. Ale jo, líbilo se mně to. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od mnohých jsem tuto komedii příliš neřešil. Našel jsem samozřejmě řadu neduhů, sentimentálních řečí, pár ,,vad na kráse", ale stále mi vychází příjemný průměr. Válku nevěst je třeba sledovat s nekritickým nadhledem a s čistou hlavou. Možná jsem byl na snímek momentálně naladěn, ale i tak se mi to líbilo. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Mam rad Anne Hathaway DOSTANTE AGENTA SMARTA (2008), ktoru som spoznal vo filme DIABOL NOSI PRADU (2006) a celkom mam rad aj romanticke komedie. Ale scenar bol az tak blby, ze jednak mi Vojna neviest neprisla nijak komicka, zaner komedia tu proste nefungoval, aj ked film alebo trailer tak posobil. Pocas filmu vlastne pridete na to, ze cela ta hadka ohladom dvoch svatieb na jeden a ten isty den bola uplne ale uplne zbytocna, ale nic viac nechcem prezradzat. Na jedno pozretie to je, ale dakujem stacilo... 10.02.2009 _____ Kate Hudson - (Liv) +++ Anne Hathaway - (Emma) +++ Bryan Greenberg - (Nate) +++ Chris Pratt - (Fletcher) +++ Steve Howey - (Daniel) +++ Candice Bergen - (Marion St. Claire) +++ Produkcia: Kate Hudson +++ Hudba: Ed Shearmur +++ Videl v kine 10.02.2009 +++ ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Šílená nevěsta - noční můra ženicha. Aneb co může přemíra estrogenu způsobit dvojici kamarádek. Nevím, nakolik je svatební šílenství rozšířené u nás, ale v amerických filmech je to celkem častý jev. Dáte jim prsten a do hlavy jim implantujete mód, jehož cílem je mít tu nejdokonalejší svatbu. Někdy jsou kamenem úrazu šaty, jindy dort, teď je to Plaza. Obě kamarádky na sebe vybalí ty "nejhorší" triky (u opálení se mi vybavila poučka z jiného svatebního filmu - Citronová šťáva a drhnout, drhnout, drhnout...), aby ve svatební uličce zjistily, jak hloupě se chovaly. Je to předvídatelné, ne třeskutě vtipné, ale celkem příjemné. Kate a Anne jsou navíc sympatické a v rámci nulového očekávání nejsem vůbec zklamaná. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Komedie o svatbách by asi neměla mít ten efekt, že chlapa od svatby odradí. Takhle by si totiž mohl kdekdo myslet, že až svou dívku požádá o ruku, tak že se z ní stane taky taková zákeřná, zlá, nesympatická, hysterická a ukřičená mrcha, jako v tomto filmu. A navíc je to nevtipné, hloupé a arogantní. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Film se odehrává v New Yorku, kde jsou natočeny hlavní scenérie města. Zbytek, včetně interiérových scén, se ale natočil v Bostonu. (joshula)
  • Pro scénu, kdy se ve svatební den nevěsty poperou, měly herečky připraveny celkem čtvery svatební šaty. Všechny šaty měly jiné zpracování, ale s tak nepatrnými odlišnostmi, že to ve filmu nejde poznat. Stejně tak Nateův (Bryan Greenberg) oblek při zkoušení není tentýž jako na svatbě. (Patw)
  • Film bol pôvodne zamýšľaný ako tínedžerská komédia, v ktorej mali hlavné postavy obsadiť Emma Roberts a Nikki Reed. Až neskôr sa rozhodlo, že to bude komédia pre mladých dospelých, v hlavných úlohách s Kate Hudson a Anne Hathaway. (U_S_O)

Reklama

Reklama