Reklama

Reklama

Anvil! The Story of Anvil

  • Velká Británie Anvil! The Story of Anvil
Trailer 1

Obsahy(1)

Inspirující příběh dvou rockových veteránů a jejich přátelství. Anvil byla populární metalová kapela v osmdesátých letech 20. století, která na nějaký čas zmizela, ale pak se opět vrátila na scénu. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (47)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Metal mi nic neříká, o kanadské kapele Anvil slyším poprvé díky tomuto dokumentu, ale režírujícímu fanouškovi Gervasiovi musím smeknout. Vyspělost a dospělost, se kterou nenápadně řídí dokument je obdivuhodná a navíc ho naplnil nejrůznějšími emocemi. Zachytil přátelskou atmosféru i chemii samotné kapely a divákovi pěkně srozumitelně interpretuje jejich cíle, sny a motivace. Celý snímek je něco mezi underground Wrestlerem a, dnes už klasickým, mockumentary filmem Hraje skupina Spinal Tap. Pro našince není příliš dobrou vizitkou pikantní návštěva kapely v Praze. 75 % ()

Hanzisko 

všechny recenze uživatele

Líbilo, hodně. Čekal jsem teda podstatně víc hudby, ale nakonec mi výsledek vůbec nevadí. Pražáci se opět vyznamenali. Docela mi to sere, protože tohle se nemůže stát ani v Rumunsku. Nakonec mi největší radost udělali Japonci a ne jenom mně, ale především Anvil. Doufám, že aspoň na starý kolena se jim začne dařit. 80% ()

Reklama

Katka88 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tenhle dokument bych neobjevila, kdyby nebylo Trenta Reznora z NIN a jeho vychvalování. Takže jsem si řekla, že za zkoušku nic nedám a koukla na to. Sice metal neposlouchám, ale rozhodně nelituju. Je to hlavně o oddanosti k hudbě a nepřestávající víře, že se těm dvěma chlapíkům splní i po padesátce velký hudební sen. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Perfektní dokument se vším všudy. Inspirace Wrestlerem je očividná (nebo naopak?). Ovšem nálepku "nejsmůlovatější skupina všech dob" si Anvil zaslouží. Pokud neudělala komerční průlom v 80.-tých letech, tak dnes už těžko. Ale je fascinující vidět Lipse, jak se nevzdává v jakékoliv situaci. Šokující je vidět, jak se zachovají (spíš nepřekvapující) k Anvilům v Praze. Nechybí ani rozhovory s Arayou, Ianem, Lemmym, Ulrichem.... A nechybí emoce, ty nehrané. Dlouho jsem neviděl upřímnější dokument, na jehož závěru je přece jen určité blýskání na lepší časy, i přes všechny prohry..- ()

Derek 

všechny recenze uživatele

neskutocna cesta od slubnych pociatkov metalistov v zlatych rokoch heavy metalu az k trpkemu koncu v dnesnych rokoch. je to smutne a miestami az k neuvereniu ze je to skutocny pribeh a ziadny rockument typu spinal tap... pred zaverecnym koncertom som mal skoro slzy na krajicku a chalanom som drzal palce aby im konecne nieco v zivote vyslo... ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama