Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deloris se vrací do role sestry Mary Clarence na prosbu jeptišek, které potřebují pomoci s nezvladatelnými žáky na střední církevní škole. Ani pro ni však první setkání nedopadne nejlépe. Přesto se rozhodne vytrvat, zejména když náhodou zjistí, že škola má být uzavřena, protože chybí peníze na její provoz. A protože jediné, co Deloris alias Mary Clarence umí, je zpívat, rozhodne se školu zachránit zpěvem. Zaveze žáky na vystoupení jeptišek ve starobinci a pak využije jejich nadšení z úspěšného vystoupení k tomu, aby z nich udělala školní sbor. A po úspěchu jeho prvního vystoupení přihlásí sbor do celostátní soutěže v Hollywoodu. Nepříliš ochotný otec Maurice sice akci povolí, ale pouze s podmínkou, že si na ni studenti sami vydělají. Těm se to sice podaří, ale ještě je tu proradný správce Crisp, který odhalí pravou totožnost sestry Mary Clerence a vydá se do Hollywoodu, aby na poslední chvíli vystoupení sboru zabránil. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Slavný německý televizní moderátor Thomas Gottschalk (otec Wolfgang) si ve filmu zahrál díky tomu, že se Woopi Goldberg kdysi zúčastnila jeho pořadu "Wetten, dass..?". (HappySmile)
  • Když jsou studenti na basketbalovém hřišti, postava Lauryn Hill Rita začne rapovat, což ale nebylo vůbec ve scénáři. (HappySmile)
  • Velká pozornost se věnovala tomu, aby byly ruce Jamese Coburna (pan Crisp) vždy úplně nebo aspoň částečně zakryty, neboť trpěl artritidou. (HappySmile)
  • Whoopi Goldberg první film natočila velmi nerada a s tímto pokračováním souhlasila až po tom, co se Disney rozhodl financovat její vysněný projekt Sarafina!. (HappySmile)
  • Deedee Magno, jedna ze studentek hudební třídy sestry Mary Clarence (Whoopi Goldberg), je bývalá členka popové skupiny The Party, kterou na začátku 90. let vytvořil Disney (což je i producent tohoto filmu). (HappySmile)
  • Dcera Whoopi Goldberg - Alex Martin, si zahrála jedno z dětí v Deloresině třídě. (HappySmile)
  • V prvom filme nosí sestra Mária Robert iný habit ako ostatné mníšky. To preto, že je novicka. Pozornému oku neujde, že aj v pokračovaní stále nosí habit novicky, aj keď už uplynulo niekoľko rokov. Nejde o žiadnu chybu, pretože ak sa mníška necíti byť pripravená stať sa plnohodnotnou mníškou, môže byť novickou, ako dlho chce. (martin1m2)

Reklama

Reklama