Reklama

Reklama

Bláznivá domácnost

Obsahy(1)

Fatty Roscoe je kuchař a předvádí, co všechno lze načepovat z jednoho hrnce, že váleček na těsto je vlastně přežitek a že dobrý kuchtík musí hlavně umět žonglovat a zametat. Buster je číšník a k jeho činnostem patří svádění žen, dokazování, že nemá žádné klouby v těle a rozhazování jídel po lokále. (Morien)

Recenze (16)

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, tak to byl docela chaos, neboť děj je zde naprosto nahodilý, a to tak že zcela. Scénky, které společně nedávají příliš významu, každá jednotlivá jistý význam má. I když, bohužel není to zrovna můj šálek kávy. Fórky, které jsou tak nějak pořád stejné, stejně přihlouplé, řekněme, takže to není zrovna nějaká veliká sranda, holt pozdější grotesky B.Keatona jsou úplně někde jinde, toto jsou řekněme záčátky, takové hodně obyčejné a ani ne tak vtipné jako spíše ani nevím, prostě není to moc vtipné, podle mě. 50%. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Učiteľ, žiak, škôlkar a pes. Menovite. Roscoe, Buster, Al, a ten trhač, ktorého som už niekde určite videl, pričom dokáže pohotovo vyliezť po rebríku, čím vynaliezavo prenasleduje svoju potencionálnu korisť. Kuchár, čašník a výtržník. Reštaurácia a potom taktiež pobyt na pláži. A táto kombinácia je smrtonosná... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasně bláznivá záležitost, v níž tentokrát Buster Keaton všechny nebo většinu plusových bodů nesklízí, protože se s Fattym Arbucklem zkrátka skvěle doplňuje To, co oba předvádějí, nemá obdoby, ať už jde o vaření a servírování jídel, tanec, pojídání špaget na tisíc a jeden způsob nebo závěrečnou záchranu tonoucí dívky, všechno je skvěle promyšlené, gag střídá gag a dvaadvacet minut uteče jako nic. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Jedna z tých lepších Fattyho grotesiek, ktorá má výbornú začiatočnú časť v reštaurácii, ale potom sa žiaľ vtipnosť začne vytrácať v záplave prostoduchej akcie typu naháňačiek a pádov (hoci treba uznať, že Buster dokáže padať s veľkou gráciou). Je radosť na začiatku sledovať zohranú dvojicu kuchára Fattyho a čašníka Bustera. Je vidieť, že Buster tu už začína byť Fattymu rovnocenným partnerom, dostáva veľa priestoru, ktorý náležite využíva. Scény s ním sú tým najvtipnejším z celého filmu, predovšetkým tá jeho skvelá tanečná kreácia. Keď sa k tancu pridá aj Fatty, vznikne z toho jedno veľké šialené predstavenie. Potom však prichádza na scénu trapko Al, ktorý celú zábavu pokazí a celá groteska tak akosi prestáva byť vtipná. Nezachraňuje to ani úžasný pes, ktorý dokáže liezť po rebríku a príliš vtipná mi nepripadala ani tá špagetová scéna. Videná verzia z roku 2015 s výbornou hudbou Neila Branda. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky Bláznivá domácnost. Pokud někdy přijdete do restaurace, kde je kuchařem Fatty Arbuckle a číšníkem Buster Keaton, můžete si být jisti, že budete mít o zábavu postaráno. Z jediného hrnce točí Fatty kávu, mléko i polévku, vaří v něm vejce i maso, má v něm pověšené sako, a to všechno najednou. Se vším možným nádobím a jídlem neustále žongluje a efektně pohazuje, případně elegantně přihrává objednávky Busterovi. Poté se oba „nakazí“ od barové tanečnice orientálním tancem. Fatty se ověší pánvemi a rendlíky a v náboženském vytržení hopsá v kuchyni, rozbíjí talíře a nebezpečně si zahrává se šňůrou buřtů, rozuměj s hadem. Potom se na parketu předvádí drsňák Al St. John, v tanci smýká s Busterovou milou sem tam, Buster a Fatty se ho marně pokoušejí zneškodnit, až jim přijde na pomoc pes. Následuje variace na téma jedení špaget. Protože jsme v Goatlandu nasedne po práci Fatty do vozíku taženého kozlem a jede na ryby, z jejichž klidu ho ale vyruší ještě závěrečná zběsilá honička. Groteska je poněkud zmatená, ale duo Arbuckle-Keaton tu přímo srší tvůrčím potenciálem a gagy jsou tu jeden nápaditější než druhý. Kromě Chaplina neměli ve své době absolutně konkurenci. Film byl dlouho ztracen a až v 90. letech téměř celý obnoven ze dvou nalezených fragmentů. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama