Reklama

Reklama

Deprivační staniol

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní
Česko, 2007, 10 min

Krátký příběh o mladém muži uvězněném ve vlastním světě paranoje a vnitřního děsu, který se vydává na banální cestu do města, která je však pro něj neskutečným vnitřním utrpením. Film z produkce ZNK. (n.destroy)

Recenze (60)

mimars 

všechny recenze uživatele

Studentský filmík o člověku, který trpí nějakou duševní poruchou, kvůli které jsou pro něj situace, kterými zdraví lidé v klidu procházejí každý den, naprosté peklo. Kvůli své nemoci se omylem - zbytečně dostává do vyhrocených situací a i úkol jako dojít do bankomatu pro peníze je pro něj extrémně psychicky náročný. Film je černobílý a hodně depresivní. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera,kvalitný strih,slušný herec a atmosféra z filmu syčala .Čo viac treba na krátky film?Aj keď sa vo filme nezapre určitá podobnosť ako je napr. Pí, Doodlebug, Repulsion alebo Eraserhead je tento počin príjemným uvedomením, že niekto v našich luhoch a hájoch dokáže natočiť niečo podobné.Aj keď so zmieňovanými titulami je porovnanie na úrovni vyššej ligy.Po excesu, ale akým bolo ,,Beer Story,, celkom prekvapenie. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od následující Pohlovy tvorbvy, tohle je opravdu pouze studentský filmek, který nenese hlubší poselství než jen to, že tenhle člověk docela umí točit. Atmosféra je vykreslena přesvědčivě, na obrazovce se střídají ponuré obrazy a vhodně je doplňuje podivný hlas vypravěče... 6/10 ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Další Řezníkův příběh ze života, tentokrát se ponoříme do hloubi duše mladého nezaměstnaného muže, který žije ve světě paranoie a halucinací. Přežívat mu pomáhají alkohol, cigarety a Neurol, a každý den doufá, že umře ve spánku. Čeká jej strastiplná cesta do města, aby si vybral v bankomatu tisíc korun. Nejprve jede dolů starým výtahem, vyleze z hnusného paneláku, jde špinavými ulicemi a parkem, ve kterém se potloukají různé pochybné existence. Všichni na něj čumí, grázlové se za nim otáčejí, jeden týpek chce cigáro a banda plešatých hlav ho nakonec začne honit. Celý jeho příběh působí jako z nějakého špatně sestříhaného černobílého filmu, což jen sugestivně ukazuje, jak se cítí člověk trpící těžkou depresí. Já se s tímto filmem celkem ztotožňuji, protože podobné stavy občas také mívám. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Trochu mi tam haprovala logika. Nedozvedel som sa, odkiaľ mal Tomáš na všetko dosť peňazí, keďže bol 5 mesiacov nezamestnaný. Tiež som nechápal, prečo po vybratí hotovosti z bankomatu nešiel vyzdvihnúť balík, ktorý ňou mal zaplatiť. Naopak vyslovene spomenul, že teraz už len stačí ísť domov. Sú to detaily, ale bijúce do očí. Zaujímavý názov, ale... je to skôr jeden z tých horších študentských filmov. To som chcel len silou-mocou parafrázovať, ináč je to skôr priemerný počin. Žiadna deprivácia sa nekoná. ()

Zajímavosti (6)

  • Film vyhrál hlavní cenu v kategorii CITY ON/OFF LINE na filmovém festivalu Ostrava-Picture. (n.destroy)
  • Peter Grimm povie vo filme iba 5 slov. (LV.Helter)
  • Marty Pohl je autor počítačové adventure serie ZNK (život není krásný) a spousta hlášek z jeho filmů pochází právě z této série. (galba)

Reklama

Reklama