Reklama

Reklama

Doktor Mozek

(seriál)
  • USA Mental

Obsahy(1)

Na psychiatrické oddělení losangeleské nemocnice nastupuje nový ředitel Jack, který všechny překvapí netradičními metodami léčení. Hned první den si musí poradit nejen s pacientem, který všude vidí mimozemšťany, ale také se skepsí zbytku personálu vůči svým neortodoxním metodám. Když má totiž schizofrenik pocit, že skutečného člověka pozná jen nahého, neváhá Jack přistoupit na pacientovu halucinaci, před plnou čekárnou se okamžitě svléknout, a tak ho uklidnit. Pro duševně nemocné má hluboké pochopení. Jeho sestra -dvojče - totiž také trpí schizofrenií. Mimo jiné se tedy snaží dostat slavného spisovatele z katatonického stavu, do kterého upadl po zásahu bleskem. Nenechá se vykolejit ani osmiletým klukem s maniodepresivní psychózou. Poradit si musí i se slavným hercem, kterého zasáhla psychóza během živého vysílání talk show. Herec sice tvrdí, že šlo o přípravu na novou roli, podle Jacka ale trpí vážnou poruchou osobnosti. Autistické dívce s těžkým traumatem se snaží pomoci tím, že zjistí, kdo jí před očima zavraždil otce. A také se pokouší přesvědčit pacienta, který si „nešťastnou náhodou" uřízl dva prsty, aby si je nechal zase přišít. Během svého ročního působení neřeší jen jednotlivé případy, ale samozřejmě i romantické vztahy.
Seriál je oceňován pro citlivé a přesné vyobrazení duševních nemocí, které divákovi umožňuje lépe pochopit. Jack sám je pak jakousi vlídnější variací dr. House.
Třináctidílná série, která je okořeněna osobitým humorem i netradičními záběry z pohledu nemocných, ovšem nekončí žádným happy endem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

anderson

všechny recenze uživatele

Po prvej epizóde to vyzerá ako kópia HOUSEa. Lenže tentokrát ide o prípady z psychiatrie. Prvým vyšetrovaným je "Patoshik" ktorý vidí preludy jašteričích ľudí. Dosť veľa bude záležať aj na tom aké ďalšie línie bude séria rozvíjať. Po prvej epizóde konštatujem iba značnú neoriginalitu a to, že CHRIS "Whistler" VANCE je skôr "The Mentalist" než "HOUSE". HUGH LAURIE je skrátka iba jeden. (27.5.2009) ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Co to všichni kecají o Houseovi. Je tu mnohem a mnohem víc odlišností než schodných věcí. Dr. Gallagher je psychiatr, velice empatický a je rád v kontaktu s pacienty, což je při analýze velice důležité. Rozhodně je veliká škoda, že byl seriál ukončen po 13-ti epizodách. Rozhodně měl velký potenciál, i když nebyl využit na plné koule. Ale i tak jsem z toho dost naučil a dozvěděl. ()

Reklama

stephano 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle jsem opravdu šanci nedal a to mám seriály rád. Nejen že je to strašná vykrádačka všeho, ale hlavní hrdina je nesympatickej jak kaktus v prdeli. Vypnul jsem tu epizodu těsně před koncem, jelikož mě to neskutečně nudilo a to by pilot měl nějak nalákat. Navíc pochybuju že scenaristi přijdou na něco zajímavýho když už všechno už sme mohli vidět v Housovi a Mentalistovi, navíc zpracování je jak z venezuely. ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

S takovýmhle seriálem je problém. Spousta lidí se podívá na deset minut, řekne si, že je to napodobenina Dr. House a ohodnotí jednou hvězdou tzv. za snahu. Záleží prostě na postoji. Když zapomenete, že nějaký House existuje, musíte uznat, že to prostě není vůbec špatný seriál a ještě z velmi zajímavého prostředí psychiatrie. Nebudu popírat, že velkou zásluhu na tom, že mě to zaujalo má Chris Vance. Jo jasně, už sme zase u toho... nemá tolik charismatu jako Hugh Laurie, ale něco na něm je. Upřímně se nemůžu rozhodnout jestli dát 3 nebo 4*. Zatím tři a ještě uvidíme. 70 % ()

megan017 

všechny recenze uživatele

Co sem pletete House??? Je to úplně odlišné. House je sobecky, nevrlí, mrzutý a kontaktům s pacienty se vyhýbá obloukem. Gallagher je milý, naslouchající a má velký dar empatie, což je prioritou každého psychiatra. A jen proto, že v obou seriálech jsou brilantní doktoři, neznamená, že Dr.Mozek je kopie. U toho seriálu mě mrzí. že skončil teprve po 13 dílech. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama