Reklama

Reklama

První den zbytku tvýho života

  • Francie Le Premier Jour du reste de ta vie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh běžné rodiny, složené z manželů Marie-Jeanne a Roberta Duvalových, kteří mají již tři dospělé děti: Alberta, Raphaëlu a Fleur. Každé z dětí zažívá svůj neobyčejný život. Název filmu pochází z pěti rozhodujících dnů v životě této rodiny, které se objevují ve filmu. Tyto dny výrazně ovlivní chod celé rodiny a po těchto dnech už jejich život nikdy nebude takový jako dříve.
Ve filmu se objevují jak prvky komedie, tak i dramatu a film okoření i akční scény. Tento snímek získal ocenění i v České republice, na Festivalu francouzského filmu v roce 2009, kde drtivě vyhrál v divácké anketě. (adamvojta)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Celé se to vlastně odehrává jen v pěti dnech, ale v různých letech, takže to je krásný průřez celým průběhem jejich života. A mě se to neskutečně líbilo a určitě se na to někdy kouknu znova.. moc krásné a jímavé a na konci jsem samozřejmě bulela, že? A teď pár faktů. 1. Zajímavé znázornění ztráty panenství. 2. Jsem zvědavá, jestli až se přestěhuju do svého vlastního samostatného bytu, taky si takhle šíleně zatančím radostí a spálím večeři... asi jo, bez toho to prý nejde. 3. Fuuuj oni tam chlastali bouchanou tequilu. Je mi blbě jenom jsem to viděla. 4. Ty vole, Raph si dal vlasy z ksichtu, stáhl si je do "culíku" a jaký fešák najednou a i pak, když se ostříhal samozřejmě:) 5. Nepochopila jsem, proč si naprosto prázdný pokoj u nich, když bydlel na bytě, celý znova vytáhl a všecko si dal, tam kde bylo. 6. Jooo jasně, on si po 7 letech vzpomene na číslo na nějakou holku, které tehdy ztratil a pak ho celý natěšený vytočí. 7. Matka objeví dceřin deník a klidně si ho přečte? WTF? Snad nějaké soukromí ne? Ti rozumnější si holt blbé deníky nepíšou. 8. "Chtěl jsem ji vyznat lásku, ale nenašel jsem slova. - Tak si ji poslal své chlupy. To je logické." ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

To je prostě síla. Jak neobyčejně dokáže Bezançon soustavně sdělovat ty naprosto nejobyčejnější věci pod sluncem. Jak mu herci před kamerou hrajou tak, jako by celou dobu mistrně improvizovali; jak dokonale nám zvládá nastavovat zrcadlo, abychom v roli diváka pokojně sledovali naše výjevy ze života (mámě se stýská, bojí se o dítě - a tak mu aspoň uklidí pokoj; no neni to klasika?). Rozhovor táty a syna v taxíku, rodinná večeře a nakonec tragédie přijímaná se zcela nenucenými úsměvy - na tyhle scény patrně dosmrti nezapomenu. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celý večer jsem rozmýšlel, zda tomuto filmu dát 3 * nebo 4 *. Lucifer nechť je mi svědkem. Ano, takhle zodpovědně své hodnocení beru. Nakonec díky úžasnému "Just a perfect day" v závěru, překlopím misky vah spíše k těm čtyřem, protože film je to zkrátka dobrý a velmi překvapivě i poměrně vtipný. Pojednává o jedné docela obyčejné rodince, která se samozřejmě dovede jednak řádně rozkmotřit, ale když jde opravdu do tuhého, tak se staré nešvary a trable hodí za hlavu a dovede se i patřičně semknout a přečkat obtížné období hezky společnými silami. Ze scének, které si tak bezprostředně vybavím, stojí třeba ta, kdy se tamější 16leté slečně dostal nedopatřením falus jejího přítele do úst, přičemž nečekaně vysoptil. Následné dívčino setkání s přítelovými rodiči, kdy měla plnou pusinku potenciálních dětiček, bylo poměrně komické. A dále pobavil i tip na dáreček pro ženu svého srdce. Máte-li v oblasti tajných míst, kam se ani sluneční paprsky už hezkých pár let nepodívaly, přebytek ochlupení, tak věřte, že jsou i lepší možnosti k naložení s nimi, než je ucpání odpadových vod v koupelně. Občas film zabrnká i na tu smutnou strunu, ale takový je holt život. Kdyby se měl člověk stále skvěle, tak by si toho nejdříve přestal vážit a poté by si dokonce přestal uvědomovat, že se má vlastně skvěle. Nečekaně se jednalo o opravdu příjemný film. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybrala uživatelka eLeR. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemný, mierne melancholický snímoček s nádychom zmesi humoru a trpkosti. Skladá sa z jednotlivých dní, ktoré hrajú pre sympatickú rodinku zásadný význam, pričom diváka až na konci zasiahne emotívna stránka príbehu, keď si to človek premietne v hlave ako celok. Je veľa toho, čo by sme chceli v živote skúsiť alebo dokázať, tak hor sa do práce, čas neúprosne beží a nedá sa zastaviť. 80/100 ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"VIDÍŠ TATI, TAK TOHLE JE GRUNGE" :)) Krásná ba přímo okouzlující sonda do života jedné obyčejně neobyčejné rodiny. Nenucený přirozený způsob vyprávění a hlavně uvěřitelný na milion procent. Prožíval jsem všechny jejich strasti i radosti naplno. A co víc, já díky tomu filmu cestoval v čase spolu s nimi a nejvíc si zavzpomínal s Fleur na dobu kdy světu vládl Kurt a grunge a já ještě mohl házet hřívou vlasů :)) Vlastně to byl svým způsobem zážitek 3D :) Fajn film, díky kterému si člověk připomene, jak důležitá je rodina.... a proto prožívejme naplno "první a další dny zbytku svých životů" ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Film, ktorý Albert (Pio Marmaï) a Raphaël (Marc-André Grondin) pozerajú a citujú je Sedem statočných (1960). (toi-toi)

Reklama

Reklama