Railrodder, The

Komedie / Krátkometrážní

Kanada, 1965, 24 min

Hrají:

Buster Keaton

Souslovím pohlazení na duši moc neplýtvám, ale tady ho klidně vysypu všechno, co mi ještě zbývá v kořence.(8.1.2010)

Starý pán (Buster Keaton) si čte na mostě noviny a na jedné celé stránce vidí nápis "SEE CANADA NOW!". Po pár představách neváhá, složí noviny a skočí z mostu do řeky. Po chvilce se objeví obraz kráčejícího Keatona jak si to žene na břeh, kde dál pokračuje ve své cestě Kanadou. Po pár krocích po kolejích narazí na opravářské vozítko, které si "vypujčí" a jízda může začít... Jedna z mála pozdějších Keatonovek co je opravdu skvělá.(21.7.2007)

Buster ještě jednou a naposledy jako pan Frido ...trošku smutné, ale jinak to nešlo :-((3.1.2009)

Poslední film, na kterém se Keaton podílel jako režisér. Starý Buster, netypicky jako anglický gentleman, se vydá do Kanady, kterou projede od východu na západ na malé drezíně, z jejíž úložné bezedné skříňky vyndává vše, co momentálně potřebuje. Cestou míjí krásy kanadské přírody a zároveň zažívá drobná komická dobrodružství. Tohle je starý dobrý Buster Keaton, který bere život tak, jak běží, a nic ho nedokáže rozrušit. Railrodder je jakýmsi epilogem Keatonovy filmové kariéry, vrací se zde ke svému legendárnímu Frigovi na mašině. Jako takový je i trochu smutný, protože Keaton ve svém placatém slamáku a se svým neustále zachmuřeným zaměstnaným výrazem už navždy odjel na své drezíně bavit pánaboha. Film je skutečně v duchu němých Keatonových filmů, ovšem ne že by Keatonovi nepřál zvuk, ten mu byl fuk, ale nepřála mu filmová studia.(4.10.2007)

Pohodový roadtrip do Kanady =) veľký Frigo bol majster v remesle, či už ako 20-ročný alebo 70-ročný.(26.11.2009)

Nejkrásnější roadmovie, co jsem kdy viděl. Čest Vaší památce, Mistře!(8.11.2008)