Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (24)

plakát

Zabijte Boha (2017) 

Není to hororové, jsou tam komediální prvky, ale především je to překvapivě dobré komorní drama.

plakát

Specialita šéfkuchaře (1999) (TV film) 

Hodinová adaptace hororové povídky Specialty of the House (1948).

plakát

Dva a půl chlapa (2003) (seriál) 

Moje nejoblíbenější série jsou ještě s malým Jakem. Sitcom má i slabší díly (typicky díly, kde se akcentovaně projevuje nějaká negativní vlastnost postavy; např. Judith je občas na pěst, co se týče chování vůči Alanovi, jindy je zase Alan na pěst kvůli svému neskutečnému škůdlilství) a v zásadě v něm jde pořád o jedno a to samé. Po odchodu Charlieho Sheena a příchodu Ashtona Kutchera se trochu mění charakter seriálu, neboť i osobnost Kutcherovy postavy je částečně jiná, než byla osobnost Charlieho.

plakát

Přátelé (1994) (seriál) 

Legendární sitcom, na který se bude dát vždycky koukat.

plakát

Záskok (1997) (divadelní záznam) 

Jedna z nejlepších her Divadla Járy Cimrmana. Exceluje zde Zdeněk Svěrák, jako Karel Infeld Prácheňský - slavný divadelní herec, který přijde do jednoho menšího divadelního souboru jako záskok, aby s ním večer sehrál novou českou hru.

plakát

Deprivační staniol (2007) (amatérský film) 

Studentský filmík o člověku, který trpí nějakou duševní poruchou, kvůli které jsou pro něj situace, kterými zdraví lidé v klidu procházejí každý den, naprosté peklo. Kvůli své nemoci se omylem - zbytečně dostává do vyhrocených situací a i úkol jako dojít do bankomatu pro peníze je pro něj extrémně psychicky náročný. Film je černobílý a hodně depresivní.

plakát

Mistři zastavárny (2009) (pořad) 

IMHO jeden z nejlepších pořadů svého žánru. Líbí se mi, že k prodávaným předmětům se často dovíme poměrně dost informací, taky schvaluju, že je vyjednávání o ceně vyobrazené realisticky, tj. že je to dost nekompromisní a návštěvníci zastavárny často odejdou s méně penězi, než původně chtěli (btw reakce "2.000 dolarů je mnohem míň, než jsem chtěl, ale je to lepší než nic, takže jsem spokojený." je naprosto reálná a reaguje tak spousta lidí, kteří prostě chtějí peníze hned a nehodlají objíždět víc míst a zkoumat, jestli jim někdo nedá víc)

plakát

He Lives in the Woods (2016) 

Spoilery: škoda, že se vlastně nic děsivého ve filmečku nevyskytuje. Jumpscare uprostřed videa není IMHO dobrý, protože působí nerealisticky (ta "věc" skočí na okno strašně rychle), mnohem děsivější by bylo něco co respektuje fyziku. Na konci jenom něco chytne protagonistku a vytáhne ji skrz komín. Ten film by potřeboval nějaký aspoň jeden děsivý záběr, prostě aby bylo >něco< zajímavého vidět.

plakát

Launder Man (2017) 

Oceňuju, že se nejedná o několik minut nudy a na závěr laciný jumpscare, ale že se napětí buduje prakticky už od začátku a je dost intenzivní (z důvodu klaustrofobní lokace, kde se to odehrává - relativně malá místnost s pračkou, ve která je navíc několik závěsů).

plakát

Věc (1982) 

Na Věci se mi obzvlášt líbí: že herci hrají přesvědčivě a je snadné se už od začátku do jejich party vžít. Výborné praktické efekty, které jsou udělané tak, že časem v podstatě nestárnou - na film je možné se nyní kouknout a není v něm nic, co by odvádělo divákovu pozornost a upozorňovalo na to, že film je už přes 37 let starý. Hodně tomu pomáhá i hudba / zvukový podkres obecně, který v určitých scénách působí hodně epicky.